deszcz nad chmurami.Nieprawdopodobne a jednak ;(

Problemy techniczne związane z programami do FS, sterownikami, ruchem AI, modyfikacjami plików konfiguracyjnych, optymalizacją FS'a.

Moderatorzy: PZL Belfegor, RzEmYk

Awatar użytkownika
karolisko
Cadet
Cadet
Skąd jesteś: EPKT ~8 nm

deszcz nad chmurami.Nieprawdopodobne a jednak ;(

Post autor: karolisko »

Witam, jako że jestem nowym użytkownikiem forum chciałbym się gorąco przywitać oraz podziękować za szereg porad związanych z lataniem nie tylko virtualnym :D

A teraz przejdźmy do rzeczy,otóż mam takie dziwne zjawisko, przeważnie podczas pogody burzowej. Mimo że lece grubo nad chmurami ok 6000 m. n.p.m.; po prostu "pada deszcz". Z dodatków mam zainstalowany-FSUIPC 3.9 [demo] oraz active sky 6.5. Wiecie może skąd przyczyna tego niechlubnego zjawiska?

pozdrawiam
Ostatnio zmieniony sob 06 cze, 2009 17:27 przez karolisko, łącznie zmieniany 2 razy.
matx1234
Light Planes Captain
Light Planes Captain
Skąd jesteś: Kraków

Post autor: matx1234 »

Chmury burzowe sięgają znacznie wyżej niż 6000 m. n.p.m. Możliwe że fs nie generuje ci tam chmur... ale tam są. Tak mi się wydaje :)

Pozdrawiam

ps. Witam na forum :)
Awatar użytkownika
karolisko
Cadet
Cadet

Dzięki za info. A wiesz może co zrobić, aby FS generował na większych wysokościach więcej chmur,tak żeby widoczne były ? Jakiś dodatek zainstalować lub w ustawieniach skonfigurować ? Bo to tak troche nie realistyczne, jeżeli jestem nad chmurami, wyżej już same niebo oraz słońce, a jest ulewa.

[Pisz staranniej! - Rz]
Ostatnio zmieniony śr 03 cze, 2009 20:21 przez karolisko, łącznie zmieniany 1 raz.
matx1234
Light Planes Captain
Light Planes Captain
Skąd jesteś: Kraków

Post autor: matx1234 »

To zależy jakie masz ustawienia w fs'ie. Generalnie im wyższe tym więcej powinno być generowanych chmur (nie wiem jak w przypadku burz ale podejrzewam, że podobnie). Oczywiście im wyższe ustawienia tym mniej FPS (default'owe chmury to klasyczny fps-killer ;) ). Polecam ten wątek: viewtopic.php?t=8486&start=0

Może jeszcze ktoś się wypowie bardziej doświadczony, bo ja to raczej beginner ;)
Awatar użytkownika
RzEmYk
Moderator
Moderator
Skąd jesteś: KDA

Post autor: RzEmYk »

AS dodaje losowo deszcz w chmurach.
Zapraszam do opcji Szukaj!
Blaszak: MSI MAG B650 TOMAHAWK, Ryzen 7 7800X3D, DDR5 2x32GB, Arctic Liquid Freezer II 2x120, RTX4080S, W11
Awatar użytkownika
karolisko
Cadet
Cadet

Witam ponownie.Sorki za offtop.Ale mam również problem z "kanciastym" horyzontem,w grze głównie daje się we znaki podczas wschodu jak i zachodu słońca,kombinowałem z ustawieniami w FSUIPC oraz ActiveSky no i żadnych rezultatów.Jest na to jakieś lekarstwo ?

Pozdrawiam
PZL Belfegor
Moderator
Moderator
Skąd jesteś: Warszawa

Post autor: PZL Belfegor »

ODPOWIEDZ