Zakupiłem dodatek FOLLOW ME z simmarket dla FSX. Zainstalowałem i po uruchomieniu FSX powinien pojawić się ekran do wpisania klucza rejestracyjnego. Niestety nic. FSX nie widzi dodatku.
Szukałem, ale info (forum) gdzie piszą o tym dodatku jest po angielsku wiec niezbyt sobie radzę... czy moze ktoś instalowal ten dodatek ? Czy ktoś może mi pomóc ?
Kiedy odpaliłem bezpośrednio plik followme.exe to pojawił mi się taki błąd:
Mam FSX z dodatkiem SP2, zainstalowany Net.Framework 3.0 SP1
No niestety nie mogę tego zainstalowac tam jest FSX SDK SP1a, tak więc ściągnąłem FSX SDK SP1 le też nie mogę zainstalować... Więc chyba potrzebuje "zwykłe" FSX SDK, ale tego już nie mogę znależć...
No i kicha.... Zainstalowałem FSX SDK, potem poprawkę FSX SDK SP1 i SP1a... potem ponownie Follow Me... i nic... nie widać... Po uruchomieniu FSX powinno pojawić się okno z mozliwością wpisania klucza rejestracyjnego ale FSX nie wykrywa Follow Me... Juz niewiem co robie źle...
Widziałem gdzieś na necie FSX SDK SP2 może to jeszcze zainstalować ?
MOŻE JEDNAK JESZCZE KTOŚ MI POMOŻE jak odpalić follow me .
ODPALIŁEM PLIK FMInstallTest.exe I POKAZAŁO MI COŚ TAKIEGO:
---
Nie musisz krzyczeć - jeśli ktoś będzie wiedział, to pomoże.
---
---PRZECIEŻ NIE KRZYCZE JEST TU JAKIŚ WYKRZYKNIK ? POPROSTU PYTAM ---
[Kolor czerwony i niebieski jest zazwyczaj zarezerwowany dla administratora i moderatorów, to raz. Dwa - pisanie wielkimi literami oznacza krzyk. Po co tak pisać? Trzy - stosuj cytowanie "Quote" - Rz]
a w szczegółach błedu było to:
Szczegółowe informacje na temat wywoływania debugowania w trybie JIT (just in time)
zamiast tego okna dialogowego znajdują się na końcu tego komunikatu.
************** Tekst wyjątku **************
System.IO.FileNotFoundException: Nie można załadować pliku lub zestawu 'Microsoft.FlightSimulator.SimConnect, Version=10.0.61242.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=31bf3856ad364e35' lub jednej z jego zależności. Nie można odnaleźć określonego pliku.
Nazwa pliku: 'Microsoft.FlightSimulator.SimConnect, Version=10.0.61242.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=31bf3856ad364e35'
w FMInstallTest.Form1.Test6()
w FMInstallTest.Form1.button1_Click(Object sender, EventArgs e)
w System.Windows.Forms.Control.OnClick(EventArgs e)
w System.Windows.Forms.Button.OnClick(EventArgs e)
w System.Windows.Forms.Button.OnMouseUp(MouseEventArgs mevent)
w System.Windows.Forms.Control.WmMouseUp(Message& m, MouseButtons button, Int32 clicks)
w System.Windows.Forms.Control.WndProc(Message& m)
w System.Windows.Forms.ButtonBase.WndProc(Message& m)
w System.Windows.Forms.Button.WndProc(Message& m)
w System.Windows.Forms.Control.ControlNativeWindow.OnMessage(Message& m)
w System.Windows.Forms.Control.ControlNativeWindow.WndProc(Message& m)
w System.Windows.Forms.NativeWindow.Callback(IntPtr hWnd, Int32 msg, IntPtr wparam, IntPtr lparam)
OSTRZEŻENIE: rejestrowanie informacji o powiązaniach zestawów jest wyłączone.
Aby włączyć rejestrowanie błędów powiązań zestawów, ustaw wartość rejestru [HKLM\Software\Microsoft\Fusion!EnableLog] (DWORD) równą 1.
Uwaga: z włączeniem rejestrowania błędów powiązań zestawów wiąże się pewien spadek wydajności.
Aby wyłączyć tę funkcję, usuń wartość rejestru [HKLM\Software\Microsoft\Fusion!EnableLog].
************** Zestawy załadowane **************
mscorlib
Wersja zestawu: 2.0.0.0
Wersja Win32: 2.0.50727.1433 (REDBITS.050727-1400)
CodeBase: file:///C:/WINDOWS/Microsoft.NET/Framework/v2.0.50727/mscorlib.dll
----------------------------------------
FMInstallTest
Wersja zestawu: 1.0.0.0
Wersja Win32: 1.0.0.0
CodeBase: file:///F:/Microsoft%20Games/Microsoft%20Flight%20Simulator%20X/Disposition/FMInstallTest.exe
System.Windows.Forms
CodeBase: file:///C:/WINDOWS/assembly/GAC_MSIL/System.Windows.Forms/2.0.0.0__b77a5c561934e089/System.Windows.Forms.dll
System
CodeBase: file:///C:/WINDOWS/assembly/GAC_MSIL/System/2.0.0.0__b77a5c561934e089/System.dll
System.Drawing
CodeBase: file:///C:/WINDOWS/assembly/GAC_MSIL/System.Drawing/2.0.0.0__b03f5f7f11d50a3a/System.Drawing.dll
System.Windows.Forms.resources
Wersja Win32: 2.0.50727.42 (RTM.050727-4200)
CodeBase: file:///C:/WINDOWS/assembly/GAC_MSIL/System.Windows.Forms.resources/2.0.0.0_pl_b77a5c561934e089/System.Windows.Forms.resources.dll
mscorlib.resources
CodeBase: file:///C:/WINDOWS/Microsoft.NET/Framework/v2.0.50727/mscorlib.dll
System.Xml
CodeBase: file:///C:/WINDOWS/assembly/GAC_MSIL/System.Xml/2.0.0.0__b77a5c561934e089/System.Xml.dll
************** Debugowanie w trybie JIT **************
Aby włączyć debugowanie w trybie JIT (just-in-time), plik .config tej
aplikacji lub komputera (machine.config) musi mieć
wartość jitDebugging ustawioną w sekcji system.windows.forms.
Aplikacja musi być również skompilowana z włączonym
debugowaniem.
Gdy debugowanie JIT jest włączone, wszystkie nieobsługiwane wyjątki
są wysyłane do debugera JIT zarejestrowanego na komputerze
i nie są obsługiwane w tym oknie dialogowym.
Ostatnio zmieniony pt 21 lis, 2008 22:55 przez Graphic, łącznie zmieniany 2 razy.
Przepraszam, że wracam do tematu (przy okazji sorki za duże litery w poprzedniej wiadomosci :-) - nie wiedziałem...), ale czy może ktoś wie jak mi pomóc ??? Please
A nie widzisz ikonki FOLLOW ME w prawym dolnym rogu ekranu? Powinna tam być, z tego co się orientuję. Przy okazji - jeśli dobrze pamiętam FOLLOW ME nie działa z SP2, pracują nad dostosowaniem do tej wersji.
Łukasz pisze:A nie widzisz ikonki FOLLOW ME w prawym dolnym rogu ekranu? Powinna tam być, z tego co się orientuję. Przy okazji - jeśli dobrze pamiętam FOLLOW ME nie działa z SP2, pracują nad dostosowaniem do tej wersji.
Pzdr
Na stronie czytałem że współpracuje ta wersja z SP2 dlatego kupiłem, ale zastanawiam sięczy problemem nie jest Windows XP z SP3 a nie z SP2....
Tak ... Dlatego już jestem głupi co zrobić... Jedyne co mi do głowy przychodzi to jak mówiłem tylko to ze ma Windows XP z Service Pack 3.... może to jest tu pies pogrzebany...