Dział poświęcony płatnym samolotom i śmigłowcom (czyli opinie, recenzje, poradniki). Z problemami technicznymi proszę do działu Problemy Techniczne-Samoloty.
Panowie znowu mam prośbę: Latam na Levelu od dłuższego czasu, ale dziś miałem sytuację z którą spotkałem się po raz pierwszy. Otóż podczas zniżania "zablokował mi" się ciąg prawego silnika na 95 % N1 Oczywiście go wyłączyłem bo za duża prędkość bym miał na podejściu. Czy ktoś może spotkał sie z tym zjawiskiem i wie czym mogło być spowodowane? Szukałem w necie ale jakoś się niedoszukałem.
Niestety w manualu są tylko "normal checklist's"
Pozdrawiam
AMD Athlon x2 5000+, 2x512 MB RAM 667 MHz Kingston 667MHz, ASUS M2N4-SLI, Galaxy 7900GS 512MB, CH YOKE+CH Pro pedals
Może po prostu "zaznaczyła" Ci się tylko jedna przepustnica (wybierasz E+numer silnika)? Jeśli jednak AT także sterował ciągiem jednego silnika, problem tkwi w czym innym.
Nie nie.. Właśnie AT sterował mocą silników... Próbowałem uruchamiać ponownie, ale on i tak się ustawiał na prawie pełną moc i za nic nie można było go ruszyć
AMD Athlon x2 5000+, 2x512 MB RAM 667 MHz Kingston 667MHz, ASUS M2N4-SLI, Galaxy 7900GS 512MB, CH YOKE+CH Pro pedals
Mam pytanie bo ni stąd ni zowąd fmc wygląda jak na załączonym obrazku a po wprowadzeniu IRS Pos i wklepaniu trasy nie pojawia się trasa lotu na dolnym glasie. Czy ktoś wie dlaczego tak się zaczęło dziać?
Brakuje pozycji Model i Engines jak na przykład tutaj... Coś się pochrzaniło, rozjechał się FMC z samolotem, ale po samym screenie nie wiem co jest przyczyną.
Wciąż walcze z tym problemem i co ciekawe odkryłem że podczas postoju na apronie EPPO i wklepaniu trasy do EPWA trasa wyświetla się na glasie ale... dopiero po przestawieniu zasięgu EFISu na maksymalny. Mój 767 względem tej trasy stoi jakby w Kołobrzegu lub jeszcze dalej na północ.
Zonky co Ci da RTE?
Ostatnio zmieniony czw 01 sty, 1970 01:00 przez GRYF830, łącznie zmieniany 1 raz.
Na pewno wprowadzasz poprawne dane dla IRS w FMC? Naprawiałeś usterki w menu obsługi naziemnej samolotu? Wgrywałeś airac? Próbowałeś reinstalacji samolotu? Może coś z FSUIPC?
chyba powoli lokalizuję problem..
przed przekliknięciem pozycji dla IRS klikałem zawsze w linijkę last pos. ale i tu dziwne jak wklepiesz ref airport to pojawiają się zupełnie inne koordynaty... po podaniu tych innych wszystko gra choć nie nadal nie zawsze wyświetla mi model samolotu i silników...
Witam
Mam problem z samolotem, dziwny:
Wszystko pracuje dobrze, grafika bardzo płynna , nic się nie zawiesza i ładnie leci do momentu aż zadecyduje że podchodzę do ladowania. Klikam APP/DEP wybieram pas do ladowania i EXEC. Po tym zatwierdzeniu grafika tnie, i waściwie koniec zabawy bo jest to na tyle nieprzyjemne że nie da się lecieć. Co robić?
Zerknij tutaj albo porównaj panel.cfg bez i panel.cfg z wing view. Będziesz wiedział, które wpisy są odpowiedzialne za wing view.
Następnie zainstaluj FS2Crew i dodaj sobie sekcję odpowiedzialną za wing view.
Ręcznie wprowadzanie zmian nic nie daje, bo przestawia skrzydła pod sam kokpit. Bez FS2Crew, wing view mi działa, z FS2Crew skrzydła są już na wysokości kokpitu, mimo że wpisy odpowiedzialne za widok są te same.
Od razu zaznaczam że nie posiadam paneli Saiteka... ale...
Akurat LDS jest jednym (jak nie najlepszym) z najlepiej oprogramowanych samolotów, i za pomocą SDK można zrobić wszystko.. po prostu myślę że ktoś musi napisać interfejs pomiędzy LDS, a Saitek'em..
używam z powodzeniem takiego sofciku pod GF'a i jestem w szoku jak to ładnie działa..
I zależy co masz z tego GoFlight. Jak pisalem, radio zadziała w każdym samolocie (wiem po doświadczeniach z FSbus). Autopilot to już inna para kaloszy.
Poza tym na forum LevelD bardzo ładnie podsumowali Saiteka, że w sumie zrobił sprzęt (drogi) dla grona "napaleńców-zapaleńców", którzy przecież nie latają na defaultach i sprzęt ten nie działa z samolotami dla "napaleńców-zapaleńców".
Bartek Regulamin Forum - Proszę przeczytać przed napisaniem posta
No właśnie może się komuś przyda...
mówię o programiku "LeveldGF" ma wsparcie do kilku fajnych modułów GF
Ja akurat prócz radia mam RP48 i Autopilot (encodery) działają fajnie.. !
więcei informacji Tutaj
Dzieki, kurde pewnie pod FSX'a jest podobnie. Trzeba bedzie zainwestowac w jakis program do budowania tras. Nie to zebym nie lubil specjalnie pisac samemu tras, ale po prostu nie mam na to czasu.
No wiec tak, od 2 tygodni czytalem manual a dzis kupilem i mam 1 lot za soba. Powiem tak... cudo i FPSy takie jakich sobie zyczylem. Malo wiem o nim ale naucze sie
Przeglądałem szczegółowo funkcje VC tego samolotu i zauważyłem, że nie mogę myszką poruszyć dźwigniami przepustnicy, odwracacza ciągu i trymu. Co ciekawe mogę je poruszać myszka w widoku panelu "2D Pedestal"! To taki bug tego samolotu czy u mnie coś z nim jest nie tak?
Hej
Od kilku dni bawię się w malowanie tekstur do LVD767. Poradziłem sobie z malowanie, wycinaniem itd. Jedyna sprawa że tekstury po wejściu do FS2004 robią się strasznie nieostre, rozmyte. Im większy kąt tym gorzej. O czymś na pewno zapominam ale nie wiem co? Proszę o pomoc. Korzystam z Photoshopa a potem programu do zamiany plików na DXT3.
Ostatnio zmieniony wt 29 cze, 2010 13:16 przez mk1982, łącznie zmieniany 1 raz.