Że jest to bardzo dobrze, ale z tą autostradą to już pojechałeśRzEmYk pisze:Rzeszów ładnie zrobiony, ruch na autostradzie, charakterystycznie malowane bloki, no i jest też wielka pi...
D. Design - Polish Airports vol.1 (v1 i v2)
Moderatorzy: PZL Belfegor, RzEmYk
W obliczu pustek jeśli chodzi o Polskę w FSX sparłem się wczoraj i zainstalowałem demo EPRZ, EPKT i EPGD właśnie pod FSX. Oczywiście pojawiają się różne dziwne biało migające obszary, ale tylko pojedynczych fragmentów obiektów i tylko z niektórych perspektyw. Najbardziej wpieniające są drzewa wokół Gdańska, więc część bgl'ów wyrzuciłem i jest lepiej. Mam nadzieję że autorzy mnie nie zabiją za tego typu ingerencję. Toż to na własny użytek 
ALE GENERALNIE jestem zachwycony, że Polska nieco mi ożyła, wczoraj w ramach testów wykonałem nawet lot na VATSIM EPWA-EPGD. Podejście w ciemnicy - miód. Nie mogę się doczekać wersji full pod FSX. Dziękuję autorom i zachęcam - Panowie - ognia z FSXem
ALE GENERALNIE jestem zachwycony, że Polska nieco mi ożyła, wczoraj w ramach testów wykonałem nawet lot na VATSIM EPWA-EPGD. Podejście w ciemnicy - miód. Nie mogę się doczekać wersji full pod FSX. Dziękuję autorom i zachęcam - Panowie - ognia z FSXem
marlonsm pisze:Stasiu nie wiem czy to normalne ale u mnie na podejściu do pasa 11 EPGD, światła PAPI ukazują się dopiero w odległości gdzieś 2,2 nm od IGDA a sam pas widoczny był już z odległości ok. 7 nm. Prośba jeśli możesz sprawdź ( oczywiscie wersja FULL).
Ja również potwierdzam. Przy podejściu do pasa 29 widoczne były dopiero od 3 mili.D.Design pisze:Potwierdzam.
[EDIT]
Podobnie w Katowicach.
W Rzeszowie natomiast są widoczne gdzieś od dziesiątej mili.

Takie PAPI wynika z ograniczenia świateł BGL, które podczas dnia są widoczne z takiej a nie innej odległości. Światła pochodzące bezpośrednio z samego sima mają lepsze parametry, ale nie ma możliwości ich użycia. Zastosowanie takich PAPI wymusił ground, który przykrył defaultowe światła pochodzące z AFCADu ( Tak samo jest na EPBY). Na EPRZ zastosowałem inny dość skomplikowany sposób, którego nie udało się zastosować na EPKT i EPGD z powodu nierówności terenu. Natomiast przedtem chodziło po prostu o to, że nie dołączono świateł PAPI dla pasa 27 w EPKT co poprawił odpowiedni patch.
Co do Polish airports Vol2 to zawsze jakieś plany są, ale jak dobrze wiecie ja się nie chwalę jeśli czegoś nie skończę, chcę uniknąć takich sytuacji jak z EPKK czy EPWA itp.
Co do Polish airports Vol2 to zawsze jakieś plany są, ale jak dobrze wiecie ja się nie chwalę jeśli czegoś nie skończę, chcę uniknąć takich sytuacji jak z EPKK czy EPWA itp.
Nie wyszła i nie wiadomo, kiedy wyjdzie.
Bartek
Regulamin Forum - Proszę przeczytać przed napisaniem posta
Autor robi to sam, poza robieniem scenerii ma swoje życie, postęp prac jest, a sceneria będzie jak będzie.
Wątek jest zamknięty, żeby nie było ciągle pytań w stylu "A kiedy będzie?".
Wątek jest zamknięty, żeby nie było ciągle pytań w stylu "A kiedy będzie?".
Zapraszam do opcji Szukaj!
Blaszak: MSI MAG B650 TOMAHAWK, Ryzen 7 7800X3D, DDR5 2x32GB, Arctic Liquid Freezer II 2x120, RTX4080S, W11
Blaszak: MSI MAG B650 TOMAHAWK, Ryzen 7 7800X3D, DDR5 2x32GB, Arctic Liquid Freezer II 2x120, RTX4080S, W11
I dlatego wszelkie informacje o powstających sceneriach nie powinny się w ogóle pojawiać, chyba, że autor wie, że ma ukończone powiedzmy 99% i wie, kiedy sceneria może się ukazać.
slimak ma rację. Kolega Bruk - z całym szacunkiem - czaruje nas tą scenerią od bardzo dawna i nadal nie wiadomo, czy i kiedy sceneria się ukaże (może wtedy już będzie kolejny FS
).
No ale to dyskusja OT.
slimak ma rację. Kolega Bruk - z całym szacunkiem - czaruje nas tą scenerią od bardzo dawna i nadal nie wiadomo, czy i kiedy sceneria się ukaże (może wtedy już będzie kolejny FS
No ale to dyskusja OT.
Bartek
Pozwolę sobie zacytować Bruka:slimak pisze:(...)nie ma z nim kontaktu(...)
PS To wątek o sceneriach Stasia, więc myślę, że wystarczy wywodów na temat EPKK.Jak to nie ma z nim kontaktu? Po prostu na głupie maile w stylu: "porsze prosze prosze, udostepnij tylko mi, to bedzie nasza tajemnica, obiecuje nikomu nie podawac, prosze, to moje ukochane lotnisko, please jestem twoim fanem!" najzwyczajniej w swiecie nie mam czasu odpowiadac. Ot co.
Zapraszam do opcji Szukaj!
Kuba wersja FSX jest/będzie za free dla posiadaczy wersji FS9 czy płatna dodatkowo?
Nie ukrywam /jak zresztą pewnie wszyscy posiadacze/ że lepsza wiadomość by była 'że za free'.
W obliczu (mamy nadzieję) pojawienia sie kolejnych części PA vol.X bulić za ten sam produkt na dwa simy - to ten teges ...
Nie ukrywam /jak zresztą pewnie wszyscy posiadacze/ że lepsza wiadomość by była 'że za free'.
W obliczu (mamy nadzieję) pojawienia sie kolejnych części PA vol.X bulić za ten sam produkt na dwa simy - to ten teges ...
Jeżeli miałaby być "za free" , to powinno to także działać i w drugą stronę. Ja napewno kupię ver dla FSX i mam myśleć że do FS9 dostanę za darmo? Pobożne życzenia.
Panowie czas się określić po której "stronie mocy" stajecie/-my/.
Pozdrawiam.
Panowie czas się określić po której "stronie mocy" stajecie/-my/.
i5 6600K @ 4.5 GHz
Asus Z170 Pro gaming
16GB DDR4
Asus GTX970 Strix
TH Hotas Warthog
CH Pro Pedals + TIR5
Asus Z170 Pro gaming
16GB DDR4
Asus GTX970 Strix
TH Hotas Warthog
CH Pro Pedals + TIR5
A dlaczego nie? Większość produktów które mogą być kompatybilne z oboma wersjami jest w pakiecie.castor pisze:Jeżeli miałaby być "za free" , to powinno to także działać i w drugą stronę. Ja napewno kupię ver dla FSX i mam myśleć że do FS9 dostanę za darmo? Pobożne życzenia.
Panowie czas się określić po której "stronie mocy" stajecie/-my/.Pozdrawiam.
Bartek H.
Ja też się nie czuję oszukany, chętnie kupie jak tylko będzie.
Można by wg mnie jednak zmienić trochę opis na simmarket-cie. Tam jest napisane, że kompatybilne z FS9 i FSX (osobne wersje) - to może być trochę mylące dla ludzi którzy nie są w temacie... można by to jakoś jaśniej napisać.
Fajnie, że fsx-owa wersja w drodze.
Można by wg mnie jednak zmienić trochę opis na simmarket-cie. Tam jest napisane, że kompatybilne z FS9 i FSX (osobne wersje) - to może być trochę mylące dla ludzi którzy nie są w temacie... można by to jakoś jaśniej napisać.
Fajnie, że fsx-owa wersja w drodze.
Paweł Dragan
Gdańsk
Gdańsk
Kuba napisał, że przygotował paczkę sceneri PAvol1 pod FSX a ona obejmuje EPKT EPRZ i EPGDoops2k pisze:Buuuuu!!!! ;(
A to nie będzie? Szkoda.
Ale 2gie lotnisko co do wielkości ruchu to chyba powinno być
a co do Krakowa to czekaj cierpliwie na http://www.epkk.pl/ i nie zadawaj głupich pytań kiedy w końcu będzie