Witam, jako że jestem nowym użytkownikiem forum chciałbym się gorąco przywitać oraz podziękować za szereg porad związanych z lataniem nie tylko virtualnym
A teraz przejdźmy do rzeczy,otóż mam takie dziwne zjawisko, przeważnie podczas pogody burzowej. Mimo że lece grubo nad chmurami ok 6000 m. n.p.m.; po prostu "pada deszcz". Z dodatków mam zainstalowany-FSUIPC 3.9 [demo] oraz active sky 6.5. Wiecie może skąd przyczyna tego niechlubnego zjawiska?
pozdrawiam
Ostatnio zmieniony sob 06 cze, 2009 17:27 przez karolisko, łącznie zmieniany 2 razy.
Dzięki za info. A wiesz może co zrobić, aby FS generował na większych wysokościach więcej chmur,tak żeby widoczne były ? Jakiś dodatek zainstalować lub w ustawieniach skonfigurować ? Bo to tak troche nie realistyczne, jeżeli jestem nad chmurami, wyżej już same niebo oraz słońce, a jest ulewa.
[Pisz staranniej! - Rz]
Ostatnio zmieniony śr 03 cze, 2009 20:21 przez karolisko, łącznie zmieniany 1 raz.
To zależy jakie masz ustawienia w fs'ie. Generalnie im wyższe tym więcej powinno być generowanych chmur (nie wiem jak w przypadku burz ale podejrzewam, że podobnie). Oczywiście im wyższe ustawienia tym mniej FPS (default'owe chmury to klasyczny fps-killer ). Polecam ten wątek: viewtopic.php?t=8486&start=0
Może jeszcze ktoś się wypowie bardziej doświadczony, bo ja to raczej beginner
Witam ponownie.Sorki za offtop.Ale mam również problem z "kanciastym" horyzontem,w grze głównie daje się we znaki podczas wschodu jak i zachodu słońca,kombinowałem z ustawieniami w FSUIPC oraz ActiveSky no i żadnych rezultatów.Jest na to jakieś lekarstwo ?