Airport Design Editor 9x
Moderatorzy: PZL Belfegor, RzEmYk
Airport Design Editor 9x
Witam
Zbudowałem lotkisko i mam problem. W edytorze widzę wszystkie szczegóły (budynki, taxiway'ie, jetway'ie, itp.), ale po odpaleniu FSX nie ma jetway'ów. Co zrobić by były widoczne? Pozdrawiam.
Zbudowałem lotkisko i mam problem. W edytorze widzę wszystkie szczegóły (budynki, taxiway'ie, jetway'ie, itp.), ale po odpaleniu FSX nie ma jetway'ów. Co zrobić by były widoczne? Pozdrawiam.
-
PZL Belfegor
- Moderator

- Skąd jesteś: Warszawa
-
PZL Belfegor
- Moderator

-
PZL Belfegor
- Moderator

Dobra tutorial znalałem sam. Mam jednak problem. Dwa pasy, oba z ils, ląduję wykorzystukac to ustrojstwo, a kontrola lotów cały czas twierdzi, że mam do dyspozycji VFR! O co chodzi? I dlaczego w aproach mode po otwarciu skompilowanego pliku widzę jakiś dziwne podejścia (czerwone), wmiast tych, właściwie utworzonych przez ADE, które widzę po otwarciu zapisanego pliku?
Już się wyjaśniło. Przez przypadek zostawiłem nienazwane (unnamed) punkty drogi generowane przez ADE podczas ustawiania ILS. Po ich zamianie na NAMED, wszystko gra. Piszę o tym, bo być może ktoś będzie miał podobny problem, a ja doszedłem do tego i co chodzi po tygodniu:)).
Druga sprawa. Mam B 737 od Wilco, powpisywałem lotnisko, pasy, ils, itd. Działa bez zarzutu FMC. Mój problem polaga na tym, że nie bardzo mogę się zorientować gdzie wpisuje się te dane w przypadku B 747 od PMDG. Udało mi się wpisać na razie lotnisko. Jesli ktoś wie, to proszę o podpowiedź.
Druga sprawa. Mam B 737 od Wilco, powpisywałem lotnisko, pasy, ils, itd. Działa bez zarzutu FMC. Mój problem polaga na tym, że nie bardzo mogę się zorientować gdzie wpisuje się te dane w przypadku B 747 od PMDG. Udało mi się wpisać na razie lotnisko. Jesli ktoś wie, to proszę o podpowiedź.
W przypadku FS9 baza jest w ..\Flight Simulator 9\PMDG\SIDSTARS\, w FSXie będzie podobnie. Pewnie do niej jakoś dotarłeś, skoro dodałeś lotnisko. Reszta, to już edycja ICAO.txt. W nim są opisane procedury.
Zapraszam do opcji Szukaj!
Blaszak: MSI MAG B650 TOMAHAWK, Ryzen 7 7800X3D, DDR5 2x32GB, Arctic Liquid Freezer II 2x120, RTX4080S, W11
Blaszak: MSI MAG B650 TOMAHAWK, Ryzen 7 7800X3D, DDR5 2x32GB, Arctic Liquid Freezer II 2x120, RTX4080S, W11
Owszem znalzłem. Tylko tochę mnie to przytłacza. Czy ktoś wie gdzie można znaleść jakiś opis poszczególnych plików i kolumn w notatniku, np.: wpNavAPT, wpNavRTE, wpNavFIX. Do pliku wpNavAID radiolatarnie dodałem chyba dobrze:). Plik Sidstars udało mi się wypełnić. Dodałem FIXPOINTS, RUNWAYS, APPROACH I GATE (wzorujac się na innych lotniskach), ale jakoś tego wszytskiego "nie widzi" FMC. Wilco ma to jakoś logiczniej zrobione w w pliku Nd. Tam wszystko działa. Pozdrawiam.
Witam ponownie. Mimo braku odzewu dotyczącego mojego wcześniejszego pytania, mam następne. Zachciało mi się kolejnego lotniska, a tu na koniec to:
ScruffyDuck Scenery Design Engine Compiling
Using UNKNOWN BglComp....
Parsing document: C:\Program Files\Microsoft Games\Microsoft Flight Simulator X\Addon Scenery\scenery\EPBA_ADEX_ACH.xml
INTERNAL COMPILER ERROR: #C2596:
**** DUPLICATE WAYPOINT ****
INTERNAL COMPILER ERROR: #C2032: XML Parse Error!
ScruffyDuck Scenery Design Engine Compiling
Using UNKNOWN BglComp....
Parsing document: C:\Program Files\Microsoft Games\Microsoft Flight Simulator X\Addon Scenery\scenery\EPBA_ADEX_ACH.xml
INTERNAL COMPILER ERROR: #C2596:
**** DUPLICATE WAYPOINT ****
INTERNAL COMPILER ERROR: #C2032: XML Parse Error!
Ostatnio zmieniony czw 01 sty, 1970 01:00 przez bjorn, łącznie zmieniany 1 raz.