Faktem jest, że mam zainstalowaną wersję beta.
Warsaw Photo Scenery
Moderatorzy: PZL Belfegor, RzEmYk
-
Przemek Tabisz
- Turboprop Captain

- Skąd jesteś: EPWR
Nie przejmój się D.Design ja tez mam problemów ze scenerią. Co więcej próbowałem dodawać autogen w okolicy EPBC - efekt mierny, muszę zrobić to inaczej. I o ile w FSX zrobię to chyba przy pomocy R-wy12 to nie zabardzo chce mi się jeszcze raz instalować R-wy12 tym razem dla FS9. Ale zobaczymy, inny problem to przerobiony AFCAD dla EPBC, który "wyłazi" spod textur.
Chyba bedzie trzeba pas i drogi kolowania przykryć pseudo scenerią.
Chyba bedzie trzeba pas i drogi kolowania przykryć pseudo scenerią.
-
Przemek Tabisz
- Turboprop Captain

- Skąd jesteś: EPWR
D. Design pisze:Przemku, od kiedy Ty tak piszesz?Przemek Tabisz pisze:Nie przejmój się D.Design ja tez mam problemów ze scenerią.![]()
Mówię tylko, że WPS u mnie akurat działa stabilnie. Przyjmuję do wiadomości, że u innych może być inaczej![]()
PZDR z NY
ŁOJOJ ale namotałem. Za szybko pisałem
Nie robię EDIT bo było by bez sensu.
U mnie jest ok, co zresztą widac na screenach, jakie dałem do recki:
http://www.aztec.pl/wps.htm
http://www.aztec.pl/wps.htm
Bartek
Regulamin Forum - Proszę przeczytać przed napisaniem posta
Bartku, a na pewno masz tam tą poprawkę do UT?? U mnie nie pokrywa się ani linia brzegowa Wisły ani żadne drogi - wszystkie są zdublowane... Mam oprócz tego dwa lotniska w EPBC (najnowsza EPWA) - jedno prawdziwe a drugie z WPS. Jest do tego AFCAD czy trzeba samemu zrobić?
Pozdrawiam
PS: nie, no UT na pewno tam u Ciebie jest. Ale u mnie niestety nic do siebie nie pasuje...
Pozdrawiam
PS: nie, no UT na pewno tam u Ciebie jest. Ale u mnie niestety nic do siebie nie pasuje...
Tomku, ja mam tylko i wyłącznie AS6, UT USA & Europe (z poprawką), GE Pro, FS Global X, WPS i 3D Landmarks. Scenerii lotnisk nie liczę. WPS jest na pierwszej pozycji na liście. Na razie wywaliłem UT Europe i zainstalowałem jeszcze raz, przywróciłem w poprawce stare ustawienia FS. Przywróciły się. WPS wygląda teraz normalnie. Ale żadne ptaszki w poprawce nie są zaznaczone. Co robić?
A co z AFCADem dopasowującym EPBC 1.9 do WPS? Jest to czy zrobić? Czy to tylko u mnie się tak dziko przesuwa?
Pzdr
A co z AFCADem dopasowującym EPBC 1.9 do WPS? Jest to czy zrobić? Czy to tylko u mnie się tak dziko przesuwa?
Pzdr
Eksperymentować! Przesuń WPS w górę, w dół, popatrz na efekty. Może się okazać, że wpis WPSa masz po przesunięciu podwójnie, więc wywal ręcznie wpis dotyczący WPS ze scenery.cfg, tylko przy wyłączonym FSie.D. Design pisze: Co robić?
Ja Ci złotego środka nie podam, musiałbyś mi przysłać komputer. To żyje własnym życiem...
Niestety zmuszony jestem dać screeny.
Sytuacja jest taka: widzimy na obrazkach dwie Wisły. Ta na wschód istnieje bez UT, ta na zachódzostała przez UT dodana, są do niej dopasowane drogi. Moim zdaniem, ta na zachód wygląda kształtem bardziej realistycznie. Nie wiem jednak, jak usunąć tą drugą. Z folderu wps nic nie wynika, ten plik musi być gdzieś indziej, nie w addons.
Proszę w miarę możliwości o pomoc.
Pozdrawiam
Sytuacja jest taka: widzimy na obrazkach dwie Wisły. Ta na wschód istnieje bez UT, ta na zachódzostała przez UT dodana, są do niej dopasowane drogi. Moim zdaniem, ta na zachód wygląda kształtem bardziej realistycznie. Nie wiem jednak, jak usunąć tą drugą. Z folderu wps nic nie wynika, ten plik musi być gdzieś indziej, nie w addons.
Proszę w miarę możliwości o pomoc.
Pozdrawiam
Daj w Scenery Library:
1. EPWA (sceneria)
2. VFR 3D Landmarks
3. WPS
1. EPWA (sceneria)
2. VFR 3D Landmarks
3. WPS
Bartek
Nie było to takie proste, bo zmiana pozycji w scenery library wymagała ręcznych zmian w scenery.cfg (tylko podczas odpowiedniego momentu przy ładowaniu FS) oraz reinstalacji samych dodatków. Inaczej wpisy się same kopiowały, przesuwały, nie chciały się usuwać nie wiadomo czemu. Teraz działa wszystko wspaniale, efekt śliczny. Dziękuję za pomoc.
Kupiłem dzis WPS, zainstalowałem no i mam problem. A mianowicie budynki miasta nie posiadają tekstur tylko są koloru białego. Ponadto mosty na Wiśle mają kształ sześcianów. Czy może spotkał się ktoś z tym problemem wcześniej?
Nadmieniam, iż zainstalowałem:
1. WPS
2. WPS_Patch_v1.01
3. WPS_AutogenPack_v1.00
Mam także zainstalowaną starą scenerię EPWA 1.9d, EPWW_VFR_POINTS_0705, UT Europe i FS Global 2008
Nadmieniam, iż zainstalowałem:
1. WPS
2. WPS_Patch_v1.01
3. WPS_AutogenPack_v1.00
Mam także zainstalowaną starą scenerię EPWA 1.9d, EPWW_VFR_POINTS_0705, UT Europe i FS Global 2008
Są białe ale za jakiś czas się pokrywają teksturą (jak komp doładuje).
Bartek
Miałem coś takiego. Na początek zainstalowałem WPS w FS2004 a gdy miałem już FSX chciałem zobaczyć jak to będzie tam wyglądać. Po instalacji w FSX okazało się, że w fs9 mam białe bryły bez textury. Rozwiązanie: zainstalowałem ponownie w FS9.
AMD Athlon 3000+/3,25GB RAM/ATI 4870 512MB/nVidia nForce4-4X/CH Yoke/Logitech Cyborg X/MCP/Pro Pedals CH/350d/100-400L/17-40L
Marcin EPML
Marcin EPML
Sprawdz w Scenery Library czy nie masz zdublowanych wpisów od WPS.radib25 pisze:Niestety tektury nie chcą się doładować. Czekałem 40 minut i nic. Chyba będę musiał zrobić reinstal
Bartek
Wpisów od WPS nie mam zdublowanych. Zrobiłem reinstal scenerii i jest mały postęp. Część budynków jest pokryta w całości teksturami a reszta szczątkowo. Być może powinienem zainstalować od nowa cały FS9. Ostatnio zauważyłem, że jak instaluję dodatki to instalator nie wykrywa obecności Fs-a na dysku i ścieżkę muszę wpisywać ręcznie. Może to wina tego....
-
Vodnik
Warsaw PS - problem z FSX
Wczoraj zainstalowałem sobie nowo kupione WPS (plus od razu patch do niego) i jest kaszana...
Normalnie używam Visty i FSX'a z Acceleration (czyli SP2, ale używam DX9), grafikę mam 8800GTX i wszystkie inne dodatki określane "dla FSX" działają mi bez problemu. WPS niby też jest "dla FSX", a dokładniej dla "FS2004/FSX" ale tak czy inaczej niby producent deklaruje zgodność z FSX. A wygląda na to, że to ściema...
Na mojej normalnej konfiguracji tekstury podłoża działają dobrze (chociaż jak na standardy FSX są b.kiepskiej rozdzielczości, ale jak się nie ma co się lubi...), natomiast obiekty 3D zdecydowanie nie. Niektóre są w porządku - na przykład bloki mieszkalne i Intraco, ale już Pałac KiN, Zamek Królewski, mosty, Marriot i inne są do bani. Wyglądają jakby przykrywały je płyty o właściwościach czapki niewidki - czasem zza płyty wygląda kawałek obiektu, ale kiedy płyta zakrywa obiekt to po prostu go nie widać - znika i widać to co jest pod/za nim. Kiedy przesuwa się widok po obiektach to chwilami się pojawiają a chwilami znów znikają za tymi niewidzialnymi barierami...
Mam zainstalowane też VFR Poland 3D Landscapes i obiekty z tego produktu tej samej firmy działają bez problemu...
W ramach eksperymentów sprawdziłem WPS też na dwóch innych konfiguracjach, na których mam testowe instalacje FSX (nie aktywowane). Jedna jest na tym samym komputerze co Vista, ale jest na XP i tam mam FSX z SP1. Druga konfiguracja jest na notebooku z grafiką GeForce Go 7600, też z XP ale FSX jest goły, bez żadnych aktualizacji. Na tych dwóch konfiguracjach jest jeszcze gorzej... Tutaj te problematyczne obiekty 3D są zamknięte w solidnych czarnych blokach, które skutecznie je zasłaniają. Co ciekawe kiedy wlecę do środka takiego bloku to widzę w środku (przez krótką chwilę, póki nie grzmotnę w ścianę...) prawidłowo poteksturowane budynki!
Wygląda na to, że problem różnie się objawia na Viscie (Viście?...) i na XP - pewnie inaczej zachowują się drivery nVidii (na Viscie czapka niewidka, a na XP czarne kloce). Chociaż to dziwne że na XP na obu kompach jest to samo - Go 7600 używa dużo starszych driverów niż 8800GTX.
Czy ten problem jest znany? Czy jest na to jakiekolwiek lekarstwo? Zgłosiłem to do Simdesign, ale jeżeli problem występuje nawet z XP i to na starej karcie nVidii, to pewnie od dawna o nim wiedzą i najwyraźniej nie kwapią się do poprawiania tych kilku obiektów 3D w WPS. Nawet jeżeli to jest jakiś problem z driverem nVidii, to najwyraźniej łatwy do ominięcia, skoro wszystkie inne obiekty działają poprawnie, a nVidia to nie jest jakiś egzotyczny produkt, który możnaby zignorować i wypadałoby się postarać żeby soft działał z tym prawidłowo.
Jestem trochę fqrzony - kupiłem produkt opisany jako przeznaczony dla FSX i widzę, że dałem się nabrać, bo zdaje się, że z FS2004 nie ma takich problemów...
Pzdr,
Paweł
Normalnie używam Visty i FSX'a z Acceleration (czyli SP2, ale używam DX9), grafikę mam 8800GTX i wszystkie inne dodatki określane "dla FSX" działają mi bez problemu. WPS niby też jest "dla FSX", a dokładniej dla "FS2004/FSX" ale tak czy inaczej niby producent deklaruje zgodność z FSX. A wygląda na to, że to ściema...
Na mojej normalnej konfiguracji tekstury podłoża działają dobrze (chociaż jak na standardy FSX są b.kiepskiej rozdzielczości, ale jak się nie ma co się lubi...), natomiast obiekty 3D zdecydowanie nie. Niektóre są w porządku - na przykład bloki mieszkalne i Intraco, ale już Pałac KiN, Zamek Królewski, mosty, Marriot i inne są do bani. Wyglądają jakby przykrywały je płyty o właściwościach czapki niewidki - czasem zza płyty wygląda kawałek obiektu, ale kiedy płyta zakrywa obiekt to po prostu go nie widać - znika i widać to co jest pod/za nim. Kiedy przesuwa się widok po obiektach to chwilami się pojawiają a chwilami znów znikają za tymi niewidzialnymi barierami...
Mam zainstalowane też VFR Poland 3D Landscapes i obiekty z tego produktu tej samej firmy działają bez problemu...
W ramach eksperymentów sprawdziłem WPS też na dwóch innych konfiguracjach, na których mam testowe instalacje FSX (nie aktywowane). Jedna jest na tym samym komputerze co Vista, ale jest na XP i tam mam FSX z SP1. Druga konfiguracja jest na notebooku z grafiką GeForce Go 7600, też z XP ale FSX jest goły, bez żadnych aktualizacji. Na tych dwóch konfiguracjach jest jeszcze gorzej... Tutaj te problematyczne obiekty 3D są zamknięte w solidnych czarnych blokach, które skutecznie je zasłaniają. Co ciekawe kiedy wlecę do środka takiego bloku to widzę w środku (przez krótką chwilę, póki nie grzmotnę w ścianę...) prawidłowo poteksturowane budynki!
Wygląda na to, że problem różnie się objawia na Viscie (Viście?...) i na XP - pewnie inaczej zachowują się drivery nVidii (na Viscie czapka niewidka, a na XP czarne kloce). Chociaż to dziwne że na XP na obu kompach jest to samo - Go 7600 używa dużo starszych driverów niż 8800GTX.
Czy ten problem jest znany? Czy jest na to jakiekolwiek lekarstwo? Zgłosiłem to do Simdesign, ale jeżeli problem występuje nawet z XP i to na starej karcie nVidii, to pewnie od dawna o nim wiedzą i najwyraźniej nie kwapią się do poprawiania tych kilku obiektów 3D w WPS. Nawet jeżeli to jest jakiś problem z driverem nVidii, to najwyraźniej łatwy do ominięcia, skoro wszystkie inne obiekty działają poprawnie, a nVidia to nie jest jakiś egzotyczny produkt, który możnaby zignorować i wypadałoby się postarać żeby soft działał z tym prawidłowo.
Jestem trochę fqrzony - kupiłem produkt opisany jako przeznaczony dla FSX i widzę, że dałem się nabrać, bo zdaje się, że z FS2004 nie ma takich problemów...
Pzdr,
Paweł
Win XP, FSX SP2, WPS, 7600GS i zero problemów.
Bartek
Teraz Ci nie powiem dokładnie ale coś serii 94.XX.
Obecnie mam wrzucone ostatnie, najnowsze 16x.XX cos tam. Wieczorem obadam jak WPS wygląda na nich.
Obecnie mam wrzucone ostatnie, najnowsze 16x.XX cos tam. Wieczorem obadam jak WPS wygląda na nich.
Bartek
-
Vodnik
Magia...
Ja na notebook'u mam 84.71 - to jedyna wersja dostępna z Fujitsu-Siemens do Go7600, a nVidia nie udostępnia sterów do kart mobile. Właśnie spróbowałem na siłę wepchnąć 169.21 - może nie wybuchnie, zaczynam reboot...
EDIT: Transplantacja sterowników na siłę nawet się udała i mam teraz 169.21 na Go7600. Ale same sterowniki nic nie poprawiły, więc zrobiłem jeszcze jedną rzecz: normalnie zainstalowałem WPS - wcześniej skopiowałem tylko z instalacji na Viście cały katalog WPS z Addon Scenery.
I... cud! Wszystko działa poprawnie! Czyli muszę przeprosić Simdesign! - okazuje się, że WPS działa dobrze z FSX, natomiast niekoniecznie z Vistą... Muszę teraz potestować gdzie tkwi problem - może po prostu na Viście źle zadziałała instalacja (pomimo, że mam powyłączane wszystkie durne standardowe zabezpieczenia uniemożliwiające normalne używanie tego systemu). Skopiuję teraz katalog tego dobrze działającego WPS z XP na Vistę i zobaczę czy to coś poprawi.
Stay tuned!
Paweł
Ja na notebook'u mam 84.71 - to jedyna wersja dostępna z Fujitsu-Siemens do Go7600, a nVidia nie udostępnia sterów do kart mobile. Właśnie spróbowałem na siłę wepchnąć 169.21 - może nie wybuchnie, zaczynam reboot...
EDIT: Transplantacja sterowników na siłę nawet się udała i mam teraz 169.21 na Go7600. Ale same sterowniki nic nie poprawiły, więc zrobiłem jeszcze jedną rzecz: normalnie zainstalowałem WPS - wcześniej skopiowałem tylko z instalacji na Viście cały katalog WPS z Addon Scenery.
I... cud! Wszystko działa poprawnie! Czyli muszę przeprosić Simdesign! - okazuje się, że WPS działa dobrze z FSX, natomiast niekoniecznie z Vistą... Muszę teraz potestować gdzie tkwi problem - może po prostu na Viście źle zadziałała instalacja (pomimo, że mam powyłączane wszystkie durne standardowe zabezpieczenia uniemożliwiające normalne używanie tego systemu). Skopiuję teraz katalog tego dobrze działającego WPS z XP na Vistę i zobaczę czy to coś poprawi.
Stay tuned!
Paweł
A ja wycofuje co napisałem wcześniej. Stery 163.75 i faktycznie budynki raz są, raz ich nie ma. Znikają w oczach, po czym sie zaraz pojawiają.
Teraz nie wiem, czy pogorszyło się po tych sterach, czy po SP2 do FSX, bo na 100% było wszystko ok.
Teraz nie wiem, czy pogorszyło się po tych sterach, czy po SP2 do FSX, bo na 100% było wszystko ok.
Bartek
-
Vodnik
Ja już wiem: pogarsza się po SP2...konraf pisze:Teraz nie wiem, czy pogorszyło się po tych sterach, czy po SP2 do FSX, bo na 100% było wszystko ok.
Zrobiłem głębsze dochodzenie i sprawa wygląda tak:
Instalator WPS oprócz wrzucenia podstawowych plików do katalogu Addon Scenery/WPS, wrzuca też trzy pliki do głównego katalogu Textures. W tym pliczek decal_insignia_d1.bmp. I to ten pliczek powoduje problemy. Kiedy go nie ma niektóre obiekty kryją się w czarnych pudłach, bo FSX'owi brakuje tekstury - ten efekt miałem u siebie na XP, bo kopiowałem tylko zawartość katalogu WPS. Kiedy dodałem ten plik, wszystko było w porządku. Czyli kiedy jest ten plik to wszystko działa dobrze, ale tylko w FSX i FSX SP1.
Po instalacji SP2 pojawia się taka kaszana jaką mamy teraz u siebie... Ten plik to niewidoczna tekstura na niewidzialną ścianę wokół niektórych obiektów - nie mam pojęcia po co Simdesign ją tam dali, ale jest i już. I niestety SP2 nie tylko ukrywa tę ścianę, ale również wszystkie obiekty za nią...
Zrobiłem test na XP na którym mam stery nVidii 169.09 i z SP1 wszystko działało pięknie, a po instalacji SP2 pojawiły się czapki niewidki...
Czyli niestety M$ coś zmienił w SP2. Ponieważ oni już zapowiedzieli, że więcej zmian FSX nie będzie to możemy tylko liczyć na to, że Simdesign zmienią WPS. Pewnie nie było by źle jakbyś też im to zgłosił.
Samo SP2 wywaliłbym pewnie bez żalu, ale ja mam to razem z Acceleration, a tego pozbywać się nie chcę.
EDIT: Przeczytałem sobie kawałek blogu jednego z developerów FSX: http://blogs.msdn.com/ptaylor/archive/2007/11/16/fsx-sp2-beta-posted.aspx
Ktoś tam wspomina, że po SP2 nie działają "transparent textures" w drzewkach w niektórych sceneriach. Zdaje się, że to ten sam problem.
Pzdr,
Paweł
Cześć,
Potwierdzam, co obaj napisaliście. Jest problem z wyświetlaniem obiektów. Karty Nvidia nic do tego nie mają. Akurat miałem przesiadkę z ATI na GF, posiadając wcześniej zainstalowany SP-2. Nic się nie zmieniło, obiekty znikają.
Co ciekawe, obiekty z VFR Polish Landmarks od Simdesign, mają po SP-2 swoje naturalne kolory, a nie czarny, jak to było wcześniej w FSX.
Próbowałem przewalić tekstury do trybu DXT-1, ale dalej jest "kaszana". Mam nadzieję, że Panowie z Simdesign wydadzą łatkę, albo napiszą, co trzeba samodzielnie zrobić, żeby obiekty pracowały jak trzeba.
Pozdrawiam!
PS: Faktycznie jest problem z przezroczystością. Mam zainstalowaną scenerię EPBA z FS9 i jej tekstury drzew mają czarną otoczkę, tam gdzie powinny być transparentne.
Potwierdzam, co obaj napisaliście. Jest problem z wyświetlaniem obiektów. Karty Nvidia nic do tego nie mają. Akurat miałem przesiadkę z ATI na GF, posiadając wcześniej zainstalowany SP-2. Nic się nie zmieniło, obiekty znikają.
Co ciekawe, obiekty z VFR Polish Landmarks od Simdesign, mają po SP-2 swoje naturalne kolory, a nie czarny, jak to było wcześniej w FSX.
Próbowałem przewalić tekstury do trybu DXT-1, ale dalej jest "kaszana". Mam nadzieję, że Panowie z Simdesign wydadzą łatkę, albo napiszą, co trzeba samodzielnie zrobić, żeby obiekty pracowały jak trzeba.
Pozdrawiam!
PS: Faktycznie jest problem z przezroczystością. Mam zainstalowaną scenerię EPBA z FS9 i jej tekstury drzew mają czarną otoczkę, tam gdzie powinny być transparentne.
Pozdrawiam,
Łukasz Kubacki
Łukasz Kubacki
Kaszany narobil SDK SP2. Scenerie i samoloty wykonane w SDK2004 (czyli przypisanie materialow typowe dla FS9) staly sie niekompatybilne z FSX SP2. Kolejne przeklenstwo dla autorow. Aby dzialaly prawidlowo, wszystko trzeba przerabiac, tzn. w na nowo przypisac obiektom material typowy dla FSX w SDKSP2, ktory niestety, nie jest wolny od bugow.Vodnik pisze: Po instalacji SP2 pojawia się taka kaszana jaką mamy teraz u siebie...
Autorzy jakos nie zapowiadaja naprawy dzialania gamepacka gmaxa. Natomiast w gamepacku dla 3DSM wszystko dziala prawidlowo. Wszystko wskazuje na powolna smierc gmaxa, a tym samym community, bo kogo stac na wydatek 3500$ na zakup 3DSMax i darmowa publikacje sceneri, czy samolotow? DX10 wyglada przeslicznie, to fakt. FSX dostal poteznego kopa, ale szlag mnie trafia, ze musze przerabiac EPNT na nowo (byl juz praktycznie na wykonczeniu, Bartek musi dorobic tylko tekstury sezonowe) i powstajacy Puck. Znowu trzeba sie uczyc kolejnych wprowadzonych zmian. Do tego gmax pod Vista 64bitowa po zainstalowaniu gamepackow glupieje i staje sie bezuzyteczny. Co ja sie nabiedzilem, zeby go oszukac i zmusic do wspolpracy. Na systemach 32 bitowych dziala bez problemow. Po tych wszystkich perypetiach czlowiekowi poprostu odechciewa sie jakielkowiek pracy.
Patch v1.02 for Warsaw Photo Scenery
http://www.simdesign.pl/
http://www.simdesign.pl/
The patch solves transparency problem encountered by users with FSX SP2 installed. A correction of mesh for FSX is also included.
Bartek
Co tu opisywać - problem związany jest z niekompatybilnością WPS a scenerią EPBC (częścią ogólnodostępnej scenerii EPWA). Wątek ten był poruszany parę postów wcześniej w tym temacie, czyli dotyczącym WPS. Po instalacji WPS masz EPBC x 2 i tyle. EPBC z WPS to tylko foto tekstury bez AFCAD`u. Jaśniej się już nie da. Kto ma niby do mnie strzelać ...
. Pytam o AFCADA dlatego, że parę osób próbowało tego dokonać i nie znam efektów ich pracy. Osobiście próbowałem - nie udało się. Owszem, można powyrzucać pliki z EPWA dotyczące EPBC, ale chcąc korzystać z lotniska na Bemowie w FS9 - tego z WPS - przydałby się ruch AI itp.
Niestety to niemożliwe nie prześlę Ci go bo później publicznie mógłbyś mnie nazwać durniem, to z prostego powodu, przez lata bardzo zmodyfikowałem "źródłowe" pliki FS'a bo wkurzało mnie chociażby to że zwłaszcza w polsce koordynaty zwykle się nie zgadzają więc i ten AFCAD byłby ci psu na budę, mógłbyś mieć lotnisko np. w Wiśle.Piterson pisze:Z wielką przyjemnością bym go przetestował.
Odświeżam cholernie stary temat, ale gdzieś muszę wylać żale.
Dziś latałem po raz pierwszy z zainstalowanym WPS - jestem mniej więcej nad centrum Warszawy, oglądam sobie pięknie odwzorowane wysokie budynki - cacy. Daję na zachód w stronę Woli i Ochoty i...szczena mi opadła, bynajmniej nie z zachwytu. Otóż twórcy tego platnego dodatku zapomnieli o drugim co do wysokości (po Pałacu Kultury) budynku w Polsce (7 w Europie) a zarazem najwyższym biurowcu w Polsce - czyli o Warsaw Trade Tower przy ulicy Chłodnej. Przez chwilę myślałem, że mam skopaną scenerię, ale gdzie tam - szybki rzut oka na screeny znalezione na necie potwierdziły moje obawy - wpadka w tym przypadku to mało powiedziane.
Dziś latałem po raz pierwszy z zainstalowanym WPS - jestem mniej więcej nad centrum Warszawy, oglądam sobie pięknie odwzorowane wysokie budynki - cacy. Daję na zachód w stronę Woli i Ochoty i...szczena mi opadła, bynajmniej nie z zachwytu. Otóż twórcy tego platnego dodatku zapomnieli o drugim co do wysokości (po Pałacu Kultury) budynku w Polsce (7 w Europie) a zarazem najwyższym biurowcu w Polsce - czyli o Warsaw Trade Tower przy ulicy Chłodnej. Przez chwilę myślałem, że mam skopaną scenerię, ale gdzie tam - szybki rzut oka na screeny znalezione na necie potwierdziły moje obawy - wpadka w tym przypadku to mało powiedziane.
To jest fotosceneria. Jakiekolwiek budynki są wstawione jako bonus i trzeba się cieszyć, że tam są. Ściągnij jeszcze "VFR Poland 3D Landmarks" z http://www.simdesign.pl/downloads.php a także dwa patche dla WPS (będziesz miał jeszcze autogen). Pozostaje jeszcze Google Flight Simulator, gdzie odwzorowne jest całe centrum miasta 
I nie ma co narzekać. WPS było pierwszym płatnym dodatkiem dla Warszawy (drugim dla Polski) i pierwszą w Polsce fotoscenerią miasta. Jeśli uważasz, że możesz dodatek poprawić, dorób trochę budynków, tak, jak zrobiło to kilku kolegów (dzięki temu mamy np. osiedle na Ursynowie).
I nie ma co narzekać. WPS było pierwszym płatnym dodatkiem dla Warszawy (drugim dla Polski) i pierwszą w Polsce fotoscenerią miasta. Jeśli uważasz, że możesz dodatek poprawić, dorób trochę budynków, tak, jak zrobiło to kilku kolegów (dzięki temu mamy np. osiedle na Ursynowie).