ILOC/DME rwy 08 na LOWI ?!??

Jeśli przeczytałeś materiały ze Szkoły Aztec.pl, a nadal masz wątpliwości i pytania związane z nawigacją, ten dział jest dla Ciebie.

Moderatorzy: PZL Belfegor, RzEmYk

whitney

ILOC/DME rwy 08 na LOWI ?!??

Post autor: whitney »

Witam! do nie dawna mialem problem z brakiem LOC/DME na pas 08 na LOWI(Innsbruck)
w FS2004.. Na avsim.com znalazlem plik ktory ten problem rozwiazuje czyli LOC/DME do pasa 08.. zainstalowalem go i.. Wiazka LOC znajduje sie nie w tym miejscu co powinna!! jakies 5 mil od lotniska.. wg. mapki tak byc nie powinno!.. Coż wykonalem proceduralne podejscie LOC/DME 08 i juz wiedzialem ze ten plik dziala.. :/ poprostu LOC jest znacznie za daleko.. wiazka 08 powinna sie laczyć z wiazka LOC pasa26 a tak nie jest:/
Ma ktos jakos koncepcje na rozwiazanie problemu ??
Pozdr.
Awatar użytkownika
konraf
Administrator
Administrator
Skąd jesteś: EPPO

Post autor: konraf »

Z jakiego kierunku podchodziłes na ten pas 08?

LOC DME West nie lezy w osi pasa. Na 08 lecisz LOC DME OEJ (068), a na pas 26 lecisz LOC DME OEV (255); gdzie linia pasa jest na 260 stopni (offset 5 stopni).
Przy podejsciu LOC DME West lecisz LOC az do AB, a potem w prawo i visual.
Bartek
Regulamin Forum - Proszę przeczytać przed napisaniem posta
whitney

Post autor: whitney »

Rzecz jasna kierunek WEST(rwy08) to ze LOC 08 nie jest w osi pasa to wiem..
Chodzi mi o to ze ten LOC/DME 08 jest chyba w zlym miejscu..
Ok czyli rozumiem ze lece ustab. na LOC 08 do AB a potem zgodnie z procedura podejscia visual na 08..
wielkie dzieki za pomoc. Moje przeocznie, ale zdarza sie pozdr.
Piotr_S
Cadet
Cadet
Skąd jesteś: W-wa

Post autor: Piotr_S »

Ma ktoś może na twardym plik z (LOC DME OEJ (068)) - innsbruck-lowi_v2.zip? Z Avsim z wiadomych względów nie da się ściągnąć a w sieci nigdzie nie znalazłem. Z góry dziękuje.
ODPOWIEDZ