Radar Meteo w 737 PIC
Moderatorzy: PZL Belfegor, RzEmYk
Radar Meteo w 737 PIC
Witajcie
Mam mały problem.
Mianowicie chodzi mi o radar meteorologiczny w B737 od Wilco, bez względu na pogode zawsze wskazuje Czterokolorową siatkę.
O co chodzi? Czy trzeba go skonfigurować jakoś manualnie?
Mam mały problem.
Mianowicie chodzi mi o radar meteorologiczny w B737 od Wilco, bez względu na pogode zawsze wskazuje Czterokolorową siatkę.
O co chodzi? Czy trzeba go skonfigurować jakoś manualnie?
-
PZL Belfegor
- Moderator

- Skąd jesteś: Warszawa
-
PZL Belfegor
- Moderator

Jakie logowanie? O co Ci chodzi?Pershing pisze:logowaniem się do AIRAC'a
W znanych mi przypadkach wystarczało przeinstalować samolot i radar meteo działał poprawnie. Oczywiście nowa o najnowszej, legalnej wersji.
Zapraszam do opcji Szukaj!
Blaszak: MSI MAG B650 TOMAHAWK, Ryzen 7 7800X3D, DDR5 2x32GB, Arctic Liquid Freezer II 2x120, RTX4080S, W11
Blaszak: MSI MAG B650 TOMAHAWK, Ryzen 7 7800X3D, DDR5 2x32GB, Arctic Liquid Freezer II 2x120, RTX4080S, W11
-
PZL Belfegor
- Moderator

-
PZL Belfegor
- Moderator

Hm, generalnie nie pojawiam się tu często, gdyż staram zajmować się prawdziwym lotnictwem, to tylko do Twojej informacji. Przestałem pisać w tym dziale temacie bo po prostu nie chce wyjaśniać okoliczności kupna mojego PIC'a ,nadmieniam ,że nabyłem go na stronie producenta.
PS A radar jak nie działał tak nie działa:)
Pozdrawiam
PS A radar jak nie działał tak nie działa:)
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony sob 12 wrz, 2009 18:32 przez zonky12, łącznie zmieniany 1 raz.
-
filipsabatowicz
- Cadet

- Skąd jesteś: EPBY/LOWW
Dziwna sprawa, próbowałem nawet przeinstalować, ale nic to nie dało.
Dziwi mnie to ,bo mój PIC jest oryginalny,tzn nie piracki.
ale mam pewną hipotezę.
Jak tylko zaczynałem przygotę z FS9 to na jakimś forum przeczytałem ,że koniecznie trzeba zainstalować FSUIPC ,więc ściągnąłem go.
Czy jest szansa ,że może owy moduł jest uszkodzony albo co?
Dziwi mnie to ,bo mój PIC jest oryginalny,tzn nie piracki.
ale mam pewną hipotezę.
Jak tylko zaczynałem przygotę z FS9 to na jakimś forum przeczytałem ,że koniecznie trzeba zainstalować FSUIPC ,więc ściągnąłem go.
Czy jest szansa ,że może owy moduł jest uszkodzony albo co?
-
filipsabatowicz
- Cadet

- Skąd jesteś: EPBY/LOWW
Mam pelna wersje FSUIPC a obraz na radarze taki jak tam wkleiles. Byc moze nie zaznaczylem odpowiedniej opcji. Teraz aktualnie stawialem na nowo system bo komp sie troche zbuntowal, jak powgrywam wszystko na nowo dam znac jak to u mnie wyglada.
Zauwazylem tez ze u kolegi Stasia Drzewieckiego radarek chodzi bez zarzutu ale nie wie m na czym on lata, wydaje mi sie ze na PMDG, tam w ogóle nie wiem jak rozpracowac radar i krawedzie kontynentow ktore u niego sa a u mnie nie.
Podzdrawiam
Zauwazylem tez ze u kolegi Stasia Drzewieckiego radarek chodzi bez zarzutu ale nie wie m na czym on lata, wydaje mi sie ze na PMDG, tam w ogóle nie wiem jak rozpracowac radar i krawedzie kontynentow ktore u niego sa a u mnie nie.
Podzdrawiam
Ostatnio zmieniony ndz 13 wrz, 2009 13:05 przez filipsabatowicz, łącznie zmieniany 1 raz.
filipsabatowicz pisze:Zauwazylem tez ze u kolegi Stasia Drzewieckiego radarek chodzi bez zarzutu ale nie wie m na czym on lata, wydaje mi sie ze na PMDG, tam wogole nie wiem jak rozpracowac radar i krawedzie kontynentow ktore u niego sa a u mnie nie.
Podzdrawiam
Pozwolę sobie skomentować ja kiedyś też myślałem że Staszek lata na PMDG ale błąd to jest tylko POSKY + Project Magenta+ inne dodatki+ własnej roboty kokpit = dzieło sztuki
Pozdrawiam
"Prędzej złodziej przyzna się, że ukradł, niż profesor, że głupstwo powiedział."
No to teraz nie dziwię się że użytkownicy forum nie byli w stanie Ci pomóc. Od sierpnia 2009 !!! 
Może i jesteś specjalistą w prawdziwym lataniu ale w technice komputerowej pozwoliłbym sobie w to powątpiewać
Instalacja service packa do FS9 jest pierwszą i można rzec naturalną czynnością po instalacji, reinstalacji. Czy ktoś nadal używa np. Windows XP bez SP 1, 2 czy 3 ??
Szkoda tylko że od sierpnia męczyłeś się z tak błahego powodu
Masz nauczkę na przyszłość.
pozdrawiam
Jarek
Może i jesteś specjalistą w prawdziwym lataniu ale w technice komputerowej pozwoliłbym sobie w to powątpiewać
Szkoda tylko że od sierpnia męczyłeś się z tak błahego powodu
pozdrawiam
Jarek
MSI Z170A Pro; Intel i5-6600K; 2x8GB; Radeon RX580; X-Plane; Win10
Witam,
..a może ktoś z Was miał ten sam problem, tyle, że pod FSX?
..i oczywiście go rozwiązał..
PS. Wersja PIC'a - BOX. FSUIPC wersja free.
Edit. Przeinstalowanie PIC'a nie pomogło. Może jednak coś jeszcze trzeba włączyć?
A co to jest za opcja "Simulate beam rotating" .. może to również powinno być aktywne?
...ogólnie, coś jest nie tak, bo pamiętam jak kiedyś, po tym "teście" pojawiał się żółty łuk, a kolorowa "testowa" siatka znikała.
..a może ktoś z Was miał ten sam problem, tyle, że pod FSX?
PS. Wersja PIC'a - BOX. FSUIPC wersja free.
Edit. Przeinstalowanie PIC'a nie pomogło. Może jednak coś jeszcze trzeba włączyć?
A co to jest za opcja "Simulate beam rotating" .. może to również powinno być aktywne?
...ogólnie, coś jest nie tak, bo pamiętam jak kiedyś, po tym "teście" pojawiał się żółty łuk, a kolorowa "testowa" siatka znikała.
Sprzęt: AsRock P67 Pro3, i5 2500K, nVidia GTX560 1GB/256, 4x2GB/1600MHz
Sprzęt: AsRock P67 Pro3, i5 2500K, nVidia GTX560 1GB/256, 4x2GB/1600MHz