BlueExpressTom pisze: na portalu o2.pl.]
I 10 reklam dziennie od o2.pl na skrzynkę dla miłośników.
Moderator: RzEmYk
Od premiery SB4 tak podejrzewałem gadając z pilotami korzystającymi z FSX. Ale co innego przeczytać takie potwierdzenie (nie mam FSXa i się tym nie interesowałem). Toż to SZOK, że dopuszczono klienta NIE zapewniającego możłiwości ujednolicenia środowiska meteo. Z trudem rozumiem, że można mieć inną pogodę niż reszta na zasadzie świadomego wyboru. Ale że nie można mieć takiej samej jak metary VS, to już przesada.pawel-d pisze:Niestety na to wygląda. Choć jedyne o czym wspominają przy przy tej wersji to jakieś małe bug'i, to jednak pogoda została chyba zupełnie pominięta. Program informuje o update-ach pogody, ale nic z nią nie robi. Ludzie co jakiś czas zgłaszają to na forum sb, ale odpowiedzi są jednoznaczne.
Pogoda jest taka jaka sobie ustawimy. Czyli dla VS trzeba mieć inne źródło. Najczęściej proponowany jest REX (u mnie nie bardzo działa prawidłowo) i oczywiście AktiveSky. Z tym drugim też są problemy. Ponoć większość z nich to niestety wina samego FSX-a.

Kod: Zaznacz cały
<Launch.Addon>
<Name>SquawkBox Transponder</Name>
<Disabled>False</Disabled>
<ManualLoad>False</ManualLoad>
<Path>D:\ProgramyFS\SquawkBox\sbtrans10.dll</Path>
</Launch.Addon>
<Launch.Addon>
<Name>SquawkBox AI Control</Name>
<Path>D:\ProgramyFS\SquawkBox\sbaicontrol10.dll</Path>
</Launch.Addon>
<Launch.Addon>
<Name>SquawkBox Internal Version</Name>
<Path>D:\ProgramyFS\SquawkBox\sbmod10.dll</Path>
</Launch.Addon>

Nygas - dostałeś wszystko na tacy. Nie potrafisz z tego skorzystać, Twoje zmartwienie. Kolejne pytanie o ten problem zostanie skasowane.PZL Belfegor pisze:Sprawdź, czy masz wpis dotyczący Squawkboxa w exe.xml lub dll.xml.
Nygas pisze:Jeżeli chodzi o SB, to o nim jest tam jedynie to :
C:\Program Files\SquawkBox\sbtrans10.dll.lnketkkulzbuwlewhnlllbqiioztwaezinenebca=1
C:\Program Files\SquawkBox\sbaicontrol10.dll.bleieuowrttquhtktrcoukebkahqaleiaqlnlkkq=1
C:\Program Files\SquawkBox\sbmod10.dll.wckuzkhkabricaktlotbkuhloernbukonnbetoeb=1
Kod: Zaznacz cały
<Path>D:\ProgramyFS\SquawkBox\sbtrans10.dll</Path> To zmień na swoją (taki katalog masz podać, w jakim zainstalowałeś SB).Nygas pisze:
A odnośnie scieżki ; nie, nie zmieniałem.

Dokładnie taką sytuację miałem ostatnio. Mało tego, że i tak ciężko mi się lata ze względu na słaby sprzęt, to dodatkowo jak dostałem priva to mi wywaliło SB i zamknęło FSX... Jak na razie jedyne co ten zestaw ma do zaoferowania to fatal error i kupę nerwów. Od kilku dni próbowałem przelecieć z Islandii do Wawki i nie dałem rady bo mi wyłączało symulator.pawel-d pisze: Z SB i FSX są też inne problemy, szczególnie w Win Vista/7. Rozłączenia, niedziałający private chat (potrafi nawet zamknąć FS-a) i inne.