Sceneria Project LODZ – Airport LODZ zawiera :
Terminal T1
Terminal T2
Aktualny stan płyty postojowej jak i dróg kołowania z odpowiednimi oznaczeniami
Pas o długości 2500 m. i szerokości 45 m. {60 m.} z oświetleniem
Cała zabudowa aeroklubu
Lotnicze Pogotowie Ratunkowe
Wojskowe Zakłady Lotnicze
Foto-realistyczna tekstura Łodzi i okolic z autogenem
[center]Przekonaj się co zawiera nowa sceneria EPLL[/center]
Jest, i działa. Sceneria musi być nad landclassem. Klatkowanie w normie, ale ja uruchamiam na niskich detalach, więc niech nad pięknością dyskutują inni. Cieszy, że drogi kołowania nie tracą dużo na ostrości - dla porównania na moich ustawieniach drogi kołowania na Okęciu w okoliach GA apron znikają zupełnie.
Tekstury - DXT3 + MipMaps - wcześniej większość tekstur była bez Mipmapingu i dlatego sceneria mogła się rozmywać i był spory spadek klatek, teraz już nie będzie takich problemów
Poprawione rzeczy:
- Appron
- Terminal T2
- Światła podejścia - bardziej realistyczny wygląd lamp
Witam, aktualnie posiadam własny serwer i stronę - www.projectlodz.com , ale sceneria Łodzi aktualnie tam się nie znajduje, zostanie opublikowana jak wszystko będzie działało prawidłowo, aktualnie nie mam za dużo czasu na to wszystko i z komputera korzystam raczej sporadycznie , powód matura.
Pozdrawiam i myślę, że wszyscy mnie zrozumieją, ale już za kilka miesięcy wynagrodzę ten okres oczekiwania kilkoma pięknymi lotniskami :]
Tak się zastanawiam czy to lotnisko naprawdę już tak wygląda? Fakt, nie leciałem w realu z EPLL już ponad rok ale pewne elementy w scenerii (pozytywnie) zaskakują. Np. Cargo Parking w południowo-wschodniej części lotniska. W realu już istnieje? Że nie wspomnę o AFCADzie który obejrzałem i wynika z niego że równolegle do pasa jest droga kołowania. Czyżby koniec zawracania po lądowaniu? Nie wiem czy akurat ten element jest w scenerii bo jak narazie tylko startowałem i to po ciemku
Po reinstalacji FS'a chciałem ściągnąć scenerię ale niestety pliki na sendspace już nie działają a rapidshare krzyczy o przekroczeniu limitu - chociaż nie pamiętam czy kiedykolwiek coś z niego ściągałem.
Czy można prosić o ich odświeżenie???
Pozdrawiam,
Marcin FS 9,1; FSG 2005; GE Pro; UTE; FE; WPS; TPS; FSPax; FS Nav, RC4, Wilco Airbus vol1. C2D 8500, GF 9800GTX+ 1GB, SB Audigy 2 ZS, 2GB RAM, XP Pro SP3.
rozumiem ,że muszę wpakować pliki do odpowiednich miejsc w fsx?? bo w opisie instrukcji jest mowa o pliku exe natomiast go nie ma. Czy masz jakąś podpowiedź??
Z góry dziekuję:))
Pozdrawiam
Seba_EPLL
Intel Core 2 Guad CPU Q8300,RAM 4GB, GeForce GTX260, System Win 7 Pro wersja 64Bit
Microsoft Flight Simulator X Deluxe Edition SP1 i SP2
W folderze Microsoft Flight Simulator X masz folder Addon Scenery i tam wrzucasz scenerie. Radzę Ci zrobić foldery np. EPLL i tam wrzucać pliki.
Wchodzisz do FS-a -> ustawienia -> ustawienia bibliotek scenerii -> dodaj obszar. Wyskoczy okienko i tam musisz wejść w folder swojej scenerii i powinno okienko się zamknąć. Teraz robisz restart FS-a, wchodzisz i powinno być
Możliwe, że będzie Ci działał defaultowy afcad zamiast tego w scenerii. Do tego będą błędy w wyświetlaniu obiektów z przezroczystościami. O ile w FSX + SP1 jeszcze dało się używać EPLL, to po SP-2 wolę zostawić domyślną scenerię i nie wrzucam do sima czegokolwiek zrobionego do FS9. Wyjątkami są: VFR Polish Landmarks i WPS.
Jakiś czas temu na forum VATSIM PL poruszany był temat bug`a w scenerii: crash w połowie pasa. Mam zainstalowanego patch`a a problem dalej występuje. A szkoda, bo sceneria jedna z lepszych free. Czy udało się komuś uporać z tym problemem?
Win XP, ASUS 8800 GTS 512, 3 GB RAM ... ble ble ble...
FS9, FSGlobal, UT, GE, FS Water and more...
Piterson pisze:Jakiś czas temu na forum VATSIM PL poruszany był temat bug`a w scenerii: crash w połowie pasa. Mam zainstalowanego patch`a a problem dalej występuje. A szkoda, bo sceneria jedna z lepszych free. Czy udało się komuś uporać z tym problemem?
Wydaje mi się że EPLL z PA Vol.2 nie ma tego problemu. W każdym razie o nic na razie nie zawadziłem Mam demo i jest super.