Dyskusja nt OLL Dęblin
Moderator: PZL Belfegor
W związku z ograniczoną liczbą miejsc w żeńskiej części internatu w roku szkolnym 2010 / 2011 do pierwszej klasy Ogólnokształcącego Liceum Lotniczego przyjętych będzie sześć dziewcząt.
Liczba punktów kandydatów przyjętych do klasy pierwszej w latach 2007-2010 kształtowała się następująco:
2007 / 2008 max. 177 pkt - min. 145 pkt.
2008 / 2009 max. 188 pkt - min. 132 pkt.
2009 / 2010 max. 175 pkt - min. 134 pkt.
Taki lekki cytacik
Liczba punktów kandydatów przyjętych do klasy pierwszej w latach 2007-2010 kształtowała się następująco:
2007 / 2008 max. 177 pkt - min. 145 pkt.
2008 / 2009 max. 188 pkt - min. 132 pkt.
2009 / 2010 max. 175 pkt - min. 134 pkt.
Taki lekki cytacik
✈ PER ASPERA AD ASTRA ✈
-
wanna_fly_high
- Cadet

- Skąd jesteś: POTOCZEK
-
wanna_fly_high
- Cadet

heh.. dobra ale ja nadal nic nie wiem..
możesz podać przykład jakiegoś pytania?
te kwadraciki to rozumiem coś takiego jak testy na IQ czy spostrzegawczość..?
a i nie wiecie może kiedy najbliższa komisja>? bo wysłałem dziś papiery i chciałbym mieć czas na zarezerwowanie miejsca w hotelu i ogólne przygotowanie się na to..
a i jeszcze jedno.. macie może jakieś spostrzeżenia względem komisji lekarskiej?
typu: nie przeklinać w poczekalni u psychologa
możesz podać przykład jakiegoś pytania?
te kwadraciki to rozumiem coś takiego jak testy na IQ czy spostrzegawczość..?
a i nie wiecie może kiedy najbliższa komisja>? bo wysłałem dziś papiery i chciałbym mieć czas na zarezerwowanie miejsca w hotelu i ogólne przygotowanie się na to..
a i jeszcze jedno.. macie może jakieś spostrzeżenia względem komisji lekarskiej?
typu: nie przeklinać w poczekalni u psychologa
No nie wiem mogą być pytania typu: Czy jesteś nerwowy i takie tam hehe.
Zachowuj się jak normalny człowiek, to wystarczy. Ogólnie te badania dla kogoś kto jest zdrowy nie są jakieś "hiper super" nie wiadomo jakie trudne. Po prostu jeśli ktoś jest zdrowy to przejdzie każde badanie bez problemu i tyle a jeśli nie to już na to nic nie poradzisz.
Grunt to to, żebyś był wyluzowany przed badaniami. I tak co ma być to będzie więc nie masz co się spinać. Do każdego badania na luzie. U laryngologa staraj się czytać głośno i wyraźnie. Na zdjęciu RTG kręgosłupa nie ma co stawać na baczność bo może Ci wyjść złe zdjęcie albo coś. Podejdź do tego na totalnym luziku i się nie przejmuj, Na OLL świat się nie kończy:) powodzenia!
PS. Pamiętaj aby Twoi rodzice najpóźniej 2 dni przed badaniami potwierdzili Twoją obecność telefonicznie.
Zachowuj się jak normalny człowiek, to wystarczy. Ogólnie te badania dla kogoś kto jest zdrowy nie są jakieś "hiper super" nie wiadomo jakie trudne. Po prostu jeśli ktoś jest zdrowy to przejdzie każde badanie bez problemu i tyle a jeśli nie to już na to nic nie poradzisz.
Grunt to to, żebyś był wyluzowany przed badaniami. I tak co ma być to będzie więc nie masz co się spinać. Do każdego badania na luzie. U laryngologa staraj się czytać głośno i wyraźnie. Na zdjęciu RTG kręgosłupa nie ma co stawać na baczność bo może Ci wyjść złe zdjęcie albo coś. Podejdź do tego na totalnym luziku i się nie przejmuj, Na OLL świat się nie kończy:) powodzenia!
PS. Pamiętaj aby Twoi rodzice najpóźniej 2 dni przed badaniami potwierdzili Twoją obecność telefonicznie.
I wanna fly...
cześć wszystkim
koncze w tym roku gimnazjum i chcialabym zlozyc papiery do Dęblina...wiem, ze w tym roku przyjmuja tylko 6 dziewczyn
jesli chodzi o punkty z testow i ocen to jestem spokojna ale gorzej z badaniami. jak myslicie czego mam sie bac najbardziej? i jeszcze jedno pytanie jesli w przyszlym tygodniu wysle dokumenty to kiedy wezwa mnie na badania?
Z tego co wiem, to na komorze mają nasłuch. Kolega, gdy zobaczył laryngologa przez szybkę, powiedział "O ten ch*j laryngolog, jak ja nie lubię sk*rwy*yna." Od razu lekarze look taki zapodali, no i cóż... Baratrauma ;D Ale zdał poprawkęwanna_fly_high pisze:nie przeklinać w poczekalni u psychologa
A co do tych waszych stresów itd. to jakieś brednie
Powodzenia życzę
✈ PER ASPERA AD ASTRA ✈
Wiesz, że to może być prawda! Przypominam sobie fakt, że w komorze jeden chłopak najpierw coś tam mówił o laryngologu, a potem mówił, że go uszy bolą. Ja mu powiedziałem żeby lepiej to starał się zamaskować bo mogą mieć podsłuchy, a on powiedział, że zamaskuje i jak się okazało miał barotraume. hehe
PS. BeNeK, a co powiesz na temat np badania EEG czy tam też należy być zestresowanym całym spiętym i wgl, jeżeli piszesz że te "nasze stresy" to brednie?
PS. BeNeK, a co powiesz na temat np badania EEG czy tam też należy być zestresowanym całym spiętym i wgl, jeżeli piszesz że te "nasze stresy" to brednie?
Ostatnio zmieniony czw 01 sty, 1970 01:00 przez Luke, łącznie zmieniany 1 raz.
I wanna fly...
Jak kolega wyżej heheciemny21 pisze:Zapytaj się polonisty jaka jest różnica pomiędzy 'żadnych', a 'absolutnie żadnych' : DD
zenon pisze:Na stronie OLL piszę, że nie może być ŻADNYCH wad refrakcji oka i mam pytanie czy absolutnie żadnych? Ja mam krótkowzroczność -0.5 dioptrii lub ciut wyższą a to przecież dużą wadą nie jest.
Z taką wadą powinni Cię puścić, chociaż pewien nie jestem.
I wanna fly...
A co to ma do tego, czy jesteś spięty, czy nie? Każdy jest zdenerwowany i jakoś to przeżywa, ale ja osobiście jakiegoś wielkiego stresu tam nie czułemLuke pisze:Wiesz, że to może być prawda! Przypominam sobie fakt, że w komorze jeden chłopak najpierw coś tam mówił o laryngologu, a potem mówił, że go uszy bolą. Ja mu powiedziałem żeby lepiej to starał się zamaskować bo mogą mieć podsłuchy, a on powiedział, że zamaskuje i jak się okazało miał barotraume. hehe
ZENON, u nas była u kogoś wada refrakcji 1.5, ale nie jestem pewien na 100%, że to o to chodziło.
✈ PER ASPERA AD ASTRA ✈
-
wanna_fly_high
- Cadet

-
wanna_fly_high
- Cadet

KNC
a co do KNC to ja miałem taką sytaucję...było nas 4, jednemu nie było nic, nic go nie bolało i w ogole
natomiast nas straszzznie (!!) bolały uszy ! i oni mi mowili,ze słychać,zebym udawał ze mnie nie boli ale ja mialem to gdzieś i caly czas mowiłem "o ja [ciach] ale boli " potem było tylko "ja nic nie słysze ałaaaaa, bolllliiiiiiii ! " no i po tych 9 minutach wyszliśmy i okazało się,ze ten co go nic nie bolało przeszedł a z naszej 3 tylko ja przeszedłem
fart ;>
Wątek został po raz kolejny przeczyszczony. Posty z 2009 roku trafiły do załączników tutaj:
viewtopic.php?p=78839#78839
viewtopic.php?p=78839#78839
Bartek
Regulamin Forum - Proszę przeczytać przed napisaniem posta
Regulamin Forum - Proszę przeczytać przed napisaniem posta
Re: KNC
imacik pisze:a co do KNC to ja miałem taką sytaucję...było nas 4, jednemu nie było nic, nic go nie bolało i w ogolenatomiast nas straszzznie (!!) bolały uszy ! i oni mi mowili,ze słychać,zebym udawał ze mnie nie boli ale ja mialem to gdzieś i caly czas mowiłem "o ja [ciach] ale boli " potem było tylko "ja nic nie słysze ałaaaaa, bolllliiiiiiii ! " no i po tych 9 minutach wyszliśmy i okazało się,ze ten co go nic nie bolało przeszedł a z naszej 3 tylko ja przeszedłem
fart ;>
Ja bym się na Twoim miejscu tak tym nie podniecał bo jak się dostaniesz do szkoły i za rok będziesz miał badania i Ci wykryją barotraume to co zrobisz?
I wanna fly...