Masz prawo do swojego zdania ,pewnie, ale nie wiem czy dokladnie wiesz o czym mowisz,Dla wyjasnienia podam orientacyjny koszt poszczegolnych podzespol.
main panel 737 ng -249 usd
main instrument panel set 647 usd
overhead 1356 usd
Glareshield Panel Set with Hardware $455.00
Pedestal Panels okolo 900 usd
3 monitory LCD 17 lub.19 cali okolo 2000 zl sztuka
3 komputery jeden przynajmniej lux i 2 troszke gorsze ale nie za bardzo okolo 5 tys
2 wolanty /ja ma byc realnie to musi byc 2

/cena 1szt 1290 usd /wybralem takie jak w realu
przepustnica 2790 usd real
pedaly 2590 usd oczywiscie razy dwa real
fotele real 1595 usd.
FMC nies tety nie znalazlem ceny tego produktu mysle ze minimum 500 usd sztuka
projektor najlepiej z podzielonym na 3 czesci obrazem okolo 2500 usd
dodatkowo zestaw knobow i innych bajerow ktorego ceny ogolnej nie znalazlem
na koniec PM okolo 400 usd
to sa ceny podzespolow i do tego trzeba samemu zrobic obudowe
i to chyba na tyle.
Od razu zaznaczam ze tego cennika nie podalem aby kogolwiek zrazic do takiej budowy np nie mam na mysli Kevina bo z tego co widze jest On bardzo na swoj projekt zawziety i moze mu sie uda ,chcialem tylko mojemu przedmowcy uswiadomic ze zrobienie wszystkiego tak jak jest w prawdziwym 737 to nie jest takie /jak to sie potocznie mowi/ hop siup , nawet jezeli wiekszosc tych podzespolow robi sie metoda domowa to i tak koszty ogolne sa w sumie ogromne.wedlug mnie niestety trzeba byc realista i lepiej miec nawet atrape z desek niz nie miec nic,mowie to z wlasnego doswiadczenia mozesz mi wierzyc na slowo jak ja odpalam swojego 737 PMDG czuje sie jakbym siedzial w prawdziwym chociaz jak widac na zdjeciach wcale to przynajmniej chwilowo prawdziwego 737 nie przypomina Pozdrawiam Jacek