Co wybrac - GEX czy VFR
Moderatorzy: PZL Belfegor, RzEmYk
Co wybrac - GEX czy VFR
Mam takie pytanie. Zakladajac ze kasa sie nie liczy, tzn mamy jej tyle ze nie musimy sie martwic o nic, co byscie wybrali:
GEX'a Europe - jak wyjdzie; czy, rozne produkty VFR. Aha, decyzja powinna tez byc przemyslana pod wplywem FPS...
GEX'a Europe - jak wyjdzie; czy, rozne produkty VFR. Aha, decyzja powinna tez byc przemyslana pod wplywem FPS...
To zupełnie różne produkty. GE to tesktury terenu. Produkty VFR (rozumiem, ze mowa np. o VFR Germany) to produktu oparte na foto teksturach (bardzo często takie produkty mają teksturę tylko jednej pory roku).
Bartek
Regulamin Forum - Proszę przeczytać przed napisaniem posta
Nie wiem czy koniecznie chcesz latać w Europie. Jeżeli nie to najlepiej kup FTX który jest naprawdę powalający.
Jeśli Europa to UTX, do tego VFR Germany i Swiss Pro X. W ten sposób masz w zanadrzu parę naprawdę fajnych i efektownych tras dla większych maszyn - EGLL-LSZH, EHAM-LZSH i krótsze np. moje ulubione EDDF-LSGS.
Jeśli Europa to UTX, do tego VFR Germany i Swiss Pro X. W ten sposób masz w zanadrzu parę naprawdę fajnych i efektownych tras dla większych maszyn - EGLL-LSZH, EHAM-LZSH i krótsze np. moje ulubione EDDF-LSGS.
Ale FTX to z tego co wiem sama Australia.
GEX Europe jak wyjdzie, to będzie taki sam must have, jak UTX (przynajmniej GE do FS9 był jednym z lepszych dodatków).
GEX Europe jak wyjdzie, to będzie taki sam must have, jak UTX (przynajmniej GE do FS9 był jednym z lepszych dodatków).
Bartek
-
PZL Belfegor
- Moderator

- Skąd jesteś: Warszawa
-
PZL Belfegor
- Moderator

- Skąd jesteś: Warszawa
Raz jeszcze dzieki. Sciagam i zobacze jak to bedzie "grac". Jak narazie to mam ogromny problem z FPS. Jakos nie moge przeskoczyc 10... Co prawda mam REX'a i UT2 ale oba lataja na innym rdzeniu niz FSX a FSX ma zalaczone obydwa (w razie czego). Najgorsze jest to ze jest wiele stron dotyczacych podrasowania szybkosci, z ktorych wiele wyklucza sie nawzajem...PZL Belfegor pisze:Wydaje mi się, ze ani trochę - tekstury nie różnią się wielkością.
1. już pisałem, że GEX to tylko tekstury, a wyżej napisano, że tekstury nie powodują spadku fps (no chyba, że będą w jakiejś kosmicznej rozdzielczości)
2. o UTX jest osobny temat. Jakbyś go poszukał, to byś znalazł choćby to:
viewtopic.php?p=80844#80844
Przy ustawianiu większości opcji w UTX masz podgląd, jaki będzie ona miała wpływ na fps.
2. o UTX jest osobny temat. Jakbyś go poszukał, to byś znalazł choćby to:
viewtopic.php?p=80844#80844
Przy ustawianiu większości opcji w UTX masz podgląd, jaki będzie ona miała wpływ na fps.
Bartek