Książki dotyczące GPS

Tutaj dyskutujemy na tematy niekoniecznie związane z lotnictwem.
Awatar użytkownika
JacekB
Light Planes Captain
Light Planes Captain
Skąd jesteś: xxxxx

Książki dotyczące GPS

Post autor: JacekB »

Panowie szukam dobrej książki na temat GPS. Kilka publikacji w necie znalazłem ale może macie coś godnego polecenia ;)

Pozdrawiam
Jacek
Awatar użytkownika
prq91
Cadet
Cadet
Skąd jesteś: Jastrzębie

Post autor: prq91 »

Może przedstaw swoje dokładniejsze oczekiwania co do tej książki.
Ja zamawiam na allegro jest bardzo duży wybór, szczególnie w dziale "Książki tematyczne".
Pozdrawiam Kamil
Awatar użytkownika
JacekB
Light Planes Captain
Light Planes Captain

Ogólnie żeby wiedzieć więcej na temat GPS i podobnych systemów satelitarnych. No jest tego trochę na Allegro jest. Myślę że zamówię "GPS i inne satelitarne systemy nawigacyjne" Posiada ktoś tą książkę.
Awatar użytkownika
slysy
Light Planes Captain
Light Planes Captain
Skąd jesteś: Warszawa

Post autor: slysy »

JacekB pisze:Ogólnie żeby wiedzieć więcej na temat GPS i podobnych systemów satelitarnych. No jest tego trochę na Allegro jest. Myślę że zamówię "GPS i inne satelitarne systemy nawigacyjne" Posiada ktoś tą książkę.

Witam!
Mam tą książkę, jest dobra, napisana fachowym językiem, opisuje szczegóły działania systemu.
Jednakże moim skromnym zdaniem, aby sięgnąć po taką literaturę trzeba mieć już jako takie pojęcie o systemie i sporą wiedzę z zakresu fizyki i matematyki. (oczywiście jeśli ktoś chce w pełni pojąć działanie systemu)
Korzystamy z tych podręczników na studiach doktoranckich, jakbyś potrzebował konkretnych informacji to pisz na priva, może będę mógł Ci pomóc.
Obrazek
Awatar użytkownika
JacekB
Light Planes Captain
Light Planes Captain

Ok, w takim razie chyba postawie na ten tytuł. Nie chce tam jakiejś super skomplikowanej i wnikliwej ;) Więc ta będzie odpowiednia. Dzięki. Pozdrawiam
Awatar użytkownika
prq91
Cadet
Cadet
Skąd jesteś: Jastrzębie

Post autor: prq91 »

A tak przy okazji polecam każdemu ciekawą książkę Kevin'a Mitnick pt:"Sztuka podstępu".
Pozdrawiam Kamil
ODPOWIEDZ