Za odpowiedź dziękuję.
AES
Moderatorzy: PZL Belfegor, RzEmYk
-
mikolaj-lot
- Cadet

- Skąd jesteś: zewsząd
AES
Błagam, niech mi ktoś odpowie co to jest AES, czy to trzeba ściągnąć, czy jest to już w grze i czy trzeba do tego jakiś skrót klawiszowy, żeby się urochomił.
Za odpowiedź dziękuję.
Za odpowiedź dziękuję.
Drogi kolego chcę poruszyć trzy ważne zagadnienia dotyczące tego wątku
.
1.Angielski jest naprawdę potrzebny nawet w symulatorze.
2.AES (minusy)
a) Kupujesz go za pomocą karty kredytowej i ściągasz go z aerosoftu.
b) Uwaga!! program jest przeznaczony tylko do fs2004
c) ---"---- cena 20$(nie pamiętam) jest pojęciem względnym ponieważ za 10$ masz jakąś ilość kredytów które możesz przeznaczyć na poczet danego lotniska.
d)Lista lotnisk (nie ma w nich Polskich lotnisk) Lista
e)Aby AES obsłużył któreś z tych lotnisk potrzebujesz płatnej scenerii
3.AES (plusy)
a)Dzięki tej aplikacji masz możliwość-
-Pushback(wypychanie)z dźwiękiem oraz z animowanymi obiektami
-Pushback wypycha cię dokładnie do takiego momentu w którym nie znajdziesz się na lini drogi kołowania
-Animowane system dokowania który perfekcyjnie trafia w drzwi nie tak jak inne programy
-Animowany Ground service(służby naziemne)czyli catering, schody samobieżne lub nie nie pamiętam, Cargo w którego skład wchodzą wszelkie wózki oraz rampy, autobusy które dowożą pasażerów na miejsce postojowe twojego samolotu, samochody czyszczące oraz cysterny
-Pojazdy do odladzania (zimą)
-Dźwięk wchodzących pasażerów na pokład
-Follow my car który pokazuje ci dokładnie miejsce postoju
-Dźwięk uderzających kuł o światła na centralnej linii pasa
-Symulacja wody jak również śniegu na pasie
-Wysokiej jakości marszałek który pojawia się gdy na twoim miejscu postojowym nie ma systemu precyzyjnego dokowania.
1.Angielski jest naprawdę potrzebny nawet w symulatorze.
2.AES (minusy)
a) Kupujesz go za pomocą karty kredytowej i ściągasz go z aerosoftu.
b) Uwaga!! program jest przeznaczony tylko do fs2004
c) ---"---- cena 20$(nie pamiętam) jest pojęciem względnym ponieważ za 10$ masz jakąś ilość kredytów które możesz przeznaczyć na poczet danego lotniska.
d)Lista lotnisk (nie ma w nich Polskich lotnisk) Lista
e)Aby AES obsłużył któreś z tych lotnisk potrzebujesz płatnej scenerii
3.AES (plusy)
a)Dzięki tej aplikacji masz możliwość-
-Pushback(wypychanie)z dźwiękiem oraz z animowanymi obiektami
-Pushback wypycha cię dokładnie do takiego momentu w którym nie znajdziesz się na lini drogi kołowania
-Animowane system dokowania który perfekcyjnie trafia w drzwi nie tak jak inne programy
-Animowany Ground service(służby naziemne)czyli catering, schody samobieżne lub nie nie pamiętam, Cargo w którego skład wchodzą wszelkie wózki oraz rampy, autobusy które dowożą pasażerów na miejsce postojowe twojego samolotu, samochody czyszczące oraz cysterny
-Pojazdy do odladzania (zimą)
-Dźwięk wchodzących pasażerów na pokład
-Follow my car który pokazuje ci dokładnie miejsce postoju
-Dźwięk uderzających kuł o światła na centralnej linii pasa
-Symulacja wody jak również śniegu na pasie
-Wysokiej jakości marszałek który pojawia się gdy na twoim miejscu postojowym nie ma systemu precyzyjnego dokowania.
Ostatnio zmieniony czw 01 sty, 1970 01:00 przez Galimex, łącznie zmieniany 1 raz.
Bartek
Regulamin Forum - Proszę przeczytać przed napisaniem posta
Regulamin Forum - Proszę przeczytać przed napisaniem posta
1.
2. Są (np. EPGD_2008 produkcji kolegi z Forum)
3. Nie zawsze płatnej(patrz pkt. 2)
Pozdrawiam.
PS Na liście lotnisk trzeba wyczytać, które są dostępne pod FSX.
PS2 Kolego Galimex, proszę popraw byki ortograficzne
[Rok, to kupa czasu. Doszły nowe lotniska, obsługa FSXa... Dzień dobry ]:-> - Rz]
Nie chciałem pisać nowego posta, więc kontynuuję tutaj.
Dzień dobry
Myślę że już nam przeszło z tą całą kłótnią... 
Nie do końca rozumiem z tym "Rok, to kupa czasu. Doszły nowe lotniska, obsługa FSXa". Ja nadal korzystam z EPGD 2008, bo myślę, że jest to najaktualniejsza i najlepsza wersja tegoż lotniska(o ile nie jedyna sceneria EPGD oprócz defaultowej). Mam na tym lotnisku AES i nie narzekam, a nawet jestem zachwycony. AES obsługuje także kupę lotnisk pod FSX, tyle tylko, że kupa z nich jest płatna. Z resztą... przy FS2004 jest podobnie.
2.program jest przeznaczony tylko do fs2004
3.nie ma w nich Polskich lotnisk
1. Nie tylko.płatnej scenerii
2. Są (np. EPGD_2008 produkcji kolegi z Forum)
3. Nie zawsze płatnej(patrz pkt. 2)
Pozdrawiam.
PS Na liście lotnisk trzeba wyczytać, które są dostępne pod FSX.
PS2 Kolego Galimex, proszę popraw byki ortograficzne
, bo jest to lekko denerwujące(wiem, każdemu zdarzają się błędy, mi też, ale ja bez złośliwości tylko zwracam Ci uwagę)kuł
[Rok, to kupa czasu. Doszły nowe lotniska, obsługa FSXa... Dzień dobry ]:-> - Rz]
Nie chciałem pisać nowego posta, więc kontynuuję tutaj.
Dzień dobry
Nie do końca rozumiem z tym "Rok, to kupa czasu. Doszły nowe lotniska, obsługa FSXa". Ja nadal korzystam z EPGD 2008, bo myślę, że jest to najaktualniejsza i najlepsza wersja tegoż lotniska(o ile nie jedyna sceneria EPGD oprócz defaultowej). Mam na tym lotnisku AES i nie narzekam, a nawet jestem zachwycony. AES obsługuje także kupę lotnisk pod FSX, tyle tylko, że kupa z nich jest płatna. Z resztą... przy FS2004 jest podobnie.
Ostatnio zmieniony czw 01 sty, 1970 01:00 przez Łukasz, łącznie zmieniany 1 raz.
-
PZL Belfegor
- Moderator

- Skąd jesteś: Warszawa
Lotniska w AES
Witam, mam problem typu że jak instaluje np. lotnisko w Dubaju to w AES nie wyświetla mi sie nowe lotnisko i w fs nie działają opcje tylu bording itp. O co chodzi ?
Na stronie Aerosoftu jest lista jakie lotniska obsluguje AES.
http://www.aerosoft.com/shop-re/links/aesairports.html
http://www.aerosoft.com/shop-re/links/aesairports.html
A aktywowałeś scenerię w konfiguratorze AES? Masz na nią kredyty?
Przeglądnąłeś manual?
Przeglądnąłeś manual?
Zapraszam do opcji Szukaj!
Blaszak: MSI MAG B650 TOMAHAWK, Ryzen 7 7800X3D, DDR5 2x32GB, Arctic Liquid Freezer II 2x120, RTX4080S, W11
Blaszak: MSI MAG B650 TOMAHAWK, Ryzen 7 7800X3D, DDR5 2x32GB, Arctic Liquid Freezer II 2x120, RTX4080S, W11
-
PZL Belfegor
- Moderator

-
PZL Belfegor
- Moderator

-
mufio
Testowanie AES
Podczas testu AES na darmowych lotniskach EPGD i EDDN....zaczynając lot...na starcie włączając okienko AES (ctr+shift+w) pojawia mi się informacja o zaciągnięciu hamulców i wyłączeniu silników......gdzie te wszystkie opcje z wypychaniem, tankowaniem itd ?
-
PZL Belfegor
- Moderator

A masz zaciągnięte hamulce i wyłączone silniki?
Masz te scenerie włączone w konfiguratorze AESa?
Masz te scenerie włączone w konfiguratorze AESa?
Zapraszam do opcji Szukaj!
-
PZL Belfegor
- Moderator

-
mufio
Witam, troszeczkę odświeżę temat.
Postanowiłem ściągnąć AES i trochę się pobawić na darmowej scenerii EPGD. Moja zabawa jednak jest niemożliwa, gdyż po instalacji AESa sceneria Gdańska po prostu jest usuwana z listy. Na pierwszej pozycji jest AES i już. Nawet jak ponownie wgram scenerię i będzie ona na drugiej pozycji, to i tak po restarcie FSa scenerii nie ma.
Wszelkie wątki związane z AESem przeszukałem i nie znalazłem odpowiedzi. Czy ma ktoś może propozycje, co z tym fantem zrobić?
Program ściągam ze strony Aerosoftu, najnowaszą wersję. Nie wiem, czy mam jeszcze jakieś dane podać, więc w razie czego, dopiszę.
Postanowiłem ściągnąć AES i trochę się pobawić na darmowej scenerii EPGD. Moja zabawa jednak jest niemożliwa, gdyż po instalacji AESa sceneria Gdańska po prostu jest usuwana z listy. Na pierwszej pozycji jest AES i już. Nawet jak ponownie wgram scenerię i będzie ona na drugiej pozycji, to i tak po restarcie FSa scenerii nie ma.
Wszelkie wątki związane z AESem przeszukałem i nie znalazłem odpowiedzi. Czy ma ktoś może propozycje, co z tym fantem zrobić?
Program ściągam ze strony Aerosoftu, najnowaszą wersję. Nie wiem, czy mam jeszcze jakieś dane podać, więc w razie czego, dopiszę.
Używam Vistę. Postanowiłem jednak uruchamiać jako admin, ale mimo to nic nie działa. Podczas uruchamiania AESHelp wyskakuje mi okienko:
Jeżeli zaś kliknę "Tak", to wyskakuje mi taki oto komunikat:
Jeżeli kilknę "Nie", to program sie uruchamia, ale i tak nie działa.AES has detected s SCENERY.CFG in the Virtual Store! This can generate problems with Sceneries!
Should AES copy this file to the FS Main-Path?
Jeżeli zaś kliknę "Tak", to wyskakuje mi taki oto komunikat:
No to myślę sobie, próbuję ponownie...Nie można znaleźć tego elementu.
Prawdopodobnie elementu nie ma już w \SCENERY.CFG. Sprawdź lokalizację elementu i spróbuj ponownie.
No i co tu poradzić? Jeżeli jakieś informacje jeszcze będą potrzebne, to ich udzielę w miarę możliwości.Określona nazwa pliku jest nieprawidłowa lub za długa.
Wybierz inną nazwę pliku.
scenery.cfg
Typ: Plik CFG
Rozmiar: 4,87 KB
Data modyfikacji: [dzisiejsza]
-
Artur Grabski
- Light Planes Captain

- Skąd jesteś: Bielsko-Biała
Jeżeli chodzi Ci o alarmy to:
FS/aerosoft/AES/sound i tam masz 3 pliki - AES_FGB1,2,3
Sugeruje wyciszyć np. w audacity i nadpisać.
D.
FS/aerosoft/AES/sound i tam masz 3 pliki - AES_FGB1,2,3
Sugeruje wyciszyć np. w audacity i nadpisać.
D.
zapraszam ->http://www.vlatanie.blog.pl/ - aktualizacja 6.03.2011