[FSX] Dziwne podejście EPRZ (off-line)
Moderatorzy: PZL Belfegor, RzEmYk
-
Przemek O.
- Cadet

- Skąd jesteś: PL
[FSX] Dziwne podejście EPRZ (off-line)
Siema Panowie. Jest sprawa. Ostatnio lecąc sobie z Katowic do Rzeszowa dostałem podejście o jakim wcześniej nie słyszałem, cyt. "CESSNA AMF, JESTEŚ 59 MIL PÓŁNOCNY - ZACHÓD. ZAKRĘT W LEWO NA KURS 120 SPODZIEWAJ SIĘ WEK TOROWANIA DO PODEJŚCIA NDB DME PAS 9 " Posiadam wszystkie mapy podejść do EPRZ i nie ma tam takiego podejścia. W Google znalazłem kilka podejść tego typu. Pytanie jest czy w Polsce często wykonuje się takie podejścia ? i czy to jest trudne podejście ?
Dodam że latam offline, Sym. to Fsx i było to Fs-owe ATC
Z góry dzięki za pomoc. POzdrawiam
Dodam że latam offline, Sym. to Fsx i było to Fs-owe ATC
Z góry dzięki za pomoc. POzdrawiam
Ostatnio zmieniony czw 01 sty, 1970 01:00 przez Przemek O., łącznie zmieniany 1 raz.
FLY!!!
-
Przemek O.
- Cadet

Dzięki za zainteresowanie i pomoc. Chodzi mi o to że nigdy wcześniej nie spotkałem się z takim podejściem, wiec nie wiem (technicznie jak je wykonać) wydaje mi się że na podobnych zasadach jak VOR DME ( tak jak pisał JeV ) Postaram się poszukać i poczytać, może jakoś to załapie. Jeszcze raz dzięki wszystkim za pomoc. 3majcie się.
FLY!!!
-
Przemek O.
- Cadet

Zerknij na AIP Polska, tam znajdziesz mapy podejść dla polskich lotnisk. Możesz sobie poszukać jakiejś "atrakcji" i spróbować wykonać podejście.
Zapraszam do opcji Szukaj!
Blaszak: MSI MAG B650 TOMAHAWK, Ryzen 7 7800X3D, DDR5 2x32GB, Arctic Liquid Freezer II 2x120, RTX4080S, W11
Blaszak: MSI MAG B650 TOMAHAWK, Ryzen 7 7800X3D, DDR5 2x32GB, Arctic Liquid Freezer II 2x120, RTX4080S, W11
-
Przemek O.
- Cadet

(Rzemyk) Przeglądałem stronę polskiego AIP-u ale nie znalazłem na żadnym z lotnisk podejścia takiego jak "NDB DME" Więc może ( JeV ) da namiar na takie lotnisko bo pisał że takie podejścia w Polsce się wykonuje. Dla rozjaśnienia chodzi mi o polskie lotnisko z taką mapa podejścia http://flyplane.files.wordpress.com/200 ... dme-11.jpg Pozdro
FLY!!!
Aż takiego "dziwoląga" to w Polsce nie ma, ale są zwykłe podejścia NDB.
Z ciekawszych podejść w Polsce, to polecam: NDB RWY 11 w EPGD i VOR DME Y RWY 11 na EPPO.
Z ciekawszych podejść w Polsce, to polecam: NDB RWY 11 w EPGD i VOR DME Y RWY 11 na EPPO.
Zapraszam do opcji Szukaj!
-
Przemek O.
- Cadet

Dzięki. Więc wynika z tego że nie ma w Polsce podejścia NDB DME, o to chodziło
Co do tych podejść co podałeś (Rzemyk) to faktycznie ciekawe jest to na 11 EPGD tam chyba jest z ARC DME (o ile dobrze pamietam) i nawet jest filmik na You tube jak to wykonać
To wszystko w tym temacie. Dzięki jeszcze raz.
FLY!!!