Mam pytanie dla ogółu korzystających a Adobe.
Czy mieliście jakieś kłopoty z kontrolą TWR.
Ja mam następującą przypadłość:
ATC działa jak należy do momentu dokołowania do miejsca oczekiwania przy pasie startowym.
Praktycznie 100/100 dostaję polecenie hold , i nic się dalej nie dzieje. Dopiero jak wjadę na pas to TWR daje zgodę na start. I nie ma tu znaczenia na jakim lotnisku jestem.
Mam pytanie dla ogółu korzystających a Adobe.
Czy mieliście jakieś kłopoty z kontrolą TWR.
Ja mam następującą przypadłość:
ATC działa jak należy do momentu dokołowania do miejsca oczekiwania przy pasie startowym.
A czytasz uważnie polecenia TWR ?
Bo ja nigdy nie miałem problemu :-)
Po prostu każe zająć pas i czekać :-))))) Chyba ,że w danym momencie inna maszyna ląduje , bądź startuje :-)))
Pozdrawiam
Zgadzam sie nie ma zadnych problemow, ja na Adobe jade rok prawie (w koncu to ja ten temat zalozylem ) i nigdy nie mialem zadnych problemow no chyba ze troszke w Paryzu jak ladujesz to niezly kociol i czasami ale nie zawsze ATC swiruje
"Prędzej złodziej przyzna się, że ukradł, niż profesor, że głupstwo powiedział."
Dzięki bardzo. Jeszcze takie pytanie techniczne: czy muszę do tego trafficu dodać samoloty, czy one zainstalują się same i będą latały? I czy da się zrobić tak, żeby A320 W!zz, B737 Ryanair itp częściej latały na EPGD? Jeśli nie wyraziłem się jasno, to proszę zadać pytanie pomocnicze
Pozdrawiam.
Dobra rada nie ściągajcie żadnych poprawek. Fakt brakuje aktualnych planów lotu ale coż w wersj 4.4 jest on najlepszy. W linku który podałem na początku tematu są dodatki do tego trafficku. I to wystarczy do sprawnego działania wszystkich lini
"Prędzej złodziej przyzna się, że ukradł, niż profesor, że głupstwo powiedział."
Czy ma ktoś może u siebie ten plik "AdobeTP4.6_for_FSX_sfx.exe" ? Bo nijak nie mogę ściągnąć z sieci... Mam ściągniętego całego ATP 4.6 z SP2 ale nie mogę znaleźć tej nakładki na FSX, gdzie nie szukam linki nie działają.
Wraz z pakietem zainstalował się konfigurator, w tórym możemy określić m.in. natężenie ruchu AI w procentach - czy może ktos wie jak to sie ma do standardowego ustawienia natężenia AI w FS9? Czy ustawiając np. 40% w konfiguratorze Adobe AI i 40% w opcjach FS-a mamy 40% z 40% czy jak?
Jest. Sam ściagałem stamtąd jakies dwa tygodnie temu. Jest fajny pack Adobe AI + GA pack + Military Addon. Wystarczy poszukac. Linków nie podaję z uwagi na regulamin, a Adobe AI legalny do końca nie jest...
Jeśli zaś go naprawdę nie znajdziesz nigdzie - skontaktuj się ze mną, coś poradzimy
Oczywiście, że czytałem i dlatego się zastanawiam dlaczego kolega Marcin77 powiedział, że do końca legalny nie jest... Wcześniej mówione było o jego legalności...
A co do zawartości, na rapidzie nie ma opisu tych plików... A nie wiem czy są to te same pliki co występujące na początku wątku z 2007 roku czy te wzbogacone o inne addony...
Pozdrawiam!
www.awiator.com <-- Najlepszy serwis informacyjny o lotnictwie cywilnym
"...bo chodzi oto by liczba startów zgadzała się z liczbą lądowań"
dlatego się zastanawiam dlaczego kolega Marcin77 powiedział, że do końca legalny nie jest... Wcześniej mówione było o jego legalności...
Przeczytaj ze zrozumieniem - autorzy Adobe AI nie uzyskali zgody na publikację od twórców poszczególnych modeli, planów lotu itp., dlatego pakiet może być rozprowadzany jedynie "prywatnie".
Witam. Posiadam FSX.
Zainstalowalem w "C:\Program Files\Microsoft Games\Flight Simulator 9" nastepujace pliki z linku ktory byl na samym poczatku tego watku tj.:
1)AdobeTP4.4_1.exe
2)AdobeTP4.4_2.exe
3)TANTRiS.Traffic.Pack.2.5.051102.exe
4)TANTRiS.Traffic.Pack.2.5.Patch1.051108.exe
nastepnie cala zawartosc folderu Aircraft tj. 198 folderow skopiowalem do "Microsoft Flight Simulator X\SimObjects\Airplanes"
Co powinienem jeszcze skopiowac lub gdzies dopisac aby uruchomic Adobe AI traffic w FSX?
I ostatnie pytanie. Czy jest gdzies do pobrania jakis plik ktory stosunkowo latwo wprowadzil rzeczywiste rozklady lotow przynajmniej na terenie Polski?
Samoloty to jedno, a plik zawierający trasy lotów to drugie.
W Twojej instalce do FS9 wejdź do FS9/Scenery/World/Scenery i stamtąd przekopiuj plik traffic_xxx.bgl i wklej do identycznej lokacji w FSX. Nie używam tego addonu, stąd nie powiem Ci jak ten plik dokładnie się nazywa.
Wrzucając plik traffic skompilowany narzędziami FS9 stracisz dotychczasowy ruch w FSX. Jeżeli chcesz mieć defaultowe maszyny (np te z ruchu GA), to musisz FS Flight Plannerem 1.6 przekonwertować ten plik traffic na format FSX.
Co do flightplanów dla Polski, to dokładniejsza będzie chyba paczka World of AI dla polskich operatorów.
dzieki.
przeniesienie 4 plikow:
Traffic_AdobeTP_4_4.bgl , Traffic_TAi_FGA_D.bgl , Traffic_TAi_Mil.bgl , Traffic_TAi_RGA.bgl z "Flight Simulator 9" do "\Microsoft Flight Simulator X\Scenery\World\Scenery" rzeczywiscie pomoglo.
Mam jeszcze dwa pytanie do kogos kto uzywa Adobe AI Traffic:
1)Po zainstalowaniu Adobe traffic powstaly mi jeszcze foldery np: AdobeTP, Texture, efects.
czy ich przeniesienie tez daje jakies korzysci/efekty ?
2)Co daje przekonwertowanie FS Flight Plannerem, 4 wyzej wymienionych plikow traffic z FS9 do FSX ?? Po wrzuceniu do FSX przekonwertowanych plikow ktore maja nazwe jak poprzednie pliki + rozszerzenie _FSX.blg zniknal mi calkowicie ruch na lotnisku.
No właśnie, mam wersje 4.6, i bez problemu poszło. Starczy skopiować wszystkie pliki, do odpowiednich folderów w FSX. Będę go teraz testował, już widzę że jest więcej przewoźników, od UTX.
Mam pewien problem. Otóż ściągnąłem Adobe 4.6 z tego linka: http://thepiratebay.org/torrent/3898434 ... RiS_2.6P_T
Tam pisze, żeby wszystko akceptować po kolei. Ale ja dochodzę do wybierania ścieżki i nie mogę dać dalej, a tam pisze coś po koreańsku. Co mam zrobić?