[FSX] CS Boeing 767-300 Pro Pack

Dział poświęcony płatnym samolotom i śmigłowcom (czyli opinie, recenzje, poradniki). Z problemami technicznymi proszę do działu Problemy Techniczne-Samoloty.

Moderatorzy: PZL Belfegor, RzEmYk

Awatar użytkownika
RzEmYk
Moderator
Moderator
Skąd jesteś: KDA

[FSX] CS Boeing 767-300 Pro Pack

Post autor: RzEmYk »

Captain Sim zapowiedział nowego Benka z serii Pro Line... Boeing 767-300.
Niestety na forum CS informacji brak, a na Avsim znalazłem tylko to.
Ostatnio zmieniony sob 11 lip, 2009 13:06 przez RzEmYk, łącznie zmieniany 1 raz.
Zapraszam do opcji Szukaj!
Blaszak: MSI MAG B650 TOMAHAWK, Ryzen 7 7800X3D, DDR5 2x32GB, Arctic Liquid Freezer II 2x120, RTX4080S, W11
Awatar użytkownika
Major
Light Planes Captain
Light Planes Captain
Skąd jesteś: Kielce / Dęblin

Post autor: Major »

Czyżby konkurencja dla Level-D? :D
No cóż, zapowiada się kolejny ciekawy dodatek ;)
Awatar użytkownika
konraf
Administrator
Administrator
Skąd jesteś: EPPO

Post autor: konraf »

Ciekawy...nie wiem. Mają 757, trochę wiec dziwne, że się biorą za 767. Poza tym, jest świetny 767 Level-D (do FS9 i FSX). Znając klatkożerność produktów CS, nie wie, czy będzie duże zainteresowanie tym 767.
Bartek
Regulamin Forum - Proszę przeczytać przed napisaniem posta
Awatar użytkownika
Major
Light Planes Captain
Light Planes Captain
Skąd jesteś: Kielce / Dęblin

Post autor: Major »

konraf pisze:Znając klatkożerność produktów CS, nie wie, czy będzie duże zainteresowanie tym 767.
Co do klatkożerności zgodzę się w 100%- 757 CS to prawdziwy żarłok klatek:x

Poczekajmy, aż wydadzą... Może nawet będzie lepszy od w/w 767 LVD...
KaEn
Turboprop Captain
Turboprop Captain
Skąd jesteś: EPWA

Post autor: KaEn »

Major pisze:Poczekajmy, aż wydadzą... Może nawet będzie lepszy od w/w 767 LVD...
Powinien być lepszy pod względem wizualnym. Po burzliwych i bogatych doświadczeniach zdobytych na tworzeniu FMC do 757, już od początku ten 767 powinien też być bardzo dobrze latającym samolotem. AIRAC jest, systemy potrafią symulować na całkiem poprawnie. Ale nie wiem czy będzie wart wydania choćby 1$ dla osób już posiadających 767 Level-D.
Obrazek
Core2Duo E8400 | GA-EP45-D3SL | 2x2GB DDR2 PC8500 | GF 9800GT/1GB | Win 7 64-bit | FS2004 | FSX
Awatar użytkownika
konraf
Administrator
Administrator

Dokładnie, tym bardziej, że płatnego 767 wszyscy kojarzą z Level-D i wiedzą, że Level-D to jakość pierwsza klasa, a z CS różnie bywało.
Bartek
PZL Belfegor
Moderator
Moderator
Skąd jesteś: Warszawa

Post autor: PZL Belfegor »

CS już kiedyś pokazywał screeny 767, widać wrócili do tego projektu... kolejny raz zabierając się do nowego produktu przed ukończeniem poprzednich (aktualnie B-52). Szkoda, bo gdyby robili porządne betatesty i wspierali swe produkty (posiadacze C-130 czy 757 oraz starszych produktów do FS9 chyba na żaden porządny support już nie mogą liczyć - CS napisał, że koniec i żadnych patchów nie będzie), mieliby szansę zbliżyć się do jakości czołówki twórców dodatków.
AirMac

Post autor: AirMac »

no i szkoda, że robią -300. Być może jesli zrobią wiersję -200 i -400 będą mieli czym konkurować z Level-D. No i tylko dla posiadaczy FSX.
Awatar użytkownika
Kasztan
Jet 1st Officer
Jet 1st Officer
Skąd jesteś: EPGD

Post autor: Kasztan »

Taa wreszcie by była sensowna maszyna w LOT-owskim malowaniu :)
AMD Phenom II x4 965 3.6ghz
Gigabyte Gf460GTX
4GB DDR2 RAM
Viśta Wio Biznes
Awatar użytkownika
RzEmYk
Moderator
Moderator

Przecież do Levelka jest śliczny repaint od McPhat Studios SP-LPF (był na Avsim, teraz dostępny przez PW), są malowania Mateusza.
Blaszak: MSI MAG B650 TOMAHAWK, Ryzen 7 7800X3D, DDR5 2x32GB, Arctic Liquid Freezer II 2x120, RTX4080S, W11
Awatar użytkownika
Kasztan
Jet 1st Officer
Jet 1st Officer
Skąd jesteś: EPGD

Post autor: Kasztan »

Chodzi mi o Boeing'a 767-200 8-)
AMD Phenom II x4 965 3.6ghz
Gigabyte Gf460GTX
4GB DDR2 RAM
Viśta Wio Biznes
Awatar użytkownika
RzEmYk
Moderator
Moderator

A chyba, że tak ;)
Awatar użytkownika
Goodman
Cadet
Cadet
Skąd jesteś: EPRG

[FSX] 767-300 Captain Sim - Dostępny

Post autor: Goodman »

Skoczek spadochronowy 370 +
Czasza Sabre 2 150
Pokrowiec Javelin Odyssey J3K
Raaadość w sercu z latania
Awatar użytkownika
Vesper
Turboprop Captain
Turboprop Captain
Skąd jesteś: Kraśnik/EPLR

?

Post autor: Vesper »

No, ktoś nabył (o ile jest już do kupienia bo ja nie bardzo rozumiem)? Wiadomo jak ten dodatek się sprawuje?
Awatar użytkownika
RzEmYk
Moderator
Moderator

Greetings,
Three good news from Captain Sim:
1. The 767 Captain version 1.2 is available.
2. CS Weather Radar is included in the 767 1.2 as a free bonus.
3. New free service: Calendar of Updates.
For details please visit: http://www.captainsim.com

Stay tuned,
Captain Sim News
Awatar użytkownika
RzEmYk
Moderator
Moderator

Pewnie wiecie, ale CS wypuścił model -200. Wymaga on posiadania podstawki, czyli wersji -300.
Awatar użytkownika
RzEmYk
Moderator
Moderator

Greetings,
To continue popular series of the 767 Captain products we are pleased to announce release of the 767 Freighter Expansion Model.
For details and screenshots please visit: http://www.captainsim.com

Stay tuned,
Captain Sim News
saint
Cadet
Cadet

Post autor: saint »

Z pewną dozą nieśmiałości zakupiłem dziś tego Boeinga i muszę powiedzieć że jestem pozytywnie zaskoczony. Model i VC są naprawdę BARDZO imponujące, dla miłośników eye-candy prawdziwy raj. Przy tym jest zdecydowanie mniej klatkożerny od np. MD-11 i Jetstreama. Systemy odwzorowane poprawnie i na pierwszy rzut oka nie odstaje od Level D. Zauważyłem póki co jeden bug - AP ma jakiś dziwny problem z trzymaniem przelotowej wysokości, samolot kiwa się cały czas w górę i w dół (+-200 na VSI) przez co prawdopodobnie wszyscy pasażerowie muszą brać Aviomarin. Sytuacja nieco się stabilizuje po paru minutach ale nie całkowicie. Też tak macie?
Stanel
Light Planes Captain
Light Planes Captain
Skąd jesteś: Piaseczno

Post autor: Stanel »

Czy na pewno masz wersję 1.3 ?
Stanel
saint
Cadet
Cadet

Tak. Poprawiłem parę rzeczy w aircraft.cfg i już mu przeszło.
Stanel
Light Planes Captain
Light Planes Captain

Stanel
Awatar użytkownika
konraf
Administrator
Administrator

Bartek
saint
Cadet
Cadet

Niestety. Pierwsze wrażenie było bardzo dobre ale im dalej w las... Ten samolot ma po prostu mnóstwo bugów, zastanawiam się czasem czy ktokolwiek z autorów miał okazję nim latać :evil: U mnie m.in. szwankuje VNAV, nie działają COMy, najgorszy jest autopilot. Najpierw problem z 'bujaniem' na przelotowej, który udało się rozwiązać grzebiąc w aircraft.cfg. Teraz z kolei tryb HDG w którym samolot nie może trafić w ustawiony kurs - zawsze przestrzeliwuje o kilka-kilkanaście stopni i potem robi zakręt w drugą stronę. Mógłbym sobie przypomnieć jeszcze kilka innych błędów. Szkoda bo zapowiadało się fajnie i mam spory sentyment do 763, to był mój pierwszy wirtualny liniowiec jeszcze w wersji Level D.
Stanel
Light Planes Captain
Light Planes Captain

Chłopie nie pisz wierutnych bzdur i nie wprowadzaj ludzi w błąd.
Pytałem Cie jaką masz wersję. Nie odpowiedziałeś. Skąd ściągnąłeś?
Moim zdaniem nie masz zielonego pojęcia jak obsługiwać ten samolot, nie przeczytałeś nawet jednej strony manuala. Nie potrafisz zaktywować opcji "Select heading"w AP. Nie wiesz, że nastawy radia pracują w opcjach "AUTO" i "MANUAL". VNAV nie tyle Ci szwankuje co nie działa właściwie bo nie potrafisz poprawnie wprowadzić danych do FMS.
Gdybyś przynajmniej dokładnie przeczytał obie recenzje, tych co jak piszesz nie latali tym samolotem, to wiedziałbyś jak rozwiązać problem bujania i aktywacji heading w AP.
Jak jesteś takim fachowcem i latałeś tym samolotem a jeszcze znasz pewnie doskonale wersję LevelD to przypomnij sobie jeszcze te kilka innych błędów CS i zrób porównanie obu modeli. Wszyscy na to czekają.
Jeszcze jakbyś napisał jakich to zmian dokonywałeś w aircraft.cfg to może wszyscy z tego skorzystamy.
Stanel
saint
Cadet
Cadet

Ściągnąłem wersję 1.3 ze strony CS. Mam ci podać order number? Numer karty kredytowej? Adres zamieszkania?

U mnie są z nim problemy i to jest fakt. Nie działał ILS - problem z plikiem dll.xml. Zmiany konieczne w aircraft.cfg są na forach CS więc jako ekspert powinieneś je znać na pamięć. VNAV nie trzyma stabilnej prędkości wznoszenia. Może to być wina mojego systemu, może nie. Takich problemów jest po prostu sporo i to że da się je rozwiązać poprzez przeczytanie 30 stron forów niczego nie zmiania w mojego percepcji tego dodatku, który dobrze rokuje ale jest niedopracowany.

Nie widzę sensu kontynuowania tej dyskusji, skoro każdy problem jest kwitowany tak samo: 'nie znasz manuala' albo 'ściągasz z torrentów'. Goodbye.
Stanel
Light Planes Captain
Light Planes Captain

Nie musisz mi podawać numeru karty i adresu zamieszkania tylko podaj mi z ilu części się składa i ile ma znaków kod aktywacyjny do tego samolotu.
Nie podałeś żadnych konkretów i dalej nic nie przeczytałeś. Ściągnąłeś patch z supportu Captain Sima? Przeczytałeś recenzję na YoYo Sim gdzie wyraźnie autor napisał jak włączyć heading w AP? Nie napisałeś jakich zmian dokonałeś w pliku aircraft.cfg.
Obrażasz autorów obu recenzji zarzucając im oszukiwanie użytkowników a sam kłamiesz i zmyślasz jak z nut kwitując wszystko chamskim goodbye.
Mam nadzieję, że to będzie dla Ciebie nauczka i na drugi raz zastanowisz się zanim coś napiszesz dezawuując pracę innych.
Stanel
saint
Cadet
Cadet

Nie obrażam autorów, chociaż mam wrażenie że jeden z nich obraża mnie, na dodatek nie czytając ze zrozumieniem. Podaję tylko w wątpliwość jakość procesu beta-testów które powinny odsiać wiele błędów.
Kod aktywacyjny ma 17 znaków i zaczyna się na 65X. Przyszedł mailem o treści 'your purchase at captainsim.com'. Już OK?
Jeżeli to rozwiązuje problem mojej wiarygodności to przejdźmy dalej. Tak się składa że WIEM jak uruchomić HDG SEL w tym samolocie, nie mam pojęcia skąd twój pomysł że nie. Mam tylko problem z działaniem tego trybu zawsze który przestrzeliwuje wpisany kurs o kilka (5-10) stopni a czytając wątek na forum CS (rocking/rolling/porpoising issues) póki co nie znalazłem rozwiązania. Jeżeli chodzi o radia to pisałem o COM a nie NAV z którymi nie mam problemu.
W aircraft.cfg zmienić trzeba wpis AP_Pitch_Window - zalecana wartość 2.5. To eliminuje kiwanie na przelotowej.
wibwk
Jet 1st Officer
Jet 1st Officer
Skąd jesteś: EPWA

Post autor: wibwk »

Czasem precyzja sterowania nawet AP zależy od takiej głupotki jak prędkość odświeżania kursora pod Windows więc to co u kogoś działa dobrze nie oznacza recenzji dla wszystkich.
Awatar użytkownika
RzEmYk
Moderator
Moderator

Greetings,
We are pleased to inform the E-767 AWACS Expansion Model is available.
Details and screenshots at: http://www.captainsim.com

Stay tuned,
Captain Sim News
Czyli za 10€ można polatać wersją obiadową - z talerzem nad kadłubem...
http://www.captainsim.com/products/b767/awacs/
saint
Cadet
Cadet

Wracając do tematu niedziałających COM - udało się to rozwiązać. Trzeba wgrać default C172, koniecznie uruchomić prąd i awionikę i dopiero wtedy załadować CS767. Może komuś się to przyda.
Awatar użytkownika
konraf
Administrator
Administrator

Jakbyś przeczytał recenzję kolegi Stanela to byś wiedział, że zaleca się odpalanie samolotu poprzez defaultową samoloty (cessna, czy nawet motolotnia, która defaultowo się uruchamia w FSX).
Bartek
saint
Cadet
Cadet

Odpalam wszystkie płatne addony w ten sposób tylko w każdym innym przypadku nie trzeba włączać zasilania.
PZL Belfegor
Moderator
Moderator

Defaultowy lot jako cold&dark zaleca się zapisywać z włączoną awioniką, gdyż niektóre samoloty po prostu nie mają stosownego przełącznika w kabinie. W przypadku niedziałania radioodbiorników (opartych przeważnie na defaultowych systemach) co się czasami zdarza zazwyczaj pomaga włączenie awioniki skrótem.
Stanel
Light Planes Captain
Light Planes Captain

Wyszły SP 1.4 do 767 i SP 4.4 do 757
Zainstalowałem i sprawdziłem. Klatkowanie u mnie wzrosło co najmniej o 50%.
Stanel
saint
Cadet
Cadet

No cóż, zwracam honor autorom tego dodatku. Nowy patch zlikwidował wszystkie problemy - kiwanie się samolotu, niestabilny VNAV. Wszystko wreszcie działa jak należy. Poza tym faktycznie klatkowanie mocno się poprawiło.
Piotr Uchtomski
Cadet
Cadet
Skąd jesteś: Opole

Post autor: Piotr Uchtomski »

Właśnie kupiłem B767 w promocji za 9.99 E, co by nie powiedzieć to CS to fajna firma. Miga 21 UM kupiłem w 2005 i dla mnie do dziś to jeden z najlepszych samolotów.
B767 CS od Lewelka rózni się brakiem dodatkowych zakładek z ustawieniami awarii, ma za to radar pogodowy i najnowszy AIRAC i wszystko mozna było mieć za 9.99 E.

(Dla młodszych użytkowników dodam, że aby wszystkie systemy były włączone, wczytuje sie zapisane ustawienie ready to take off z menu load flights).
Awatar użytkownika
RzEmYk
Moderator
Moderator

Greetings,
Two good news from Captain Sim:
1. The B-52 BUFF Repaint Kit is available.
2. The 767 Captain Free Demo is available.
For details please visit http://www.captainsim.com
saint
Cadet
Cadet

Czy da się jakoś uaktywnić w tym samolocie odczytywanie sekwencji v1, vr, v2 przez f/o? Próbowałem sposobu podanego w KB Captain Sim czyli skopiowanie pliku msvcr71.dll do katalogu głównego FSX i zmiana wpisu w sound.ini. Nie pomogło.
PZL Belfegor
Moderator
Moderator

Czy w 767 CS można osobno kontrolować wyświetlacze kapitana i F/O? Na screenach producenta zawsze wyświetlają to samo, co budzi obawy że są sprzężone.
Awatar użytkownika
Cpt.H.M Murdock
Cadet
Cadet

Post autor: Cpt.H.M Murdock »

Prawdopodobnie są sprężone. Jak włączam panel 2D do ich kontroli to gdy przekręcam gałkę obraz się zmienia na obu jednocześnie. Podejrzewam, że w realnym samolocie są dwa takie panele? Ma ktos zdjęcie?
ODPOWIEDZ