Witam. Od razu daję screena:
Oczywiście na białym tle Forum tak to nie razi. W nocy jednak wygląda źle. Problem - tekstury ponad samolotem to miasto. Tekstury poniżej to głównie pola uprawne. Godzina 1 w nocy, pola są podświetlone światłem nieznanego pochodzenia (nie jest to poświata księżycowa

). Z większej wysokości czasem trudno się zorientować, czy leci się nad terenami wsiowymi czy nad miastem, bo świeci się wszystko. Czy można sobie jakoś z tym zjawiskiem poradzić? Od razu mówię, że nie jest to problem landclassu. Nie mam też pewności, że jest to problem samych tekstur (wtedy pomogłoby zainstalowanie
opcjonalnych tekstur nocnych). Swego czasu grzebiąc w pliku cfg natknąłem się bodajże na wpis, który odpowiadał za efekt zciemniania normalnych tekstur w nocy. Moje podejrzenia padają na ten wpis, chociaż jak mówię, być może faktycznie takie już są te nocne teksturki.
Byłbym wdzięczny, gdyby ktoś mógł porównać screena ze swoimi teksturkami nocnymi, ewentualnie polecić jakieś opcjonalne rozwiązanie, które przybliżyłoby kolor nieoświetlonej powierzchni ziemi do nieoświetlonej powierzchni samolotu