Czemu od pewnego czasu zamiast drzew na lotnisku katowice - muchowiec mam czarne kwadraty. Sciagalem to lotnisko z roznych stron i zawsze tylko na tym lotnisku mam czarne kwadraty zamiast drzew
Ja mam bardzo podobny problem. W moim wypadku dotyczy to scenerii EPSC (fs9) zamiast drzew mam białe kwadraty. Próbowałem już chyba wszystkiego i nic to nie dało.
Pozdrawiam
Windows 10 HE 64Bit, Gigabyte Z390 Gaming X, Intel I7-9700K, Ram: 16GB, GeForce RTX270, 2xSSD, 1xM2
Jest bez rezultatu, bo teksturki są pewnie zrobione jako bitmapy z kanałem alpha, czyli FSX tego poprawnie nie odtworzy. Trzeba by było to przekonwertować na teksturki .dds ... albo poczekać na scenerie pod fsx
Ja myślę, że skoro ta sama sceneria, to i w fs9 i w fsx wymaga to Gerrish Tress, tyle tylko, że Gerrish Tress w FSX nie będzie się poprawnie wyświetlać ze względu na format teksturek. Chyba, że ktoś już zrobił poprawkę pod FSX, co też jest możliwe.
konraf pisze:Adam73 - jaki FS? W profilu masz podany i FS9 i FSX. W FS9 na białe kwadraty na 100% pomaga wrzucenie Gerrish Tress. Było na forum.
Mój problem dotyczy FS2004 - podmieniałem już tekstury drzew patchem Gerrish Tress. Ten temat na forum, o którym Konraf piszesz też cały przerobiłem i chyba wykorzystałem wszystkie możliwości jakie tam były. A może jeszcze coś źle robię? Wieczorem jeszcze raz spróbuję.
Dzięki Konraf za wskazówki Pozdrawiam
A tak to wygląda na screenie
Ps. Ma ktoś może pomysł na te drogi kołowania. Dzieje się tak tylko na EPSC Nie pomagają nawet reinstalacje samej scenerii oraz Fs-a. Ta sceneria pochodzi z PL-Vacc
Konraf! Zadziałało! Bardzo dziękuję i przepraszam za kłopot. Mój błąd polegał na tym, że ja podmieniałem pliki bezpośrednio w folderach scenerii EPSC a nie w folderach głównych Fs-a.
Pozdrawiam
Windows 10 HE 64Bit, Gigabyte Z390 Gaming X, Intel I7-9700K, Ram: 16GB, GeForce RTX270, 2xSSD, 1xM2