Radar Contact 4
Moderatorzy: PZL Belfegor, RzEmYk
Wygląda na to że RC5 wszedł w fazę testów:
http://forums1.avsim.net/index.php?showtopic=261406
Ciekawe czy w nowej wersji dodadzą instrukcje kołowania po płycie???
http://forums1.avsim.net/index.php?showtopic=261406
Ciekawe czy w nowej wersji dodadzą instrukcje kołowania po płycie???
Pozdrawiam,
Marcin
FS 9,1; FSG 2005; GE Pro; UTE; FE; WPS; TPS; FSPax; FS Nav, RC4, Wilco Airbus vol1.
C2D 8500, GF 9800GTX+ 1GB, SB Audigy 2 ZS, 2GB RAM, XP Pro SP3.
Marcin
FS 9,1; FSG 2005; GE Pro; UTE; FE; WPS; TPS; FSPax; FS Nav, RC4, Wilco Airbus vol1.
Ciekawostka się pojawiła: sterowanie RC komendami głosowymi zamiast menu i cyferek z klawiatury. Freeware.
Możliwe, że trzeba zmienić język rozpoznawania na angielski. Tak jest w przypadku nowych produktów FS2Crew.
FS2Crew pisze:Non-English Vista/Windows 7 Ultimate or Enterprise Edition Owners:
Please install the English Language Pack from Microsoft via Windows Update. Next, set your Speech Recognition settings to English - US.
Non-English Vista/Windows 7 Home or Professional Owners:
Only Vista/Windows 7 Ultimate or Enterprise Edition owners can install the required English Language Pack from Microsoft. A suggested work-around is to use Vistalizator to change your language settings to English.
Zapraszam do opcji Szukaj!
Blaszak: MSI MAG B650 TOMAHAWK, Ryzen 7 7800X3D, DDR5 2x32GB, Arctic Liquid Freezer II 2x120, RTX4080S, W11
Blaszak: MSI MAG B650 TOMAHAWK, Ryzen 7 7800X3D, DDR5 2x32GB, Arctic Liquid Freezer II 2x120, RTX4080S, W11
Jeśli masz RC4 to na RC5 będziesz miał zniżke - tak jest napisane na forum RC na Vatsim.Zgredd pisze:A czy ktoś może pamięta, czy przesiadka z RC3 na 4 była płatna, czy darmowy upgrade, czy może jakaś zniżka?
Chciałem właśnie nabyć RC4, ale nie wiem czy za chwile za RC5 nie przyjdzie mi zapłacić nowej pełnej ceny.
Nie wiadomo tylko jak duży będzie ten upust.
Pozdrawiam,
Marcin
Marcin
Sluchajcie, jest mozliwosc zglaszania lini lotniczych ktore bede uwzglednione w nowej wersji programu. Beda tez zmiany - LOT bedzie LOT a nie POLLOT. Dodane bedzie WizzAir oraz EuroLot. Jesli chcecie zeby cos dodali a nie koniecznie macie ochote logowac sie na forum to dajcie znac - przekaze. Obecnie laduja to co klient sobie zyczy - takze virtualne linie 
Nie wiem czy przejdzie,ale brakuje mi wojskowych callsigns. Nie ma Navy, przydałoby się Luftwaffe(albo German Air Force) nie mówiąc już o Polish Air Force ale to chyba za daleko idące marzenia
Generalnie natomiast powinni dodać większą ilość nazw lotnisk(miast) zamiast ciągłych skrótów ICAO.
pzdr
bober
pzdr
bober
W7 Home,ASUS P5KC,Intel Core2 Quad Q9450 2,66 GHz,6 GB RAM,AMD R7 200 Series,
narodowy-socjalizm? Nie , dzięki
Witam.Ja panowie mam problem z powyzszym programem.
Otoz tak jak na screenie.Pomimo iz jest okienko od tego RC w fsx to wybieranie numerkow nie dziala.
Aha i jeszcze jedno pytanie.Czy jest mozliwosc wylaczyc jakos defaultowy Tower z gry?
Bo po wcisnieciu tyldy wyskakuje mi okienko na pol ekranu.
Dziekuje.

Otoz tak jak na screenie.Pomimo iz jest okienko od tego RC w fsx to wybieranie numerkow nie dziala.
Aha i jeszcze jedno pytanie.Czy jest mozliwosc wylaczyc jakos defaultowy Tower z gry?
Bo po wcisnieciu tyldy wyskakuje mi okienko na pol ekranu.
Dziekuje.

- a6intruder
- Light Planes Captain

- Skąd jesteś: EPKT
A kiedy włączasz RC?
Ja robię tak:
Po wybraniu planu lotu z FS otwieram okno RC i wybieram w nim flightplan,ustawiam callsign itd. Nie uruchamiam RC.
"Wchodzę w lot" w FS,włączam zasilanie,oświetlenie itd.następnie przechodzę do trybu okienkowego(latam w full screen) i teraz dopiero włączam RC(Run). Znowu tryb full screen i gotowe.
Tak u mnie działa.
pzdr
bober
Ja robię tak:
Po wybraniu planu lotu z FS otwieram okno RC i wybieram w nim flightplan,ustawiam callsign itd. Nie uruchamiam RC.
"Wchodzę w lot" w FS,włączam zasilanie,oświetlenie itd.następnie przechodzę do trybu okienkowego(latam w full screen) i teraz dopiero włączam RC(Run). Znowu tryb full screen i gotowe.
Tak u mnie działa.
pzdr
bober
Ostatnio zmieniony śr 24 lut, 2010 17:48 przez Bober, łącznie zmieniany 1 raz.
W7 Home,ASUS P5KC,Intel Core2 Quad Q9450 2,66 GHz,6 GB RAM,AMD R7 200 Series,
Wszystko wygląda super i zastanawiam się nad zakupem "Radar Contact 4" , tylko powiedzie jak znaleźć pas na nie znajomym lotnisku bez podanych dróg kołowania co robicie jak szukacie tych pasów?
Możecie mi powiedzieć gdzie mogę znaleźć "Ground Maps" większych lotnisk na całym świecie?
Możecie mi powiedzieć gdzie mogę znaleźć "Ground Maps" większych lotnisk na całym świecie?
P43+Quad core q8300+9600GT
Mapki masz na stronach VATSIM poszczególnych krajów, jak tak nie znajdziesz to wujek google i hasło XXXX charts powinno wystarczyć.
PS. Gdzie XXXX kot ICAO szukanego lotniska.
PS2. Przy mapach znalezionych na google koniecznie patrz na daty wydania bo bywa tak że mogą być nieaktualne.
Pozdrawiam
Mateusz K.
PS. Gdzie XXXX kot ICAO szukanego lotniska.
PS2. Przy mapach znalezionych na google koniecznie patrz na daty wydania bo bywa tak że mogą być nieaktualne.
Pozdrawiam
Mateusz K.

Zapraszam do opcji Szukaj!
-
mufio
Techniczne
1.Czy jest jakiś sposób aby zwiększyć głośność Radar`owskiego ATC ?
2.Czasami po naciśnięciu klawisza numerycznego z odpowiednią komendą czas reakcji trwa kilka sekund - czy zależy to tylko od możliwości technicznych sprzętu czy jest sposób aby to zmienić?
2.Czasami po naciśnięciu klawisza numerycznego z odpowiednią komendą czas reakcji trwa kilka sekund - czy zależy to tylko od możliwości technicznych sprzętu czy jest sposób aby to zmienić?
Ostatnio zakupiłem i zainstalowałem RC4 w FS2004.
Po konfiguracji włączyłem najpierw FS'a a później RC4, ustawiłem maszynę w bramce i zacząłem, gdy chciałem odsłuchać ATIS kontrolera załączyło się to z RC4 jak i standardowego ATC. Standardowe ATC kierowało też ruchem, choć w RC4 mam ustawione "Interact with AI".
Czy w ogóle da się wyłączyć standardowe ATC lub jak zrobić żeby RC4 sprawowało pełną kontrolę na lotnisku i poza nim?
Po konfiguracji włączyłem najpierw FS'a a później RC4, ustawiłem maszynę w bramce i zacząłem, gdy chciałem odsłuchać ATIS kontrolera załączyło się to z RC4 jak i standardowego ATC. Standardowe ATC kierowało też ruchem, choć w RC4 mam ustawione "Interact with AI".
Czy w ogóle da się wyłączyć standardowe ATC lub jak zrobić żeby RC4 sprawowało pełną kontrolę na lotnisku i poza nim?
- a6intruder
- Light Planes Captain

- Skąd jesteś: EPKT
Podczas schodzenia do lądowania w Bangkoku na FL180, RC4 powiedziało mi, że mam się udać na holding nad radiolatarnie. Krążyłem tam trochę ponad godzinę, a w trakcie kontroler mówił co jakiś czas "expect clearance 10:30" i jak doszła ta godzina podawał kolejną i tak przez cały czas. Musiałem zgłosić min.fuel i dopiero kontroler powiedział "resume own navigation".
Czy to jest jakiś błąd RC4 czy raczej tak już jest?
W Bangkoku była w tym czasie burza i panowały silne turbulencje może to miało wpływ?
Czy to jest jakiś błąd RC4 czy raczej tak już jest?
W Bangkoku była w tym czasie burza i panowały silne turbulencje może to miało wpływ?
Ostatnio leciałem nad Atlantykiem kursem 287. Znajdowałem się na zaprogramowanej w FMC trasie. Nagle na środku Atlantyku RC4 podaje mi wektor 260. Dlaczego tak się dzieje i jak można temu zaradzić?
A może po prostu RC4 chciał mnie prowadzić linią prostą? A moja trasa była pól okrągła ze względu na swoją duża długość.
Dodam, że jak już byłem bliski punktu nawigacyjnego komunikaty o zmianie wektora ucichły czyli byłem już na dobrej trasie według RC4.
A może po prostu RC4 chciał mnie prowadzić linią prostą? A moja trasa była pól okrągła ze względu na swoją duża długość.
Dodam, że jak już byłem bliski punktu nawigacyjnego komunikaty o zmianie wektora ucichły czyli byłem już na dobrej trasie według RC4.
Ostatnio po przeinstalowaniu systemu mam problem z RC4, chodzi o to, że gdy ustawiam częstotliwość wieży ai traffic zatrzymuje się w miejscu, po starcie i zmianie częstotliwości wszystko rusza i jest ok.
Tylko gdy dostaje Line up and wait wszystkie samoloty na ziemi czekają.
Jak można naprawić taki problem, spotkał się ktoś z was z takim czymś w RC4 ?
Mój Ai traffic to Ultimate traffic 2007.
Nie można przez to latać, ponieważ samoloty stoją czasami w połowie pasa startowego.
Macie jakieś pomysły?
P.S Taki sam problem w temacie poniżej
http://forums1.avsim.net/index.php?showtopic=100080
Tylko gdy dostaje Line up and wait wszystkie samoloty na ziemi czekają.
Jak można naprawić taki problem, spotkał się ktoś z was z takim czymś w RC4 ?
Mój Ai traffic to Ultimate traffic 2007.
Nie można przez to latać, ponieważ samoloty stoją czasami w połowie pasa startowego.
Macie jakieś pomysły?
P.S Taki sam problem w temacie poniżej
http://forums1.avsim.net/index.php?showtopic=100080
FSUIPC kwadraty zamisat liter
Dlaczego w wyświetlaczy Fsuipc'a chodzi konkretnie o dodatek RC4, to w tym wyświetlaczu zamiast niektórych liter mam kwadraty, a wygląda to tak :
http://yfrog.com/evfsuipcp
P.S Już rozwiązałem ten problem, gdyby ktoś miał kiedyś coś podobnego należy usunąć z folderu modules w FS9 plik "advdisplay.dll".
http://yfrog.com/evfsuipcp
P.S Już rozwiązałem ten problem, gdyby ktoś miał kiedyś coś podobnego należy usunąć z folderu modules w FS9 plik "advdisplay.dll".
-
mufio
Wektory
Czy RC przy podejściach daje wektory na pas? Ostatnio lecąc do EPWR - minięciu punktu AGALU (ostatni punkt na planie lotu przed EPWR, bez wybranego STAR`a) i wybraniu podejścia wg ILS RC daje polecenie do zniżania do 3000ft i lecąc cały czas prosto nie dawało żadnych instrukcji.
Wiem, wiem prawidłowo wykonuje się to na mapach podejścia gdzie cała procedura (np. ILS) jest dokładnie rozpisana itd. ale czy RC nigdy nie daje wektorów przy podejściu (np. na przechwycenie ILS)?
Ponieważ są to moje pierwsze loty z RC być może mam coś nie tak w ustawieniach……
Wiem, wiem prawidłowo wykonuje się to na mapach podejścia gdzie cała procedura (np. ILS) jest dokładnie rozpisana itd. ale czy RC nigdy nie daje wektorów przy podejściu (np. na przechwycenie ILS)?
Ponieważ są to moje pierwsze loty z RC być może mam coś nie tak w ustawieniach……
-
mufio
Co pilot
Po przekazaniu sterów drugiemu pilotowi (ctr+shift+M) pilot ten odpowiada, że samolot jest jego...... i niestety samolot nie jest pilotowany.
Gdy zainstalowałem RC po raz pierwszy funkcja ta działała prawidłowo.Reinstalacja RC nic nie pomogła.Czy wie ktoś jak to rozwiązać? Przekazanie radia działa prawidłowo.
Gdy zainstalowałem RC po raz pierwszy funkcja ta działała prawidłowo.Reinstalacja RC nic nie pomogła.Czy wie ktoś jak to rozwiązać? Przekazanie radia działa prawidłowo.
Re: Co pilot
A manuala nie masz do tego? opcje sa 2:mufio pisze:Po przekazaniu sterów drugiemu pilotowi (ctr+shift+M) pilot ten odpowiada, że samolot jest jego...... i niestety samolot nie jest pilotowany.
1. Przekazenie to: CTR+SHIFT+K - nie M jak pisales;
2. pod wyzej podana kombinacja masz cos inneog ustawionego.
-
Artur Zadak
- Light Planes Captain

- Skąd jesteś: EPKK