[FSX] Nagrywanie filmów z lotów
[FSX] Nagrywanie filmów z lotów
Witajcie,
Czy ktoś może mi polecić coś innego (czyli freeware) od fraps do nagrywania?
Michał
Czy ktoś może mi polecić coś innego (czyli freeware) od fraps do nagrywania?
Michał
TUTAJ
Można spróbować : GameCam, Taksi, Camstudio, SnagIt ( nie pamiętam za bardzo które są za free )
Musisz po prostu poinstalować i zobaczyć jaki Tobie najbardziej odpowiada.
Można spróbować : GameCam, Taksi, Camstudio, SnagIt ( nie pamiętam za bardzo które są za free )
Musisz po prostu poinstalować i zobaczyć jaki Tobie najbardziej odpowiada.
INSZALLAH
Win7, FSX, MX518, Saitek Yoko Pro, Logitech Extreme 3D PRO
Win7, FSX, MX518, Saitek Yoko Pro, Logitech Extreme 3D PRO
Z cało odpowiedzialnością polecam ci FS RECORDER .Rafal102 pisze:jak nagrać film z fsx tak aby po jego nagraniu mógłbym mieć możliwość zmieniania kamer tak jak podczas lotu np: widok z wieży lub wirtualnego kokpitu?
Próbowałem opcją flight video->record new clip ale po odtworzeniu nie działają silniki i awionika w samolocie.
Póki co jest wersja BETA 4 , ale niebawem powinna wyjść wersja 2.0.
Za pomocą tego programu możesz wybrać sobie co recorder ma zarejestrować ,a potem możesz sobie odtwarzać dany lot do woli i z różnych ujęć.
Przeczytaj dokładnie cały temat.
Musisz mieć program do nagrywania obrazu (Fraps, itp.).
Musisz mieć program do nagrywania obrazu (Fraps, itp.).
Bartek
Regulamin Forum - Proszę przeczytać przed napisaniem posta
Regulamin Forum - Proszę przeczytać przed napisaniem posta
FS Recorder nie zapisuje filmu. Zapisuje lot, który możesz następnie odtworzyć korzystając z Flight Simulatora.
Żeby nagrać film potrzebujesz programu do zapisywania obrazu - np. takiego jak ten http://camstudio.org/
Kolejność wykonywania czynności jest taka:
1. Lecisz i zapisujesz lot FS Recorderem.
2. Odtwarzasz zapisany lot w FSie i wybierasz najlepsze ujęcia, które nagrywasz za pomocą Cam Studio lub podobnego programu.
3. Montujesz film z nagrania (lub kilku osobnych nagrań) w programie Windows Movie Maker (lub innym).
4. Wrzucasz film na Youtube.
Krok 3 można pominąć i wrzucić bezpośrednio zapis z Cam Studio, ale wtedy stracisz na jakości.
Żeby nagrać film potrzebujesz programu do zapisywania obrazu - np. takiego jak ten http://camstudio.org/
Kolejność wykonywania czynności jest taka:
1. Lecisz i zapisujesz lot FS Recorderem.
2. Odtwarzasz zapisany lot w FSie i wybierasz najlepsze ujęcia, które nagrywasz za pomocą Cam Studio lub podobnego programu.
3. Montujesz film z nagrania (lub kilku osobnych nagrań) w programie Windows Movie Maker (lub innym).
4. Wrzucasz film na Youtube.
Krok 3 można pominąć i wrzucić bezpośrednio zapis z Cam Studio, ale wtedy stracisz na jakości.
-
tomasz19700
- Cadet

- Skąd jesteś: warszawa
Jaki program? ;]
FRAPS, FSRecorder, a może camstudio?
Podejrzewam, że chodzi o Frapsa... otóż Fraps przy nagrywaniu pochłania ogromną ilość klatek wyświetlanych na sekundę (fps). Jeśli normalnie masz ich np. 30, to po odpaleniu frapsa, możesz ich mieć 12. Skutkuję to tym, że twoje oko widzi pokaz slajdów zamiast płynnego "video" (btw; jeśli chcesz sobie ustawić fps to granica dla ludzkiego oka wynosi 25).
Za dźwięk nawet się nie brałem, szkoda moich nerwów
Pozdrawiam!
FRAPS, FSRecorder, a może camstudio?
Podejrzewam, że chodzi o Frapsa... otóż Fraps przy nagrywaniu pochłania ogromną ilość klatek wyświetlanych na sekundę (fps). Jeśli normalnie masz ich np. 30, to po odpaleniu frapsa, możesz ich mieć 12. Skutkuję to tym, że twoje oko widzi pokaz slajdów zamiast płynnego "video" (btw; jeśli chcesz sobie ustawić fps to granica dla ludzkiego oka wynosi 25).
Za dźwięk nawet się nie brałem, szkoda moich nerwów
Pozdrawiam!
Dla tych co jeszcze nie wiedzą, a są zainteresowani tworzeniem filmów pod symulator.
Pojawiła się nowa wersja programu FSRECORDER.
Jedną z widocznych nowości jest możliwość renderowania obrazu i zapisu do pliku WMV.
Czyli nagrywamy film np. z pliku .frc (record FSRecorder) omijając FRAPS i jemu podobne.
Więcej rzetelnych i szczegółowych informacji na stronie twórcy programu
http://www.fs-recorder.net/ .
A tutaj video:
FS Recorder video rendering experiment
Testowałem i osobiście polecam !
Pojawiła się nowa wersja programu FSRECORDER.
Jedną z widocznych nowości jest możliwość renderowania obrazu i zapisu do pliku WMV.
Czyli nagrywamy film np. z pliku .frc (record FSRecorder) omijając FRAPS i jemu podobne.
Więcej rzetelnych i szczegółowych informacji na stronie twórcy programu
http://www.fs-recorder.net/ .
A tutaj video:
FS Recorder video rendering experiment
Testowałem i osobiście polecam !
-
PZL Belfegor
- Moderator

- Skąd jesteś: Warszawa
Dzięki serdeczne, a może ktoś wie co to za lotnisko? http://www.youtube.com/watch?v=ox4sT_bE ... re=related
-
PZL Belfegor
- Moderator

Sorry zły link o to lotnisko mi chodzi z EZ walka http://www.youtube.com/watch?v=g3TvDrFK7Hs , posty później usunę by nie zaśmiecać
-
PZL Belfegor
- Moderator

Faktycznie się nie da, przyzwyczaiłem się na innych forach,że można więc zostawiam to moderatorom, a wracając do tematu, owszem ezwalk działa i poszedłem na plaże w St. Marteen,ale tylko jak samolot stoi na miejscu postojowym, jak przypadkowo ruszyłem przepustnicą to nagle zacząłem się poruszać, więc jest to jakby zespolone z samolotem,w związku z czym problem mam z moim wcześniej nagranym filmem w fs recorder, i podejściem w TNCM bo w czasie odtwarzania ezwalk nie działa, nie mogę być na plaży, gdyż jestem cał czas w ruchu z samolotem. I oglądać podejścia to mogę ale nie mojego samolotu, mój musi stać na płycie, więc proszę o pomoc.
-
PZL Belfegor
- Moderator

Dziękuje pomogło zacząłem nagrywać film, ale fs recorder przy odtwarzaniu nie pokazuje serwisu naziemnego AES, nie wiem dlaczego, ponadto używam programu camstudio ale nagrany film ma kiepską jakość i strasznie klatkuje, może jeszcze jakieś darmowe programy, które tak nie zwalniają, chyba że tego trzeba jakoś skonfigurować.
Nagrywanie
Witam też mam problem z klatkowaniem i jakością może to wina kodeków?
W cam studio klatkuje przy odtwarzaniu i jest kiepska grafika, przy nagrywaniu strasznie zwalnia, w Gamecam pro byłoby dobrze, z tym że: odtwarzam sobie lot w fs recorder, i jest ten mały ekranik od podglądu jak tylko włącze nagrywanie podgląd robi się czarny więc nie wiem co nagrywam, gdy odtwarzam to co się nagrało, jest tak jakby stroboskop czarny ekran miga na przemian z nagranym obrazem, wprawdzie idzie obraz płynnie, z tym że stroboskopuje z czarnym tłem
Tutaj link do filmu, który zrobiłem przy pomocy FSrecordera: C-17 Globemaster ,potrzebna jest wersja beta, z możliwością renderowania. Dograłem jeszcze dźwięk (przy pomocy mikrofonu - co słychać niestety) i gotowe: full HD i pełna płynność.
generalleutnant 
Tutaj już trochę bardziej ogarnąłem FSrecordera i nagrywanie dźwięku bezpośrednio z karty dźwiękowej - zarówno materiał video jak i audio są już w zadowalającej jakości: http://www.youtube.com/watch?v=e3RQ1asojmc Aktualnie pracuję nad nagrywaniem wcześniejszych lotów jako traffic, można w ten sposób ułożyć nawet eskadrę samolotów.
generalleutnant 
A tu wspomniany wcześniej efekt multi, przy wykorzystaniu zakładki Advanced Play w FSrecorderze: Formacja pięciu C-17 plus jeden B-52
generalleutnant