[FSX] Programowanie GPS
Moderatorzy: PZL Belfegor, RzEmYk
[FSX] Programowanie GPS
Witam. Chcialbym sie dowiedziec jak w GPS (FSX) mozna pominac punkty (np. waypointy albvo jakes VOR). Chodzi o to ze lecac z lotniska A do lotniska B przez 2 waypointy chcialbym w drodze do 1 ominac go i leciec od razu do 2 (majac ciagle wlaczonego AP z funkcja NAV) jak to nalezy zrobic na panelu GPSa. Mam nadzieje ze zrozumielisice 
need GG ? 1057798
SP-MES
PLC070
SP-MES
PLC070
-
PZL Belfegor
- Moderator

- Skąd jesteś: Warszawa
-
PZL Belfegor
- Moderator

- Skąd jesteś: Warszawa
Słownik w dłoń! Albo strona typu http://portalwiedzy.onet.pl/tlumacz.html lub www.translate.pl tudzież www.ling.pl . Angielski to podstawa w lotnictwie, bez jego znajomości wiele nie zdziałasz, większość materiałów do FSa jest w tym właśnie języku.i czy ktos moglby przetlumaczyc jak zrobic holding za pomoca GPSa ??
Jeśli chodzi o ciśnienie w kabinie, to defaultowe samoloty nie mają tej możliwości. A jeśli chodzi o ustawienie wysokościomierza, to pokrętło na "listwie" nad ND z napisem BARO.gdzie zmienia sie cisnienie w B747 i 737 ??
Naucz się latać bez GPSa, bo ten z FSa jest kiepski i na dłuższą metę nieprzydatny...
Poza tym chyba do symulatora była dołączona instrukcja?
Dodatkowo jest viewtopic.php?t=532.
Poza tym chyba do symulatora była dołączona instrukcja?
Dodatkowo jest viewtopic.php?t=532.
Zapraszam do opcji Szukaj!
Blaszak: MSI MAG B650 TOMAHAWK, Ryzen 7 7800X3D, DDR5 2x32GB, Arctic Liquid Freezer II 2x120, RTX4080S, W11
Blaszak: MSI MAG B650 TOMAHAWK, Ryzen 7 7800X3D, DDR5 2x32GB, Arctic Liquid Freezer II 2x120, RTX4080S, W11
Oj rzemyk nie doceniasz GPSa z FSX. nie wiem czy w FS9 jest mozliwosc wykonania procedury podejscia i ladowania (razem z wybraniem np. ILS rwy 33 albo VOR/NDB rwy33). w FSX wszystko ladnie dziala. jeszcze tylko musze nauczyc sie jak zrobic holding i zakret proceduralny :]
need GG ? 1057798
SP-MES
PLC070
SP-MES
PLC070
-
PK
Witam i przepraszam faktycznie niewiem czy ktoś by mnie zrozumiał w tym co napisałem
może w skrócie napisze że chciałbym na GPS ustawić sciezke lądowania ale niestety nie wychodzi mi to chociaż raz udało mi się ale niestety juz kolejnym razem nie
coś zapewne nie tak robię pozdrawiam 
Ostatnio zmieniony czw 01 sty, 1970 01:00 przez PioKil, łącznie zmieniany 1 raz.
GPS
jestem nowy wytłumacz mi ktos skróty na GPSie??
Proc
Terr
WPT
CRSR
Route
nrst
Prosze o pomoc xd
Proc
Terr
WPT
CRSR
Route
nrst
Prosze o pomoc xd
JeV, Ty też cytujesz całe posty?
Mati668, w wypadku powyższego pytania wystarczy wejść na www.google.com i wpisać interesująe Cię skróty albo po prostu GPS i wersję symulatora. Na pewno coś znajdziesz. Poza tym w samym FSie jest dział z instrukcjami a w nim opis poszcególnych funkcji (szczerze mówiąc, nigdy tam nie zaglądałem
)
Mati668, w wypadku powyższego pytania wystarczy wejść na www.google.com i wpisać interesująe Cię skróty albo po prostu GPS i wersję symulatora. Na pewno coś znajdziesz. Poza tym w samym FSie jest dział z instrukcjami a w nim opis poszcególnych funkcji (szczerze mówiąc, nigdy tam nie zaglądałem