Virtual Cockpit (co to jest?)

Dział dla początkujących pilotów. Uwaga - przed zadaniem pytania sprawdź (SZUKAJ) czy dany temat nie był już poruszany.

Moderatorzy: PZL Belfegor, RzEmYk

Awatar użytkownika
konraf
Administrator
Administrator
Skąd jesteś: EPPO

Post autor: konraf »

Dodajesz ten wpis ręcznie do fsx.cfg (Display).
Bartek
Regulamin Forum - Proszę przeczytać przed napisaniem posta
miechel
Light Planes Captain
Light Planes Captain
Skąd jesteś: Warszawa

Post autor: miechel »

Tak też zrobiłem i nie widzę żadnej różnicy. Próbowałem z różnymi wartościami.
Awatar użytkownika
RzEmYk
Moderator
Moderator
Skąd jesteś: KDA

Post autor: RzEmYk »

Czy to tak trudno wpisać sobie w google "fsx pan rate" czy "fsx vc pan rate"?
Pierwsze odnośniki prowadzą do rozwiązania... Ale nie, bo łatwiej napisać na forum, niech ktoś da gotowca...
Zapraszam do opcji Szukaj!
Blaszak: MSI MAG B650 TOMAHAWK, Ryzen 7 7800X3D, DDR5 2x32GB, Arctic Liquid Freezer II 2x120, RTX4080S, W11
PZL Belfegor
Moderator
Moderator

Post autor: PZL Belfegor »

Który wpis odpowiada za prędkość i płynność rozglądania się po vc w FSX, bo PAN_RATE nie znalazłem?
PitchPanRate= i HeadingPanRate= w cameras.cfg - tym w lokalizacji fsx.cfg, nie w głównym folderze FSa.
Awatar użytkownika
zitee744
Cadet
Cadet
Skąd jesteś: B-stok

Post autor: zitee744 »

Witam wszystkich. W wyszukiwarce nie znalazłem interesującego mnie tematu więc postanowiłem zapytać się tutaj a mianowicie chodzi mi o 747-400 Posky, czy istnieje jakakolwiek możliwość dodania VC do owego 747 w FSX? Jeżęli ktoś wie coś na ten temat bardzo prosiłbym o odpowiedz. Pozdrawiam
PZL Belfegor
Moderator
Moderator

Tak, można dodać do niego VC. Tutaj jest opis dla 737 POSKY, z 747 robi się analogicznie: http://forums.overclockers.co.uk/showth ... t=17996209
Awatar użytkownika
zitee744
Cadet
Cadet

faktycznie jest instrukcja. Postępowałem zgodnie z nią tyle, że zamaiast 737-800 podmieniałem 747-400 no ale bez żadnego rezultatu :( vc jak nie było tak i nie ma. Do podmiany były: Z defaultowego 747-400, folder panel, texture i z folderu model plik B747-400 interior.mdl. Na końcu była jeszcze jedna nota: "może już mieć folder o nazwie "struktury", jeśli nie musisz zmienić jego nazwę. Wpłynie to na farby swego powołania, więc nie zapomnij zaktualizować aircraft.cfg!" której nie bardzo rozumiem. Oczywiście jest bardzo duże prawdopodobieństwo, żę mogłem zrobić coś nie tak bo takie zabawy nigdy nie były i nie są moją mocną stroną więc jeżeli ktoś mógłby mi to w jak najprostrzy sposób wyjaśnić byłbym dozgonnie wdzięczny gdyż bardzo zależy mi na VC w Posky-m 747. pozdrawiam! zitee744
PZL Belfegor
Moderator
Moderator

To nie może zadziałać w ten sposób, nie wykonałeś większości instrukcji.
Na końcu była jeszcze jedna nota: "może już mieć folder o nazwie "struktury", jeśli nie musisz zmienić jego nazwę. Wpłynie to na farby swego powołania, więc nie zapomnij zaktualizować aircraft.cfg!" której nie bardzo rozumiem.
Ta nota jest mniej więcej w połowie, a bardziej zrozumiałe tłumaczenie brzmi tak:
"Być może już masz folder o nazwie "texture", jeśli tak to musisz zmienić jego nazwę. To wpłynie na malowanie do jakiego się odwołuje, więc nie zapomnij poprawić aircraft.cfg." (chodzi o to, że w folderze texture są tekstury VC, które muszą być wczytane wraz z każdym malowaniem - ich kopii nie ma w folderach poszczególnych malowań by zaoszczędzić miejsce na dysku).
Musisz jeszcze zrobić dopisek w model.cfg (interior=nazwa modelu VC 747), sprawdzić czy texture.cfg zawiera podane w instrukcji linijki (jeśli nie, to dopisać), no i wrzucić ten plik do folderu każdego malowania.
Awatar użytkownika
zitee744
Cadet
Cadet

Jednak w dalszym ciągu robie cos źle:(. Kombinowałem z modelem 744v4 KLM Posky ale po tym wszystkim wyszły jeszcze lepsze jaja, odpaliłem gre i co najlepsze w ogóle nie było widać samolotu tylko był sam dzwięk;/ tym samym usunełem cały folder samolotu i pobrałem drugi (świeży POSKY 744v4_corsairfly) i chciałbym zacząć od nowa ale okazuje sie, że trzeba jednak tłumaczyć jak "dla durnia":(. Tak w ogóle, dziękuje, że ktokolwiek próbuje pomóc i jeszcze raz prosze ludzi cierpliwych aby wytłumaczono mi krok po kroku jak to zrobić. Dodam jeszcze screen z ściągniętą paczką samolotu bo może czegoś tam brakuje lub coś trzeba usunąć... nie wiem.
Załączniki
bez tytułu.JPG
bez tytułu.JPG (23.77 KiB) Przejrzano 7299 razy
Ostatnio zmieniony sob 03 lip, 2010 20:05 przez zitee744, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ