Lądowanie i start z lotniskowca
Moderatorzy: PZL Belfegor, RzEmYk
Lądowanie i start z lotniskowca
Ostatnimi czasy ściągnołem sobie samolot F-14 i lotniskowiec i już na wstępie pojawiaja się problemy, otóż nie wiem w jaki sposób "podłączyć" się do katapulty na owym lotniskowcu. (w readme ani słowa o tym). Z góry dziękuję za pomoc. Aha, przepraszam, że zakładam nowy temat o lotniskowcach, ale w tamtym nie znalazłem odpowiedzi, a poza tym jest troche stary
, a Pan Moderator nie byłby zadowoly odgrzewaniem starych topiców. 
-
Sebastian
-
PZL Belfegor
- Moderator

- Skąd jesteś: Warszawa
http://library.avsim.net/search.php?Sea ... &Go=Search
Goły lotniskowiec nie umożliwia startu/lądowania. Musisz mieć jeden z dodatków, które dają Ci możliwość użycia katapulty i lądowania z hakiem. Pierwszy jest prostszy, drugi za to ma więcej bajerów, ale trzeba modyfikować panele.
Goły lotniskowiec nie umożliwia startu/lądowania. Musisz mieć jeden z dodatków, które dają Ci możliwość użycia katapulty i lądowania z hakiem. Pierwszy jest prostszy, drugi za to ma więcej bajerów, ale trzeba modyfikować panele.
-
Sebastian
-
ognoss
Lądowanie na lotniskowcu...
Witam,
Chciałbym zapytać szanownych kolegów jak wylądować na lotniskowcu ??
Chodzi mi głównie o Tomcata.
Czy jest jakaś pomoc pomagająca ustawić się na kierunku lotniskowca ??
Podczas normalnego lądowania ILS etc ustawieniu zegara frec. po włączeniu "elektronicznego urządzenia " ( tego po lewej stornie na górze ekranu ) można odczytać położenie samolotu względem pasa ( Zielone poziome kropeczki ).
Jak sobie poradzić z lotniskowcem ?? Zainstalowany nam ten program dzięki któremu można sobie samemu ustawić typ lotniskowca gdzie ma być ect.
Pozdrawiam
Chciałbym zapytać szanownych kolegów jak wylądować na lotniskowcu ??
Chodzi mi głównie o Tomcata.
Czy jest jakaś pomoc pomagająca ustawić się na kierunku lotniskowca ??
Podczas normalnego lądowania ILS etc ustawieniu zegara frec. po włączeniu "elektronicznego urządzenia " ( tego po lewej stornie na górze ekranu ) można odczytać położenie samolotu względem pasa ( Zielone poziome kropeczki ).
Jak sobie poradzić z lotniskowcem ?? Zainstalowany nam ten program dzięki któremu można sobie samemu ustawić typ lotniskowca gdzie ma być ect.
Pozdrawiam
-
PZL Belfegor
- Moderator

-
ognoss
Shifti pisze:Zależy skąd masz lotniskowiec... ściągnij taki z ILSem i sprawa rozwiązana.
Mam program ( link do niego znalazłem gdzieś na tym forum ) który pozwala samemu w dowolnym miejscu nawet na ziemi wygenerować dowolny lotniskowiec ( mały, duże etc )
Ale pewnie poza tym że one są fizycznie to nic więcej nie oferują i tylko na oko można no nich wylądować ??
Pewnie tę oryginalne mają ILSa jeżeli tak do sorki za kłopot
-
PZL Belfegor
- Moderator