Nie instalowalem zadnych dodatkow
[FSX] Brak panelu 2D
Moderatorzy: PZL Belfegor, RzEmYk
-
OPAX
[FSX] Brak panelu 2D
Wsiadam do cessny, naciskam na F10 powinien sie wlaczyc panel 2D lecz znika caly panel i widac tylko pas startowy, gdy porusze myszka to czasami pokazuja sie podpowiedzi typu "autopilot" oraz mozna kliknac w cos...lecz tam nic nie ma 
Ostatnio zmieniony czw 01 sty, 1970 01:00 przez OPAX, łącznie zmieniany 1 raz.
Panel 2D jest domyślny.
Naciśnij A, to przełączy na panel 3D (virtual).
Naciśnij A, to przełączy na panel 3D (virtual).
Bartek
Regulamin Forum - Proszę przeczytać przed napisaniem posta
Regulamin Forum - Proszę przeczytać przed napisaniem posta
LOL. Wiem w czym problem. Mania bezmyślnego ustawiania suwaków na max w prawo. Wejdź do:
ustawienia -> wyświetlanie -> statek powietrzny -> przesun na max w lewo "2-D panel transparency" (przezroczystosc)
[loloznicz] [;k - Rz]
ustawienia -> wyświetlanie -> statek powietrzny -> przesun na max w lewo "2-D panel transparency" (przezroczystosc)
[loloznicz] [;k - Rz]
Ostatnio zmieniony czw 20 wrz, 2007 15:52 przez JeV, łącznie zmieniany 1 raz.
Mam nadzieję, że ten temat będzie odpowiedni abym mógł napisać o co dokładnie mi chodzi.
Samolot pobrałem ze strony http://www.fs-freeware.net, jest to Boeing 737-600, tak jak wcześniej wspominałem. A problem jest taki, że nie mam widoku Virtual Cocpit, a tylko przed sobą mam czarne tło. Pozostałe widoki są takie same oprocz widoku Cocpit, który pokazuje mi normalnie panel. Mam nadzięję, że w jakiś sposób da się mnie zrozumieć. Pozdrawiam.
[Dosyć dobry wybór wątku, ale dalej piszesz na szybko, na odczepnego. Dalej nie wiadomo, który to plik, jaki autor, itd. Samo określenie modelu odnosi się do xx producentów. - Rz]
Samolot pobrałem ze strony http://www.fs-freeware.net, jest to Boeing 737-600, tak jak wcześniej wspominałem. A problem jest taki, że nie mam widoku Virtual Cocpit, a tylko przed sobą mam czarne tło. Pozostałe widoki są takie same oprocz widoku Cocpit, który pokazuje mi normalnie panel. Mam nadzięję, że w jakiś sposób da się mnie zrozumieć. Pozdrawiam.
[Dosyć dobry wybór wątku, ale dalej piszesz na szybko, na odczepnego. Dalej nie wiadomo, który to plik, jaki autor, itd. Samo określenie modelu odnosi się do xx producentów. - Rz]
Ostatnio zmieniony czw 01 sty, 1970 01:00 przez PioKil, łącznie zmieniany 1 raz.
Oki model jest ze strony http://www.flightsim.com/file.php?cm=INDEXCALL&sPos=60 plik o nazwie b7376f10.zip jakbyś mogł zobaczyć to będe bardzo wdzięczny.
W opisie samolotu masz wyraźnie napisane, że ten samolot nie posiada VC.This aircraft has no virtual cockpit (VC), therefore you must fly using the 2D panel.
W FSX można podmienić model VC na inny, spróbować podmienić go na ten default B737.
Zapraszam do opcji Szukaj!
Blaszak: MSI MAG B650 TOMAHAWK, Ryzen 7 7800X3D, DDR5 2x32GB, Arctic Liquid Freezer II 2x120, RTX4080S, W11
Blaszak: MSI MAG B650 TOMAHAWK, Ryzen 7 7800X3D, DDR5 2x32GB, Arctic Liquid Freezer II 2x120, RTX4080S, W11
Zrobiłem tak jak kolega wczesniej napisał, wrzuciłem panel z default boeing 737-800, uruchomiłem grę i dalej to samo, nic nie pomogło. Ściagnąłem boeing 737-600 WL ze strony, która kolega podał i virtual cocpit działa, teraz nic innego mi nie pozostało jak sobie polatać. 
[Zostało jeszcze pisanie stylistycznie i bez błędów - Rz]
[Zostało jeszcze pisanie stylistycznie i bez błędów - Rz]
Ostatnio zmieniony czw 01 sty, 1970 01:00 przez PioKil, łącznie zmieniany 1 raz.