Level-D 767-300 dla FS2004/FSX
Moderatorzy: PZL Belfegor, RzEmYk
-
Artur Zadak
- Light Planes Captain

- Skąd jesteś: EPKK
Mam problem z FMC jak wpisuje droge lotniczą to mi wyskakuje informacja INVALID ENTRY i jak chce wpisać wartośc ZFW to tak samo. Co mam zrobic zeby to działało ?
[Wydzieliłem z "[FSX] Nauka latania 747-400 - pytania początkującego" i wkleiłem tutaj - Rz]
[Wydzieliłem z "[FSX] Nauka latania 747-400 - pytania początkującego" i wkleiłem tutaj - Rz]
Ostatnio zmieniony czw 16 lip, 2009 23:22 przez radziomix, łącznie zmieniany 1 raz.
-
PZL Belfegor
- Moderator

- Skąd jesteś: Warszawa
-
PZL Belfegor
- Moderator

Ta droga istnieje, bo wczesniej wpisywałem i działało (UN133), ale jestem gapa, przepraszam bardzo, ale nie zauwazyłem, że to jest temat dla 747, ja latam level-d. Więc co może być przyczyną?
[Jak zacząłeś stosować polskie znaki, to stosuj cały czas - Rz]
[Jak zacząłeś stosować polskie znaki, to stosuj cały czas - Rz]
Ostatnio zmieniony czw 16 lip, 2009 23:24 przez radziomix, łącznie zmieniany 1 raz.
Levelek z SP3? Masz MSXML 4.0 Service Pack 2? Wgrywałeś coś nowego do Levelka? Wgrywałeś nowy AIRAC?
Co robiłeś pomiędzy "przedtem działało", a "teraz nie działa"?
Co robiłeś pomiędzy "przedtem działało", a "teraz nie działa"?
Zapraszam do opcji Szukaj!
Blaszak: MSI MAG B650 TOMAHAWK, Ryzen 7 7800X3D, DDR5 2x32GB, Arctic Liquid Freezer II 2x120, RTX4080S, W11
Blaszak: MSI MAG B650 TOMAHAWK, Ryzen 7 7800X3D, DDR5 2x32GB, Arctic Liquid Freezer II 2x120, RTX4080S, W11
-
lotnik27
Witam! Jestem tu nowy i na sam początek witam wszystkich forumowiczów
!
Level-D jest moim ulubionym dodatkiem do FSa jak również sam 767 jednak bardzo mi brakuje malowania ,które było kiedyś dostępne na nie działającym już AVSIM SP-LPF stworzonego przez McPhat Studios. Szukałem tego na różnych stronach ,ale na próżno ,wiec moja prośba jest taka ,czy któryś z użytkowników ów wspaniałego dodatku nie mógłby udostępnić tego malowania?
Z góry dziękuję i pozdrawiam
Rafał
Level-D jest moim ulubionym dodatkiem do FSa jak również sam 767 jednak bardzo mi brakuje malowania ,które było kiedyś dostępne na nie działającym już AVSIM SP-LPF stworzonego przez McPhat Studios. Szukałem tego na różnych stronach ,ale na próżno ,wiec moja prośba jest taka ,czy któryś z użytkowników ów wspaniałego dodatku nie mógłby udostępnić tego malowania?
Z góry dziękuję i pozdrawiam
Rafał
Bartek
Regulamin Forum - Proszę przeczytać przed napisaniem posta
A ja prosiłbym o udostępnienie przez szanownych kolegów malowań SP-LPA,LPB,LPC - te niestety można było ściągnąć tylko z Avsimu.
Podaję mojego prywatnego maila - inductor@tlen.pl - bo nie wiem czy takie publiczne udostępnianie nie narusza praw autorskich twórców malowań.
Mam też pytanie, w związku z tym iż nabyłem dzisiaj ten samolot, a na które nie znalazłem odpowiedzi w manualu, czy w FMC można zaprogramować OFFSET do bieżącej trasy np. zgodnie z procedurą Strategic Lateral Offset Procedure dla lotów NAT np. 1NM w prawo od pierwotnej trasy?
Pozdrwiam
Grzegorz
Podaję mojego prywatnego maila - inductor@tlen.pl - bo nie wiem czy takie publiczne udostępnianie nie narusza praw autorskich twórców malowań.
Mam też pytanie, w związku z tym iż nabyłem dzisiaj ten samolot, a na które nie znalazłem odpowiedzi w manualu, czy w FMC można zaprogramować OFFSET do bieżącej trasy np. zgodnie z procedurą Strategic Lateral Offset Procedure dla lotów NAT np. 1NM w prawo od pierwotnej trasy?
Pozdrwiam
Grzegorz
-
PZL Belfegor
- Moderator

-
PZL Belfegor
- Moderator

-
PZL Belfegor
- Moderator

-
PZL Belfegor
- Moderator

Skoro nie działa, to znaczy, ze na linii użytkownik - samolot jest jakiś błąd. Najprawdopodobniejszym jest to co napisałem powyżej. Można także w menu LVL-D zaznaczyć automatyczne otwieranie lub ściągnąć specjalnego gaugesa, dzięki któremu luk otwiera się za pomocą kliknięcia myszy.radziomix pisze:Dobrze naciskam i nie działa;/
Szukaj na http://www.avsim.com. a napewno znajdziesz.
Mam pewien problem z FMC.
Mam benka UPSu załadowanego na maxa cargo czyli jakies 116 tys. lbs,
Po dodaniu masy własnej jakieś 196,6 tys. lbs i 65 tyś. lbs paliwa GW wychodzi jak w ryj strzelił 377,6 tys lbs. Wszystko niby oki skoro MTOW to 408 tys. ale tu pojawia się problem z wklepaniem tej wagi do FMC który odrzuca ją jako invalid entry.
Ktoś się s takim czymś spotkał?
Mam benka UPSu załadowanego na maxa cargo czyli jakies 116 tys. lbs,
Po dodaniu masy własnej jakieś 196,6 tys. lbs i 65 tyś. lbs paliwa GW wychodzi jak w ryj strzelił 377,6 tys lbs. Wszystko niby oki skoro MTOW to 408 tys. ale tu pojawia się problem z wklepaniem tej wagi do FMC który odrzuca ją jako invalid entry.
Ktoś się s takim czymś spotkał?
-
PZL Belfegor
- Moderator

-
PZL Belfegor
- Moderator

Limit ZFW w Level-D to 288 tysięcy funtów.
http://www.topcatsim.com/forum/index.php?topic=104.0
http://www.topcatsim.com/forum/index.php?topic=104.0
Hm.. @GRYF830 a możesz podać stronę na której jest podane takie ZFW ?
Niestety nie mam teraz dostępu do manuala. ale na 90% jestem pewien że 288 lbs..
poszukam wieczorem..
Po prostu załaduj raz jeszcze samolot używając limitu ZFW podanego przeze mnie i sprawdz czy FMC to "łyknie" jestem przekonany że tak.
Niestety nie mam teraz dostępu do manuala. ale na 90% jestem pewien że 288 lbs..
poszukam wieczorem..
Po prostu załaduj raz jeszcze samolot używając limitu ZFW podanego przeze mnie i sprawdz czy FMC to "łyknie" jestem przekonany że tak.
Wystarczy ściągnąc podawany w niniejszym wątku Fuel Planner dla Level D 767 i spróbować wpisać jakieś duże wartości. ZFW poda błąd przy wartości powyżej 288 tys.
Bartek
Dokładnie na to wpadłem Adam no właśnie zagłębiłem się w dokumentacje Boeing-a.
Zgodnie z którą:
767-300ER ma:
OW 195 tys.
PLD 92 tys.
więc ZFW 287,96 tys.
A 767-300F ma limity:
OW 188 tys.
PLD 121 tys.
ZFW 309 tys.
Już wiem gdzie jest błąd. Jeśli dysponujecie LDS to sprawdźcie ile ma ZFW do pełna załadowany 767 w wersji cargo (tam gdzie pokazane są przestrzenie ładunkowe a nie siedzonka). Pełny ma 313tys. i to faktycznie przekracza 288 stąd problem... jak samolot w load menagerze załadowany we wszystkie możliwe miejsca jest cięższy niż może być. Wiadomo że ilość paliwa nie ma tu nic do rzeczy...
No już mam mam Konraf polecany przez ciebie jeszcze w innym wątku FP. Naprawdę bardzo fajny...
Zgodnie z którą:
767-300ER ma:
OW 195 tys.
PLD 92 tys.
więc ZFW 287,96 tys.
A 767-300F ma limity:
OW 188 tys.
PLD 121 tys.
ZFW 309 tys.
Już wiem gdzie jest błąd. Jeśli dysponujecie LDS to sprawdźcie ile ma ZFW do pełna załadowany 767 w wersji cargo (tam gdzie pokazane są przestrzenie ładunkowe a nie siedzonka). Pełny ma 313tys. i to faktycznie przekracza 288 stąd problem... jak samolot w load menagerze załadowany we wszystkie możliwe miejsca jest cięższy niż może być. Wiadomo że ilość paliwa nie ma tu nic do rzeczy...
No już mam mam Konraf polecany przez ciebie jeszcze w innym wątku FP. Naprawdę bardzo fajny...
Prosiłbym o informację, ponieważ znalazłem gdzieś na necie, że nasze LOT-owskie 767 mają różne oznaczenia np. 767-35D,767-319, czy jest to efekt różnic w wyposażeniu?
Jeśli tak, to czy ktoś mógłby podzielić się wiedzą w czym tkwią takie różnice dla poszczególnych wersji. Poniżej oznaczenia "naszych" 767:
Boeing 767-35D/ER - SP-LPA, SL-LPB, SP-LPC.
Boeing 767-341/ER - SP-LPE.
Boeing 767-319/ER - SP-LPF.
Boeing 767-306/ER - SP-LPG.
Pozdrawiam
Grzegorz
Jeśli tak, to czy ktoś mógłby podzielić się wiedzą w czym tkwią takie różnice dla poszczególnych wersji. Poniżej oznaczenia "naszych" 767:
Boeing 767-35D/ER - SP-LPA, SL-LPB, SP-LPC.
Boeing 767-341/ER - SP-LPE.
Boeing 767-319/ER - SP-LPF.
Boeing 767-306/ER - SP-LPG.
Pozdrawiam
Grzegorz
Różnice w nazwie niekoniecznie muszą oznaczać różnice w wyposażeniu, czy konfiguracji. Te dwa znaki oznaczają tylko dla kogo był wyprodukowany samolot. LOT ma u Boeinga kod 5D, stąd 737-45D, 737-55D, 767-25D i 767-35D/ER
A tu pełna lista
A tu pełna lista
Witam serdecznie jako iż ostatnio zaczynam trenować 767 to mam pytanko. Zrobiłem sobie próbny lot EPKT-EPWA offline. Cały lot sprawnie ale podczas podejścia na EPWA chciałem ustawić częstotliwość ILS33 110.30 i nie mogę, mam do wyboru 110.25 albo 110.40 oczywiście przełączone na MANUAL nie na AUTO. Pewnie problem banalny ale jak ktoś może pomóc w rozwiązaniu będę wdzięczny.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
"Prędzej złodziej przyzna się, że ukradł, niż profesor, że głupstwo powiedział."
-
PZL Belfegor
- Moderator