Co żeby maksymalnie urealnić lot?
Moderatorzy: PZL Belfegor, RzEmYk
Co żeby maksymalnie urealnić lot?
Witam. Mam samolot atr 72 Flight One oraz Boeing 737-400 Wilco. Latam on-line na vatsim, i niedługo będę również latać w wirtualnej linii. Chciałbym sobie maksymalnie urealnić lot tzn. żeby wszystko było bardzo zbliżone do reala, czyli wsiadają pasażerowie obsługa lotniska, stewardessy. Chcę żeby mój lot wirtualny był maksymalnie zbliżony do tego w realu. Jakie dodatki zalecacie? (Nie chodzi mi o grafikę). Mam na razie tylko FS Passangers.
Duzo dalej juz nie bedziesz mogl pojsc. Moze cie jedynie zainteresowac Airport Environment services AES, ktory zapewni ci na niektorych lotniskach realny pushback, samochod follow me czy podstawiane schody. FSpassengers symuluje zachowania pasazerow czy stewardes, ale animacji nie zobaczysz. Najlepszym wyjsciem na zblizenie lotu do realna jest inwestowanie w kokpitowe przyrzady - wolant, przepustnice, pedaly czy przyciski to cos co urealnia i z czego korzysta sie przez caly czas, a nie przez minute podczas przelaczania widokow na zewnetrzny.
Mozesz zainwestowac w FDC Live Cockpit.Doda ci to Co-pilota.Fajna sprawa choć czasami nie wszystkie samoloty obsluguje.
Ostatnio zmieniony sob 27 mar, 2010 12:52 przez mirage9, łącznie zmieniany 1 raz.
A ja bym powiedział tak: weź procedury operacyjne ATR z manuala i spróbuj je wykonać. Do tego zaplanuj dobrze paliwo, przeanalizuj mapy, ułóż trasę. Będzie dużo realniej. Jeżeli natomiast chcesz mieć pasażerów, ładunek (zmienne masy), to może FS Passengers.
FS2Crew dla ATR jest też bardzo dobry jak chodzi o praktyczne stosowanie procedur. Jedyną jego wadą jest uciążliwość przy ładowaniu, no ale to da się przeżyć (najpierw ładujesz cessnę, a potem ATR).
FS2Crew dla ATR jest też bardzo dobry jak chodzi o praktyczne stosowanie procedur. Jedyną jego wadą jest uciążliwość przy ładowaniu, no ale to da się przeżyć (najpierw ładujesz cessnę, a potem ATR).
Zawsze się ładuje najpierw Cessnę, a dopiero później ATRka, niezależnie od posiadania FS2Crew. RTFM 
TOPCAT akurat w tym przypadku się nie przyda (choć to świetny program w przypadku innych maszyn), to na necie jest excelowy odpowiednik, który wyliczy parametry startu, lotu i lądowania.
TOPCAT akurat w tym przypadku się nie przyda (choć to świetny program w przypadku innych maszyn), to na necie jest excelowy odpowiednik, który wyliczy parametry startu, lotu i lądowania.
Zapraszam do opcji Szukaj!
Blaszak: MSI MAG B650 TOMAHAWK, Ryzen 7 7800X3D, DDR5 2x32GB, Arctic Liquid Freezer II 2x120, RTX4080S, W11
Blaszak: MSI MAG B650 TOMAHAWK, Ryzen 7 7800X3D, DDR5 2x32GB, Arctic Liquid Freezer II 2x120, RTX4080S, W11
Ja wiem, że Lenin powiedział "jak teoria nie pokrywa się z praktyką, tym gorzej dla praktyki". Niemniej ja zawsze ładuję ATR z zapamiętanego stanu i nic się złego nie dzieje. Natomiast FS2Crew w takiej sytuacji nawet nie ruszy.RzEmYk pisze:Zawsze się ładuje najpierw Cessnę, a dopiero później ATRka, niezależnie od posiadania FS2Crew. RTFM![]()
Powiem tylko "ale jaja" 
Manual do ATRka dla FS9 (na 3. stronie) każe startować (za pierwszym razem) z default maszyny oraz nie wczytywać ATRka z innych save-ów...
Manual do ATRka dla FS9 (na 3. stronie) każe startować (za pierwszym razem) z default maszyny oraz nie wczytywać ATRka z innych save-ów...
Zapraszam do opcji Szukaj!
W razie wątpliwości, manual do ATRa od Flight1 po polsku.
http://www.thesunrise.webd.pl/pliki/atrmanualpdf.pdf
W ten sposób również można urzeczywistnić sobie latanie dogłębniej poznając swój samolot [z średnią wiedzą z angielskiego].
http://www.thesunrise.webd.pl/pliki/atrmanualpdf.pdf
W ten sposób również można urzeczywistnić sobie latanie dogłębniej poznając swój samolot [z średnią wiedzą z angielskiego].