Problem z MyTraffic X
Moderatorzy: PZL Belfegor, RzEmYk
Problem z MyTraffic X
Witam. Mam problem z programem MyTraffic X do FSXa. Wszystko ladnie wyglada instaluje sie program do konca, a pozniej manualnie trzeba zedytowac plik fsx.CFG i plik dll.xml
Problem u mnie tkwi w tym ze w readme intalki jest opisane iz trzeba dodac linijke SimObjectPaths.6=MyTraffic\aircraft do fsx.CFG gdzie tak oczywiscie zrobiłem. Nastepnie w samym juz FSXiegdy jest gra uruchomiona to na "listewce" po nasnieciu ALT powinien pojawic sie tam Traffic Toolbox. Gdy sie nie pojawi w trzeba dodac linijke
<Launch.Addon>
<Name>Traffic Toolbox</Name>
<Disabled>False</Disabled>
<ManualLoad>False</ManualLoad>
<Path>MyTraffic\traffictoolbox.dll</Path>
</Launch.Addon>
do pliku dll.xml Zrobilem tak i niestety nie mam w "listewce" Traffic Toolbox! Nie wiem co robie źle. Dodam na koniec linka skad mozna sciagnac instrukcje intalki gdyby ktos chcial mi pomoc. http://forums.simflight.com/download.php?id=63262
Prosze o pomoc. Dodam ze moim zdaniem zrobilem tak jak jest napisane w instrukcji.
Problem u mnie tkwi w tym ze w readme intalki jest opisane iz trzeba dodac linijke SimObjectPaths.6=MyTraffic\aircraft do fsx.CFG gdzie tak oczywiscie zrobiłem. Nastepnie w samym juz FSXiegdy jest gra uruchomiona to na "listewce" po nasnieciu ALT powinien pojawic sie tam Traffic Toolbox. Gdy sie nie pojawi w trzeba dodac linijke
<Launch.Addon>
</Launch.Addon>
do pliku dll.xml Zrobilem tak i niestety nie mam w "listewce" Traffic Toolbox! Nie wiem co robie źle. Dodam na koniec linka skad mozna sciagnac instrukcje intalki gdyby ktos chcial mi pomoc. http://forums.simflight.com/download.php?id=63262
Prosze o pomoc. Dodam ze moim zdaniem zrobilem tak jak jest napisane w instrukcji.
Czy w dll.xml masz cos ustawione na:
<Disabled>True</Disabled> ?
<Disabled>True</Disabled> ?
Bartek
Regulamin Forum - Proszę przeczytać przed napisaniem posta
Yy no tak. Po instalacji tak wygladal plik dll ja dodalem to co bylo napisane w instrukcji.
Dokladniej tak wyglada moj caly plik dll
<?xml version="1.0" encoding="Windows-1252"?>
<SimBase.Document Type="Launch" version="1,0">
<Descr>Launch</Descr>
<Filename>dll.xml</Filename>
<Launch.ManualLoad>False</Launch.ManualLoad>
<Launch.Addon>
<Name>Object Placement Tool</Name>
<Disabled>True</Disabled>
<Path>..\Microsoft Flight Simulator X SDK\SDK\Mission Creation Kit\object_placement.dll</Path>
</Launch.Addon>
<Launch.Addon>
<Path>..\Microsoft Flight Simulator X SDK\SDK\Environment Kit\Traffic Toolbox SDK\traffictoolbox.dll</Path>
</Launch.Addon>
<Launch.Addon>
<Name>Visual Effects Tool</Name>
<Path>..\Microsoft Flight Simulator X SDK\SDK\Environment Kit\Special Effects SDK\visualfxtool.dll</Path>
</Launch.Addon>
<Launch.Addon><Name>FS Recorder Module</Name><Disabled>False</Disabled><ManualLoad>False</ManualLoad><Path>D:\Gry\Microsoft Flight Simulator X\RecorderFSX.dll</Path></Launch.Addon>
<Launch.Addon>
<Name>FSUIPC 4</Name>
<Path>Modules\FSUIPC4.dll</Path>
</Launch.Addon>
<Launch.Addon>
</Launch.Addon>
</SimBase.Document>
Dokladniej tak wyglada moj caly plik dll
<?xml version="1.0" encoding="Windows-1252"?>
<SimBase.Document Type="Launch" version="1,0">
<Descr>Launch</Descr>
<Filename>dll.xml</Filename>
<Launch.ManualLoad>False</Launch.ManualLoad>
<Launch.Addon>
<Name>Object Placement Tool</Name>
<Path>..\Microsoft Flight Simulator X SDK\SDK\Mission Creation Kit\object_placement.dll</Path>
</Launch.Addon>
<Launch.Addon>
<Path>..\Microsoft Flight Simulator X SDK\SDK\Environment Kit\Traffic Toolbox SDK\traffictoolbox.dll</Path>
</Launch.Addon>
<Launch.Addon>
<Name>Visual Effects Tool</Name>
<Path>..\Microsoft Flight Simulator X SDK\SDK\Environment Kit\Special Effects SDK\visualfxtool.dll</Path>
</Launch.Addon>
<Launch.Addon><Name>FS Recorder Module</Name><Disabled>False</Disabled><ManualLoad>False</ManualLoad><Path>D:\Gry\Microsoft Flight Simulator X\RecorderFSX.dll</Path></Launch.Addon>
<Launch.Addon>
<Name>FSUIPC 4</Name>
<Path>Modules\FSUIPC4.dll</Path>
</Launch.Addon>
<Launch.Addon>
</Launch.Addon>
</SimBase.Document>
Testowo daj:
<Name>FSUIPC 4</Name>
i daj znać, czy odpowiednie menu sie pojawiło.
Aha i zeby nie było, to menu od Traffic Toolbox pojawi się w menu Add-ons. Mam nadzieje, ze tam tego od samego poczatku szukałes?
<Name>FSUIPC 4</Name>
i daj znać, czy odpowiednie menu sie pojawiło.
Aha i zeby nie było, to menu od Traffic Toolbox pojawi się w menu Add-ons. Mam nadzieje, ze tam tego od samego poczatku szukałes?
Bartek
Tak tam szukam caly czass. Teraz dodalem tak jak napisales,ale nic nie ma. W dziale Add-ons bo jak rozumiem sa to Dodatki bo mam po PL FSXa to jest tylko Recorder.
Ale moze to jest spowodowane tym iz jak zainstalowalem FSUipc to gdy ladowal mi sie FS to wyskakiwal blad i restartowal sie FSX Wiec pozniej dalem bygo nie uruchamial tego programu ponownie.. Ale nie wiem czy to moze miec cos do tego.
Ale moze to jest spowodowane tym iz jak zainstalowalem FSUipc to gdy ladowal mi sie FS to wyskakiwal blad i restartowal sie FSX Wiec pozniej dalem bygo nie uruchamial tego programu ponownie.. Ale nie wiem czy to moze miec cos do tego.
Źle powiedziałem. To Traffic Toolbox pojawic sie powinno jako osobne menu na belce.
Sprawdz jeszcze czy traffictoolbox.dll masz w katalogu MyTraffic (tego już sam musisz znaleźć).
Sprawdz jeszcze czy traffictoolbox.dll masz w katalogu MyTraffic (tego już sam musisz znaleźć).
Bartek
Ok, to ostatnie porady bo juz nic mi do głowy nie przychodzi.
1. SP1 dla FSX masz wrzucony tak?
2. ten plik traffictoolbox.dll wrzucał Ci sie razem z instalką MyTraffic? Standardowo ten plik jest w SDK do FSX. Do SDK tez byl SP (chyba 1a). Jesli wiec instalowales SDK, to łatke na to tez musisz wrzucic.
3. traffictoolbox.dll skopiuj do głownego katalogu FSX (tam w MyTraffic tez zostaw).
1. SP1 dla FSX masz wrzucony tak?
2. ten plik traffictoolbox.dll wrzucał Ci sie razem z instalką MyTraffic? Standardowo ten plik jest w SDK do FSX. Do SDK tez byl SP (chyba 1a). Jesli wiec instalowales SDK, to łatke na to tez musisz wrzucic.
3. traffictoolbox.dll skopiuj do głownego katalogu FSX (tam w MyTraffic tez zostaw).
Bartek
Nie instalowalem SP dla FSX. Poznym wieczorem bawilem sie troche z tym MyTraffic i odinstalowalem kilkakrotnie i cos tam "kombinowalem" z tym programemm, az pozniej zainstalowalem i uruchomilem FSX i zauwazylem ze posiadam ruch AI. Nie testowalem do konca co i jak (piatek)
ale ciagle nie wiem czemu na ale na tej "listewce" nie mam tego Toolbox....
-
raf120
Witam,
na wstępie chciałbym wszystkich powitać jako, iż jest to mój pierwszy wpis na forum.
Nie chciałem zakładać nowego tematu bo chodzi o problem z ruchem lotniczym w MyTraffic X.
Problemu nie było gdy pracowałem na WIN XP i wszytko ładnie działało podpierając się instrukcją z linku: http://forums.simflight.com/download.php?id=63262 jednak problem się zaczął przy zmianie systemu na WIN 7 HOME 64-bit.
Po mimo wykonania wszystkich czynności jakie są w instrukcji nadal nie widzę żadnego ruchu w FSX
.
Może ktoś z was miał podobny problem lub wie jak temu zaradzić?!
Pozdrawiam i raz jeszcze witam jako świerzak
na wstępie chciałbym wszystkich powitać jako, iż jest to mój pierwszy wpis na forum.
Nie chciałem zakładać nowego tematu bo chodzi o problem z ruchem lotniczym w MyTraffic X.
Problemu nie było gdy pracowałem na WIN XP i wszytko ładnie działało podpierając się instrukcją z linku: http://forums.simflight.com/download.php?id=63262 jednak problem się zaczął przy zmianie systemu na WIN 7 HOME 64-bit.
Po mimo wykonania wszystkich czynności jakie są w instrukcji nadal nie widzę żadnego ruchu w FSX
Może ktoś z was miał podobny problem lub wie jak temu zaradzić?!
Pozdrawiam i raz jeszcze witam jako świerzak
Po odnstalowaniu MyTraffic nie mam żadnego AI
Po usunięciu dodatku My Traffic z FSX-a zniknął mi cały ruch lotniczy. Nie wiem co mam zrobić. Proszę o pomoc.
Ostatnio zmieniony sob 27 lut, 2010 10:29 przez Łosiu, łącznie zmieniany 1 raz.
-
PZL Belfegor
- Moderator

- Skąd jesteś: Warszawa
http://www.fsrail.com/index_X.htm#Uninstall - restore traffic.