Jest jeszcze LZN we Wrocławiu (Lotnicze Zakłady Naukowe). Technikum, Zasadnicza i liceum w jednym. Chyba jest internat. Może z lotnictwem ma tyle wspólnego co wymieniane we wcześniejszych postach, ale za to jak brzmi nazwa.
Co do latania, to załatw sobie pracę na wakacjach na budowie i we wrześniu, będziesz robił licencję szybowcową.
pozdrawiam
dzieki za info... ale po 1 mam pytanie czy po tej skzole mog zostac pilotem a po 2 czemu mam isc na budowe.. skoro mam 14 lat to i tak za dwa lata a jak ladnie poprosze to mi mama fundnie.. daj swoje gg na PW jak mozesz
Pozdrawiam
Po tej szkole nie możesz być pilotem ( w sensie że ta szkoła nie kształci pilotów tylko mechaników i awioników). Sam składałem do niej papiery, ale nie przeszedłem badań (audiogram), a poza tym daleko bym miał - mieszkam na Żoliborzu.
Nawet po gastronomiku możesz.
W PRz nic za to, że skończysz to technikum nie dostajesz ( jakiś extra punktów ). Fakt, na pewno się ucieszą, ale mimo wszystko najważniejsza jest matura. Jest obszeerny temat o PRz. Poczytaj. Jest tam też opisany sposób rekrutacji ... http://www.prz.rzeszow.pl/