Witam!
Spróbowałem coś poszukac na forum aztec o klapach B. Baron'a , ale nie znalazłem. Otóż chodzi o to, że na przełączniku zmiany pozycji klap, jest napisane: UP/IN TRANSIT, APR, DOWN. Wiem, że klapy powinny byc na full przy starcie, wznoszeniu i lądowaniu czyli DOWN, tylko że coś słabo z tym , bo jak ląduję i podnosze klapy na full to samolot kieruje dziób w doł, a jak startuje to coś słabo , tak jakby w ogóle nie miał klap włączonych. Jeszcze chciałbym się dowiedziec do czego służy to APR na tym przełączniku.
[FS2004] Klapy przy wznoszeniu lub lądowaniu Beechcraft Baro
Moderatorzy: PZL Belfegor, RzEmYk
[FS2004] Klapy przy wznoszeniu lub lądowaniu Beechcraft Baro
Ostatnio zmieniony czw 01 sty, 1970 01:00 przez JPQ, łącznie zmieniany 1 raz.
-
PZL Belfegor
- Moderator

- Skąd jesteś: Warszawa
To nieprawda - przeczytaj np. to: http://www.fsinsider.com/freeflight/Doc ... tBaron.pdfWiem, że klapy powinny byc na full przy starcie, wznoszeniu i lądowaniu czyli DOWN
Poza tym - o klapach w Baronie można poczytać w samym FSie.
- konrad.star
- Cadet

- Skąd jesteś: Warszawa
APR
http://www.flightadventures.com/mag/00/08.htm
"On the autopilot press the 'APR' or 'BC' and 'CMD' buttons and the autopilot will fly intercept the radial and fly the approach. If your are flying a back course approach you must push the 'BC' button to let the autopilot know it's a back course approach."
Zagalopowałem się. Nie tego APR dotyczyło pytanie. Pardon.
"On the autopilot press the 'APR' or 'BC' and 'CMD' buttons and the autopilot will fly intercept the radial and fly the approach. If your are flying a back course approach you must push the 'BC' button to let the autopilot know it's a back course approach."
Zagalopowałem się. Nie tego APR dotyczyło pytanie. Pardon.
Ostatnio zmieniony sob 15 sie, 2009 16:47 przez konrad.star, łącznie zmieniany 1 raz.
Nie w sensie AP, tylko przełącznika klap.
Masz trzy położenia klap:
- UP - wciągnięte;
- APR - klapy w położeniu Approach (czyli do podejścia);
- DOWN - klapy w pełni opuszczone (do lądowania).
A "IN TRANSIT" oznacza, że klapy są w jeszcze położeniu przejściowym pomiędzy tymi trzema stanami.
Start i wznoszenie wykonuje się w konfiguracji gładkiej, bez klap.
Poczytaj o klapach, do czego służą, jakie są ich zalety, jakie wady. Musisz zrozumieć po co są, inaczej będziesz z nich niewłaściwie korzystał.
Masz trzy położenia klap:
- UP - wciągnięte;
- APR - klapy w położeniu Approach (czyli do podejścia);
- DOWN - klapy w pełni opuszczone (do lądowania).
A "IN TRANSIT" oznacza, że klapy są w jeszcze położeniu przejściowym pomiędzy tymi trzema stanami.
Start i wznoszenie wykonuje się w konfiguracji gładkiej, bez klap.
Poczytaj o klapach, do czego służą, jakie są ich zalety, jakie wady. Musisz zrozumieć po co są, inaczej będziesz z nich niewłaściwie korzystał.
Zapraszam do opcji Szukaj!
Blaszak: MSI MAG B650 TOMAHAWK, Ryzen 7 7800X3D, DDR5 2x32GB, Arctic Liquid Freezer II 2x120, RTX4080S, W11
Blaszak: MSI MAG B650 TOMAHAWK, Ryzen 7 7800X3D, DDR5 2x32GB, Arctic Liquid Freezer II 2x120, RTX4080S, W11