A model jak nie ten? Przeciez to B200.
King Air z Aeroworx
Moderatorzy: PZL Belfegor, RzEmYk
Filip, 7.5 Euro to za dostawe 
Bartek
Regulamin Forum - Proszę przeczytać przed napisaniem posta
Regulamin Forum - Proszę przeczytać przed napisaniem posta
Jakis czas temu Flight1 kupila prawa do King Air zrobionego przez Aeroworx z zamiarem stworzenia jego wersji pod FSX. Po dlugim czasie oczekiwan jednak widac, ze cos sie ruszylo i mimo ze jest to poczatkowe stadium, to przynajmniej cos sie dzieje.
http://www.simforums.com/forums/forum_p ... 87&KW=B200
Poki co zdjecia wiele nie mowia. Model zewnetrzny jest wykonany bardzo dobrze, ale chyba mozna powiedziec to samo o modelu Aeroworx. Ciekawe na jaka awionike sie zdecyduja...
http://www.simforums.com/forums/forum_p ... 87&KW=B200
Poki co zdjecia wiele nie mowia. Model zewnetrzny jest wykonany bardzo dobrze, ale chyba mozna powiedziec to samo o modelu Aeroworx. Ciekawe na jaka awionike sie zdecyduja...
Przede wszystkim, jako, że to mój pierwszy post, witam wszystkich.
Ja mianowicie mam problem z king air'em z aeroworxu..
Problem dość błahy się wydaje, lecz nie potrafię sobie z nim poradzić.
A dotyczy EADI które wygląda tak:
Zamiast wskaźnika trybu, wartości wysokości dec., autopilota czy prędkości są wyświetlane jakieś głupie graficzne tekstury, które skutecznie uniemożliwiają sprawne poruszanie się tym samolotem.
Szukałem szukałem i nie znalazłem podobnego problemu.
Ja mianowicie mam problem z king air'em z aeroworxu..
Problem dość błahy się wydaje, lecz nie potrafię sobie z nim poradzić.
A dotyczy EADI które wygląda tak:
Zamiast wskaźnika trybu, wartości wysokości dec., autopilota czy prędkości są wyświetlane jakieś głupie graficzne tekstury, które skutecznie uniemożliwiają sprawne poruszanie się tym samolotem.
Szukałem szukałem i nie znalazłem podobnego problemu.
-
PZL Belfegor
- Moderator

- Skąd jesteś: Warszawa
Najwyraźniej font jakiego używa B200 został podmieniony na inny, zawierający takie symbole. Musisz zorientować się jaki jest używany i przywrócić ten właściwy - może być w instalatorze samolotu, w folderze fontów FSa (nadpisz tymi z płytki) lub też może być to defaultowa czcionka Windowsowa - w takim wypadku najlepiej zapytaj na forum Aeroworx który font jest wykorzystywany.
[FS2004] - Problem z samoistnym dodawaniem "gazu"
Witam. To mój pierwszy post więc proszę o wyrozumiałość: -) Mam następujący problem: po zainstalowaniu samolotu Beechcraft B200 Aerowoxu zauważyłem, że po odpaleniu silników samolot sam zaczyna ruszać z miejsca pomimo, że wolant jest w pozycji na "0" :-) Jeżeli nie mam włączonego hamulca to przy odpalaniu poszczególnych silników samolot zaczyna się obracać - po instalacji tegoż B200 dotyczy to także samolotów defaultowych z FS2004.
Stojąc np. w kolejce do startu (wolant na "0") to muszę mieć ciągle włączony hamulec aby nie walnąć w tył poprzedzającego mnie samolotu.
Czy ktoś miał podobny problem i jak go ewentualnie rozwiązać ? (chyba ze przeoczyłem jakieś ustawienie)
Z góry dzięki za pomoc
Stojąc np. w kolejce do startu (wolant na "0") to muszę mieć ciągle włączony hamulec aby nie walnąć w tył poprzedzającego mnie samolotu.
Czy ktoś miał podobny problem i jak go ewentualnie rozwiązać ? (chyba ze przeoczyłem jakieś ustawienie)
Z góry dzięki za pomoc
1. Wolant jest od sterowania samolotem (pochylania itp);
2. Hamulce zawsze powinno się zaciągać podczas oczekiwania przed RWY, czy temu podobnych sytuacjach;
3. Z tego, co pamiętam można w aircraft.cfg się pobawić, bo to jest wina tego, że silniki działają troczeczkę za mocno, i dla tego samolot sam zaczyna kołować;
4. Podczas odpalania silników zawsze zaciąga się hamulec, no hyma, że jest się w trakcie pushbacku.
2. Hamulce zawsze powinno się zaciągać podczas oczekiwania przed RWY, czy temu podobnych sytuacjach;
3. Z tego, co pamiętam można w aircraft.cfg się pobawić, bo to jest wina tego, że silniki działają troczeczkę za mocno, i dla tego samolot sam zaczyna kołować;
4. Podczas odpalania silników zawsze zaciąga się hamulec, no hyma, że jest się w trakcie pushbacku.
Każdy turboprop w FSie ma tą przypadłość, nie ma co gdybać. Będzie szedł do przodu na jałowych obrotach przy zaciągniętych hamulcach, bo FS ma takiego buga.
Zapraszam do opcji Szukaj!
Blaszak: MSI MAG B650 TOMAHAWK, Ryzen 7 7800X3D, DDR5 2x32GB, Arctic Liquid Freezer II 2x120, RTX4080S, W11
Blaszak: MSI MAG B650 TOMAHAWK, Ryzen 7 7800X3D, DDR5 2x32GB, Arctic Liquid Freezer II 2x120, RTX4080S, W11
W tym samolocie wlasciwie caly czas lata sie z mixture na low idle. Po starcie drugiego silnika zmniejsz mieszanke aby torgue wynosil jakies 200-220 i mozesz juz jej wiecej nie dotykac. Samolot bedzie kolowac w sposob zupelnie normalny.
Bogata mieszanke stosuje sie przy "short field landing" gdzie aby zapewnic silnikowi maksymalna moc przy reversie nalezy pchnac mixture maksymalnie do przodu zaraz po dotknieciu pasa.
Bogata mieszanke stosuje sie przy "short field landing" gdzie aby zapewnic silnikowi maksymalna moc przy reversie nalezy pchnac mixture maksymalnie do przodu zaraz po dotknieciu pasa.
-
PZL Belfegor
- Moderator

- Skąd jesteś: Warszawa
Z defaultami takie zjawisko też występuje, w B200 jest jednak bardziej odczuwalne - wystarczy zaciągnąć condition levers i problem się minimalizuje. Ruszanie przy jałowym ciągu występuje także w prawdziwych samolotach, więc to niekoniecznie bug - możliwe jednak, że FS nieco przerysowuje tę tendencję.

I jak klima za słabo działaBogata mieszanke stosuje sie przy "short field landing" gdzie aby zapewnic silnikowi maksymalna moc przy reversie nalezy pchnac mixture maksymalnie do przodu zaraz po dotknieciu pasa.
Szanowni forumowicze Mikolaj mi wlasnie przynisl Super King Air B200 i powiem szczerze ,,bajka" Przyznaje sie bez bicia ,ze manuala nie czytalem z prostej przyczyny nie moge sie od FS-a od wczoraj oderwac a tlumaczenie zajeloby mi ladnych pare godzin i w tym tkwi moj problem no i tym ,ze sie wczesniej z tym nie spotkalem. Mianowicie chodzi chyba o ta kabine cisnieniowa co wyczytalem na forum? a moje pytanie to co z tym zrobic zebym mogl wyzej latac bo mi sie paxy dusza?
jarekkola
Hej, wajha o której wspominasz to nie jest skład mieszanki! Nie wprowadzaj proszę w błąd forumowicza. Według manuala do Kinga proporcja mieszanki jest cały czas dobierana automatycznie i pilot nie ma wpływu na proporcje paliwo/powietrze.Eddie pisze:W tym samolocie wlasciwie caly czas lata sie z mixture na low idle. Po starcie drugiego silnika zmniejsz mieszanke aby torgue wynosil jakies 200-220 i mozesz juz jej wiecej nie dotykac. Samolot bedzie kolowac w sposob zupelnie normalny.
Według mojej skromnej wiedzy to o czym mówisz reguluje raczej "jałowe obroty" turbiny. Pomyśl, po co zmieniać skład mieszanki przy lądowaniu na krótkim pasie? A właśnie zwiększenie wartości jałowych obrotów turbiny pozwala na uzyskanie większego ciągu wstecznego.