Problem z pobranymi samolotami
Moderatorzy: PZL Belfegor, RzEmYk
Problem z pobranymi samolotami
Witam, mam taki mianowicie problem z pobranymi samolotami pod FSX, kiedy wybieram któryś z Menu to znajdują się tam, wciskam Ok i zamiast widocznego samolotu mam białe pole w tym miejscu, to samo gdy wcisnę "Fly now" FS się łąduje i widzę tylko biały ekran, zmieniam widoki i jedynie z Tower View widze sówj samolot
Mam zainstalowane SP1 +SP2, wiem, że niektóre samoloty sa robione i pod FS 9 i pod FSX ale wybieram tylko te pod FSX Pomóżcie
"Per Aspera Ad Astra"
Kolego, tak po prawdzie to nic nie powiedziałeś.... zero konkretnej informacji..
1. "pobrane samoloty" co to znaczy... skąd , np. jaki jeden konkretnie...
2. wiekszość samolocików nie będzie widoczna w menu (obrazkowym) bo autorzy nie przygotowali odpowiednich bitmap...
3. oczywiscie zakładam że wiesz jak instalować dodatkowe samoloty (procedurka dla FSX jest nieco inna nix FS9)
więcej danych....
na moje oko instalujesz jakis samolot AI, lub tylko model bez panela, jak nie zainstalujesz panela to nic nie zobaczysz..., poczytaj Readme.
pozdrawiam
Adam
1. "pobrane samoloty" co to znaczy... skąd , np. jaki jeden konkretnie...
2. wiekszość samolocików nie będzie widoczna w menu (obrazkowym) bo autorzy nie przygotowali odpowiednich bitmap...
3. oczywiscie zakładam że wiesz jak instalować dodatkowe samoloty (procedurka dla FSX jest nieco inna nix FS9)
więcej danych....
na moje oko instalujesz jakis samolot AI, lub tylko model bez panela, jak nie zainstalujesz panela to nic nie zobaczysz..., poczytaj Readme.
pozdrawiam
Adam
- superhornet14
- Light Planes Captain

- Skąd jesteś: okolice EPWA
Na www.video.google.pl masz sporo filmików pokazujących jak to się powinno zrobic.
Szukaj pod: "how to install aircraft" czy jakoś tak
Pozdrawiam
Szukaj pod: "how to install aircraft" czy jakoś tak
Pozdrawiam
re
Stron z samolotami do pobrania jest mnóstwo jak i samych samolotów i nie chodzi mi o samoloty AI tylko "flyable" i jak instalować to wiem, bo zaczynałem od FS2002 swoją przygodę i wybieram zawsze samoloty z VC i jedynie pod FSX, żadnych kompatybilnych pod FS9, robię wszystko zgodnie z instrukcją, wklejam gagues, effects, i inne a mimo to kiedy wybieram zainstalowany samolot widze, że jego obrazek jest w Menu, klikam Ok i powinienem widzieć go, u mnie natomiast jest białe pole i dalej jak napisałem wcześniej
"Per Aspera Ad Astra"
-
PZL Belfegor
- Moderator

- Skąd jesteś: Warszawa
Czy wiecie jaką niespodziankę może przynieść zassany z internetu, darmowy model samolotu BE 300? Zobaczcie sami. Podczas ostatniej prostej zostałem przesunięty o kilka mil w lewo, bo chciałem skrótem z klawiatury "z" wyłączyć autopilota
Tak się dzieje tylko w tym modelu. Przestawia mi klawiaturę, co powoduje, że zamiast "z" mam "y".
Tak się dzieje tylko w tym modelu. Przestawia mi klawiaturę, co powoduje, że zamiast "z" mam "y".
- Załączniki
-
- BE300 i final na epkk.jpg (85.24 KiB) Przejrzano 12008 razy
No to jesteś dobry, bo mi się zapomina. Masz większy staż ode mnie, pewnie wypracowałeś sobie nawyk
. Wspomniany powyżej model BE30 ma skopanego autopilota. Nie działa funkcja ustawiania wysokości. Używam go tylko wtedy, gdy mam pełne ręce roboty przy wertowaniu kart, komunikacji z ATC, itp. Toteż nie sposób pamiętać o przestawionej klawiaturze.
nemeth designs mil mi 2
Witam
Mam problem.Wrzuciłem mila mi 2 produkcji nemeth do fsx-a.Wszystko chodzi jak powinno lecz nie mogę uruchomić silników.Z góry dziękuję.
Mam problem.Wrzuciłem mila mi 2 produkcji nemeth do fsx-a.Wszystko chodzi jak powinno lecz nie mogę uruchomić silników.Z góry dziękuję.
-
PZL Belfegor
- Moderator

-
PZL Belfegor
- Moderator

Widać, że u Ciebie słabo z językami, nie tylko z angielskim.p@bL0 pisze:Tak, tylko ze on jest anglikiem a u mnie raczej slabo z jezykami.
-----
A co to jest ta dokumentacja?
Dokumentacja = instrukcja, poradnik do dodatku. Zwykle w plikach pdf. Jeśli zainstalowałeś ten dodatek, to odpowiedni skrót powinieneś mieć w Menu Start Windowsa.
Bartek
Regulamin Forum - Proszę przeczytać przed napisaniem posta
Regulamin Forum - Proszę przeczytać przed napisaniem posta
Dla potomnych, tutaj:
viewtopic.php?p=21301#21301
był podany link do:
http://forums.simflight.com/viewtopic.p ... 6d814f6e68
Malowań szukaj tu:
http://81.210.9.116/~apacz/smf/index.ph ... #msg130754
viewtopic.php?p=21301#21301
był podany link do:
http://forums.simflight.com/viewtopic.p ... 6d814f6e68