Dyskusja nt OLL Dęblin
Moderator: PZL Belfegor
Mój kolega idzie do Dęblina niedługo właśnie będzie mieć te nieszczęsne badania wstępne podanie rozpatrzone pozytywnie czekają na wyniki matury w sumie wiem ze próbna z CKE nie równa się tej co będzie jednak próbna poszła mu ok matma 80% fizyka 70% i rozszerzona 80% ang 75% więc źle nie jest. Jeśli chodzi o mieszkanie jemu powiedziane było co innego. Pokój 2 osobowy gdzie mieszka on i może zaprosić gościa dlatego dwu osobowy, internet telewizja itd. Nie wiem jak to wygląda w realu on miał w szkole wizytatora z Dęblina który udzielił mu takich informacji. A no i ma papier na samodzielne skoki spadochronowe co może się tak bardzo nie przyda tylko tyle że nie będzie musiał robić kursu bo szkolenie w zakresie skoków w wojsku już też ma za sobą.
Wykaz chorób i ułomności przy ocenie do czynnej służby wojskowej, z tego co ustaliłem jest to aktualne. Także jeśli z jakiegoś działu nie wynika kat. A to wątpliwe szanse na kat. Z1Aa jesli mam jedno ramie krótsze a drugie dłuższe to nie wpływa na to że obleję ten test??
Nic nie robić tylko latać, akrobację kręcić wciąż
Być ŻELAZNYM po kres świata, tu w przestworzach jest nasz dom.
http://www.portlotniczy.lublin.pl/
Ojj już 
Nie wywalają, nawet jak masz same jedynki, bo mogą to zrobić dopiero na koniec roku. A jak masz same dwójki, no to się pytają, czy twoja nauka tam ma w ogóle jakiś sens i może lepiej podziękować, ale z dwójkami i trójkami nie wyrzucają
Nie wywalają, nawet jak masz same jedynki, bo mogą to zrobić dopiero na koniec roku. A jak masz same dwójki, no to się pytają, czy twoja nauka tam ma w ogóle jakiś sens i może lepiej podziękować, ale z dwójkami i trójkami nie wyrzucają
✈ PER ASPERA AD ASTRA ✈
Napisałem wczoraj e-maila do sekretariatu OLL z pytaniem o ilość miejsc do pierwszej klasy i próg punktowy. Odpowiedź była następująca: "Ilość punktów która wystarczy żeby zostać uczniem naszej szkoły jest różna w każdym roku szkolnym. Limit przyjęć do OLL wynosi 60 miejsc. W latach ubiegłych wynosił 40, potem 50, potem 66. Sześć lat temu badania przeszło pozytywnie 63 chłopaków. Czterdziesty miał 114 pkt i tyle wystarczyło żeby zostać naszym uczniem. Największa liczba punktów sześć lat temu - 164. Pięć lat temu badania przeszło pozytywnie 94 chłopców. Czterdziesty z listy rankingowej miał 134 pkt. Największa ilość punktów pięć lat temu wynosiła 184 . Cztery lata temu badania przeszło 104 chłopców. Czterdziesty miał 136 pkt. Największa liczba punktów wtedy - 164. Przed trzema laty pierwszy raz w historii szkoły przyjęliśmy dziewczęta. Złożonych zostało 400 podań. Na badania zgłosiły się 344 osoby. Spośród nich najwyższą kategorię zdrowia otrzymało 156 osób. Minimum punktów - 145, maksimum 177. Dwa lata temu złożono 379 podań. 133 osoby uzyskały kategorię zdrowia Z1A. Przyjęliśmy 66 osób . Punktacja od 188 do 132. Na rok szkolny 2009/2010 przyjęliśmy 60 osób. Wpłynęły 330 podania, zdolnych do szkolenia lotniczego zostało po badaniach 134. Punktacja 175 pkt - 134 pkt minimum. Na r.szk. 2010/2011 przyjmiemy 66 osób. Jak będzie z punktacją w roku szkolnym 2010/2011? Mogę wnioskować , że podobnie. Pozdrawiam, sekretariat OLL"
Moje podanie już dotarło i badania prawdopodobnie będę miał 24 marca.
Moje podanie już dotarło i badania prawdopodobnie będę miał 24 marca.
GG:10102615
-
daniel9427
- Cadet

- Skąd jesteś: Brzeg Dolny
-
daniel9427
- Cadet

- Skąd jesteś: Brzeg Dolny
wiadomość
A cha to dzięki bo myślałem, że będę musiał długo czekać na telefon.
Mam pytanie do Tych co już sobie załatwili zakwaterowanie na czas badań. ile kosztuje jedna doba w tamtejszych pensjonatach??
Ostatnio zmieniony czw 01 sty, 1970 01:00 przez Delanoo, łącznie zmieniany 1 raz.
Młode "orlątka" , czytając te wasze wypowiedzi zastanawiam się czy Wy aż tak jesteście nieporadni , że nie potraficie dowiedzieć się nic o szkole w której macie zamiar spędzić 4 lata? Internet + strona internetowa OLL +telefon i wszystko będziecie wiedzieć. A zadajecie dziecinne pytania .....w stylu ile razy się podciągnę i pierdnę.konraf pisze:Przypominam, że forum, to nie chat. Wymieńcie się numerami GG, albo rozmawiajcie sobie na priv. Miał to być wątek informacyjny o OLL Deblin, a nie tablica ogłoszeń i informacji......
PS. Do wypowiedzi poniżej-----Nie ciągnę tematu dalej. Śledzę te wasze wypowiedzi gdyż sam uczyłem się w tej szkole i z sentymentu patrzę w jakim kierunku LL się rozwija. Tylko tyle.
Ostatnio zmieniony czw 01 sty, 1970 01:00 przez castor, łącznie zmieniany 1 raz.
i5 6600K @ 4.5 GHz
Asus Z170 Pro gaming
16GB DDR4
Asus GTX970 Strix
TH Hotas Warthog
CH Pro Pedals + TIR5
Asus Z170 Pro gaming
16GB DDR4
Asus GTX970 Strix
TH Hotas Warthog
CH Pro Pedals + TIR5
Jak ich chciałem przytęperować to ich po główce pogłaskałeścastor pisze: Młode "orlątka" , czytając te wasze wypowiedzi zastanawiam się czy Wy aż tak jesteście nieporadni , że nie potraficie dowiedzieć się nic o szkole w której macie zamiar spędzić 4 lata? Internet + strona internetowa OLL +telefon i wszystko będziecie wiedzieć. A zadajecie dziecinne pytania .....w stylu ile razy się podciągnę i pierdnę.
Chyba powinno być: z żalu, ale to akurat o większości szkół można powiedziećcastor pisze:PS. Do wypowiedzi poniżej-----Nie ciągnę tematu dalej. Śledzę te wasze wypowiedzi gdyż sam uczyłem się w tej szkole i z sentymentu patrzę w jakim kierunku LL się rozwija. Tylko tyle.
Pozdrawiam serdecznie.
PS
Widzę, że wszystko zmierza w dobrym kierunku i przeniosą się na Nasza-Klasa.pl z takim poziomem pytań...
Dobrze to jeszcze tylko jedna sprawa do starających się o dostanie do LL.
Panowie i Panie jest jeszcze jedna kwestia o której nie rozmawiacie , a chodzi o tzw. "zipa" czytaj --ktoś z rodziny mający poważny stopień i znajomości --
Możecie starać się , ale tzw. "plecaków" nie przeskoczycie.Przygotujcie się i na takie niespodzianki. Życie to niejebajka.
Panowie i Panie jest jeszcze jedna kwestia o której nie rozmawiacie , a chodzi o tzw. "zipa" czytaj --ktoś z rodziny mający poważny stopień i znajomości --
Możecie starać się , ale tzw. "plecaków" nie przeskoczycie.Przygotujcie się i na takie niespodzianki. Życie to niejebajka.
i5 6600K @ 4.5 GHz
Asus Z170 Pro gaming
16GB DDR4
Asus GTX970 Strix
TH Hotas Warthog
CH Pro Pedals + TIR5
Asus Z170 Pro gaming
16GB DDR4
Asus GTX970 Strix
TH Hotas Warthog
CH Pro Pedals + TIR5
no właśnie - takim to dobrze. ktoś z rodziny pozałatwia im wszystko a ci co nie mają tak jak oni muszą ciężko pracować na to by się dostać. w tym momencie mam przed sobą cel a nie wujka, który pozałatwia wszystko. 10 kwietnia już będę wiedział czy nadal do tego celu dążyć czy też zająć się czymś innym ( będę już po badaniach ) . jak na razie cała naprzód w kierunku OLL.
Myslisz, że ktos się przyzna? Plecaki były, są i będąBeNeK pisze:Może i za czasów LL tak było... Jakoś rozmawiając z wieloma znajomymi i sąsiadką, która jest obecnie w klasie maturalnej nikt nie natknął się na coś takiego ;] Proszę Was... Nie róbcie średniowiecza.
To nawet matematycznie da sie wytłumaczyć. Do szkoły potrzeba minimum 160 pkt załóżmy, żeby się dostać. Mają 30 miejsc.
Pierwszy najlepszy uczeń zdobywa 200 pkt.
Trzydziesty 170 pkt.
a dwudziestu kolejnych ma od 169 do 160.
Jaki morał z tego? pierwsza trzydziestka się dostaje mimo, że tych dwudziestu było też dobrych. Nie dostaną się bo znaleźli się "lepsi". Nie mówię, że tak jest ale tak może być i nie trudno tym sterować. A ty nie powiesz, że jest coś nieuczciwego w ocenie bo przecież mając te 160 pkt już byś się dostał ale znaleźli się "lepsi"... Środowisko wojskowe często praktykuje nepotyzm. Widziałem to na własne oczy.
Pierwszy najlepszy uczeń zdobywa 200 pkt.
Trzydziesty 170 pkt.
a dwudziestu kolejnych ma od 169 do 160.
Jaki morał z tego? pierwsza trzydziestka się dostaje mimo, że tych dwudziestu było też dobrych. Nie dostaną się bo znaleźli się "lepsi". Nie mówię, że tak jest ale tak może być i nie trudno tym sterować. A ty nie powiesz, że jest coś nieuczciwego w ocenie bo przecież mając te 160 pkt już byś się dostał ale znaleźli się "lepsi"... Środowisko wojskowe często praktykuje nepotyzm. Widziałem to na własne oczy.