Mały problem przy skręcaniu
Moderatorzy: PZL Belfegor, RzEmYk
Mały problem przy skręcaniu
Ostatnio zauważyłem, że jak skręcałem [z pochyleniem] 20° w lewo Cessną Caravan, nagle zaczęła mi się obracać jak przy beczce i spadła na ziemię jak kaczka.
Czy wiecie co to może być?
Pozdrawiam
[Przeniosłem z Problemów technicznych - Rz]
Czy wiecie co to może być?
Pozdrawiam
[Przeniosłem z Problemów technicznych - Rz]
Ostatnio zmieniony śr 12 sie, 2009 00:02 przez jakubmroz, łącznie zmieniany 2 razy.
Zabłąkany, świeżo upieczony pilot-uczeń szukający oświecenia.
- konrad.star
- Cadet

- Skąd jesteś: Warszawa
Przeciągnięcie? Na jakiej wysokości wykonywałeś skręt? Dodałeś mocy w trakcie jego wykonywania? Może ściągnąłeś za bardzo drążek na siebie? Może używasz klawiatury (radzę jej używać tylko do pisania na forum i też tak żeby nie przeciągnąć...)? Może przejdź sobie szkołę pilotażu...
Ostatnio zmieniony wt 11 sie, 2009 23:22 przez konrad.star, łącznie zmieniany 2 razy.
Dopiero zaczynam więc stąd takie pytanie.
Wysokość 5000ft, szybkość [prędkość, nie szybkość!] 70 węzłów, przepustnica była ustawiona na 100%
PS Na razie klawiatura, jeszcze w tym miesiącu wolant
Wysokość 5000ft, szybkość [prędkość, nie szybkość!] 70 węzłów, przepustnica była ustawiona na 100%
PS Na razie klawiatura, jeszcze w tym miesiącu wolant
Ostatnio zmieniony wt 11 sie, 2009 23:16 przez jakubmroz, łącznie zmieniany 1 raz.
-
PZL Belfegor
- Moderator

- konrad.star
- Cadet

Mocno musiało wiać skoro przy 100% mocy miałeś 70 węzłów
Jak będzie ten wolant powinno być lepiej z tym Caravanem. I naprawdę, szkoła pilotażu, może i nużąca w pewnych momentach (chociaż nie wiem szczerze mówiąc jak to wygląda w FSX), ale warto przebrnąć chociaż przez kilka pierwszych lekcji. Najlepiej przez wszystkie! Unikniesz wielu niespodzianek tam wysoko i postów będzie mniej.
- konrad.star
- Cadet

A nie wykonywałeś tego skrętu podczas wznoszenia? Jakie było obciążenie samolotu? Poza tym przepustnica otwarta na 100% nie musiała oznaczać pełnej mocy. Czy na 5000ft skorygowałeś skład mieszanki?jakubmroz pisze:Dopiero zaczynam więc stąd takie pytanie.
Sorry za błąd (szybkość
) i dzięki za przeniesienie.
Podczas wznoszenia do 5000 ustawiłem mieszankę na bogatą. Był to manewr bez wznoszenia, podczas lotu poziomego na poziomie 5000.
Ps. Spójrzcie na podpis: "Zabłąkany pilot-uczeń"... Czyli skończyłem dopiero 1-szą kategorię. Na razie jestem u babci ale dzisiaj prawdopodobnie wracam do domu i sima.
Enter co zdanie niepotrzebny.
Podczas wznoszenia do 5000 ustawiłem mieszankę na bogatą. Był to manewr bez wznoszenia, podczas lotu poziomego na poziomie 5000.
Ps. Spójrzcie na podpis: "Zabłąkany pilot-uczeń"... Czyli skończyłem dopiero 1-szą kategorię. Na razie jestem u babci ale dzisiaj prawdopodobnie wracam do domu i sima.
Enter co zdanie niepotrzebny.
Ostatnio zmieniony czw 01 sty, 1970 01:00 przez jakubmroz, łącznie zmieniany 1 raz.