Dyskusja nt OLL Dęblin
Moderator: PZL Belfegor
Witam, tu numer 12 z 19, 20, 21 maja. Ta jedyna
Pozdro dla szczęśliwej 7
Może ktoś przypadkiem wie ile dziewczyn przeszło badania, ma Z1A?
Wybiera się ktoś 19 czerwca do Dęblina na Dni Dęblina i 85lecie "Szkoły Orląt"? Konkretnie impreza 18-20 czerwca
http://www.85lat.wsosp.deblin.pl/
Wybiera się ktoś 19 czerwca do Dęblina na Dni Dęblina i 85lecie "Szkoły Orląt"? Konkretnie impreza 18-20 czerwca
http://www.85lat.wsosp.deblin.pl/
-
strzałkacałusek
- Cadet

- Skąd jesteś: kielce
-
strzałkacałusek
- Cadet

-
zOnk
Siema
Aby nie tworzyć nowego tematu napiszę tutaj. Chciałem zapytać jaką szkołę wybrać przed WSOSP? Myślałem nad takim czymś: http://zstymbark.xorg.pl/. Czy to w jakimś stopniu przygotuje mnie do WSOSP i czy "pomoże"mi się tam dostać?
Jeśli nie ta szkoła to jaką polecacie?
Z góry dziekuję ;D
Aby nie tworzyć nowego tematu napiszę tutaj. Chciałem zapytać jaką szkołę wybrać przed WSOSP? Myślałem nad takim czymś: http://zstymbark.xorg.pl/. Czy to w jakimś stopniu przygotuje mnie do WSOSP i czy "pomoże"mi się tam dostać?
Jeśli nie ta szkoła to jaką polecacie?
Z góry dziekuję ;D
- TheRastaFasta
- Cadet

- Skąd jesteś: Puławy
Witam
kończę II klase gimnazjum i chciałabym pójść do liceum do Dęblina. Z ocenami nie mam problemu, wyrabiam na średnią 5.5. Wf też gładko mi idzie jestem wysportowana. Tylko mam jeden problem, czy z krótkowzrocznością dostałabym z1a? To moja jedyna "usterka" ;(
Czytałam na stronie, że osoby, które przejdą w olimpiadzie przedmiotowej do rangi wojewódzkiej dostają się niezależnie od kryteriów. Czy to oznacza, że gdyby moja wada wzroku nie zapewniała mi z1a, a byłabym laureatką w olimpiadzie o randze wojewódzkiej przyjęli by mnie nie patrząc na moją krótkowzroczność? Bardzo mi zależy na tej szkole, i robi mi się smutno gdy moi znajomi chwalą się swoimi 'znajomościami' i mówią, że maja zapewnione miejsce w Szkole Orląt. Bo trochę to niesprawiedliwie żeby osoba ze średnią 3.3, nigdy niećwicząca na wf i ze 'znajomościami' dostała się do takiej szkoły, a osoba ambitna ze świetnymi stopniami poszła do zwyczajnego ogólniaka. Gdyby mimo olimpiady nie udało mi się dostać do Dęblina to jakie podobne liceum mi polecicie? Jestem z Puław.
pozdrawiam
Czytałam na stronie, że osoby, które przejdą w olimpiadzie przedmiotowej do rangi wojewódzkiej dostają się niezależnie od kryteriów. Czy to oznacza, że gdyby moja wada wzroku nie zapewniała mi z1a, a byłabym laureatką w olimpiadzie o randze wojewódzkiej przyjęli by mnie nie patrząc na moją krótkowzroczność? Bardzo mi zależy na tej szkole, i robi mi się smutno gdy moi znajomi chwalą się swoimi 'znajomościami' i mówią, że maja zapewnione miejsce w Szkole Orląt. Bo trochę to niesprawiedliwie żeby osoba ze średnią 3.3, nigdy niećwicząca na wf i ze 'znajomościami' dostała się do takiej szkoły, a osoba ambitna ze świetnymi stopniami poszła do zwyczajnego ogólniaka. Gdyby mimo olimpiady nie udało mi się dostać do Dęblina to jakie podobne liceum mi polecicie? Jestem z Puław.
pozdrawiam
-
strzałkacałusek
- Cadet

Każdy musi mieć Z1A nawet jak wygra 10 olimpiad. Bez tej kategorii się nie dostaniesz niestety ,ale skoro sie tak dobrze uczysz to idz na medycyne i zostaw ten zawód dla chłopakówTheRastaFasta pisze:Witamkończę II klase gimnazjum i chciałabym pójść do liceum do Dęblina. Z ocenami nie mam problemu, wyrabiam na średnią 5.5. Wf też gładko mi idzie jestem wysportowana. Tylko mam jeden problem, czy z krótkowzrocznością dostałabym z1a? To moja jedyna "usterka" ;(
pozdrawiam
- TheRastaFasta
- Cadet

Mam chyba trochę więcej na minusie ale znalazłam ćwiczenia do samoleczenia oczu, podobno można poprawić wzrok o 0.5 w pół roku. Okuliści mówią, że moja wada nie powinna się pogłębiać bo już przestałam rosnąć (1,75m wystarczy ;]), a wcześniej wada bardzo szybko się pogłębiała bo za szybko rosłam, tak przynajmniej mówiła p.Zagórska z Lublina. Innych chorób oczu nie mam.
A czy po operacji laserowej oczu są jakieś szanse na przyjęcie czy już wtedy nie ma żadnych?
A czy po operacji laserowej oczu są jakieś szanse na przyjęcie czy już wtedy nie ma żadnych?
- REALcarlsberg
- Light Planes Captain

- Skąd jesteś: MORĄG
-
strzałkacałusek
- Cadet

Dokładnie to miałem na myśliREALcarlsberg pisze:Co chcesz przez to powiedzieć? Żeby miał kto chłopaków poskładać potem?skoro sie tak dobrze uczysz to idz na medycyne i zostaw ten zawód dla chłopaków
Nie łam się Karolcia!
- TheRastaFasta
- Cadet

-
krolik14228
- Cadet

- Skąd jesteś: Pruszków
- TheRastaFasta
- Cadet

Czy to liczy się przy tych badaniach?
zeby do deblina cie przyjeli musisz miec Z1A a za olimpiady dostajesz tylko dodatkowe punkty a na badaniach jest ciezko bo ja tez uwazalem ze jestem zdrowy i zdam i okazalo sie ze sie nie nadaje bo do jakiejs drobnostki sie przyczepili tak wiec nie ma co sobie nadziei robic.
Chcecie wiedziec cos wiecej na temat badan i takie tam to piszcie,mojeGG;23196704
Chcecie wiedziec cos wiecej na temat badan i takie tam to piszcie,mojeGG;23196704
- TheRastaFasta
- Cadet

-
cristopher
- Cadet

- Skąd jesteś: Lublin
Witam, mam kilka pytań o tej szkole. Z góry dzięki za odpowiedż.
-Jak długo trzeba być w wojsku po ukończeniu szkoły w Dęblinie aby przejść do jakiejś linii lotniczej? Widzę, że jest możliwość studiów cywilnych, ale czy one są dodatkowo płatne? To po nich nie trzeba zostawać w wojsku i nie trzeba przechodzić tych egzaminów sprawnościowych?
-Czy to zostanie pilotem jest naprawdę tak trudne jak niektórzy opisują, egzaminy, itp.?
-Jak długo trwa szkoła aby mieć licencję pilota pasażerskiego (1rok, 2, 4).
-Żeby zostać pilotem trzeba iść też do liceum w Dęblinie, czy jest to tylko lepsze przygotowanie, i ucząc się w innym miejscu też dostaniemy się wyższej szkoły?
-jak to w końcu jest, przed wstąpieniem do szkoły trzeba mieć jakąś licencję (szybowiec, samolot?) czy oni tam uczą zupełnie od początku. Na stronie niby jest napisane coś o liczbie godzin, ale to tylko czas, czy trzeba mieć też licencję?
-Szkoła w Dęblinie działa właściwi jako studia, idziemy tam po liceum, czy po studiach, bo czytając dokumenty rekrutacji sam się pogubiłem.
Edit:
zauważyłem, że w wymaganiach lekarskich jest coś takiego jak prosta przegroda nosowa, ja nie wiem jaką mam, ale czy istnieje możliwość, np. usunięcia tej przegrody i dostania się do szkoły, czy to dyskwalifikuje
-Jak długo trzeba być w wojsku po ukończeniu szkoły w Dęblinie aby przejść do jakiejś linii lotniczej? Widzę, że jest możliwość studiów cywilnych, ale czy one są dodatkowo płatne? To po nich nie trzeba zostawać w wojsku i nie trzeba przechodzić tych egzaminów sprawnościowych?
-Czy to zostanie pilotem jest naprawdę tak trudne jak niektórzy opisują, egzaminy, itp.?
-Jak długo trwa szkoła aby mieć licencję pilota pasażerskiego (1rok, 2, 4).
-Żeby zostać pilotem trzeba iść też do liceum w Dęblinie, czy jest to tylko lepsze przygotowanie, i ucząc się w innym miejscu też dostaniemy się wyższej szkoły?
-jak to w końcu jest, przed wstąpieniem do szkoły trzeba mieć jakąś licencję (szybowiec, samolot?) czy oni tam uczą zupełnie od początku. Na stronie niby jest napisane coś o liczbie godzin, ale to tylko czas, czy trzeba mieć też licencję?
-Szkoła w Dęblinie działa właściwi jako studia, idziemy tam po liceum, czy po studiach, bo czytając dokumenty rekrutacji sam się pogubiłem.
Edit:
zauważyłem, że w wymaganiach lekarskich jest coś takiego jak prosta przegroda nosowa, ja nie wiem jaką mam, ale czy istnieje możliwość, np. usunięcia tej przegrody i dostania się do szkoły, czy to dyskwalifikuje