Jeżeli chcę wylądować B767 na Gatwick z nowymi teksturami, zapomnij. Tzn, ogólnie da się, ale tnie grę i nad dużymi miastami również. Ale ogólnie doczytałem się wielu pozytywnych opinii B767 Level-D. Grafika nie jest aż tak dla mnie ważna, ale żeby latać na detalach ponieżej średnich - bez jaj, może za niedługo będę miał widoczną tylko trawę bez żadnych ulic i budynków żeby samolot mi nie ciął gry.
[FSX] CS Boeing 767-300 Pro Pack
Moderatorzy: PZL Belfegor, RzEmYk
Tak, mam zainstalowane SP2. Szczerze mówiąc nie powiedziałbym. Czytałem z resztą cały temat, już kilka stron wcześniej pisało o ich klatkożerności.
Jeżeli chcę wylądować B767 na Gatwick z nowymi teksturami, zapomnij. Tzn, ogólnie da się, ale tnie grę i nad dużymi miastami również. Ale ogólnie doczytałem się wielu pozytywnych opinii B767 Level-D. Grafika nie jest aż tak dla mnie ważna, ale żeby latać na detalach ponieżej średnich - bez jaj, może za niedługo będę miał widoczną tylko trawę bez żadnych ulic i budynków żeby samolot mi nie ciął gry.
Ostatnio zmieniony śr 21 gru, 2011 10:46 przez Valium49, łącznie zmieniany 1 raz.
Na słabszym sprzęcie CS 767 chodzi mi przyzwoicie lub słabo (w zależności od scenerii). Minimalnie pomogło wyłączenie kabiny. Efekt jest taki, że jak chcę "polatać" to go biorę. Jeśli chcę wykonać lot z jednego dużego lotniska na drugie to go unikam.8GB ramu, Radeon HD 6790 1024MB, dysk 1TB, Intel i5-2500 3.60GHz, Windows 7 Ultimate 64-bit.
Zastrzegam, że zwykle mam ustawienia dość wysokie (dla średnich scenerii) lub średnie (dla rozbudowanych).
No właśnie moje ustawienia w grze są najwyższe, lecz dalej mnie to nie zadawala i idę w kierunku nieco niższych ustawień, a np nowych sceneriach.
Problem jest w tym, że nie wiem gdzie ich szukać.
Generalnie mam plany latania na duże lotniska, a moją wymarzoną trasą jest Warszawa - Newark; Warszawa - Toronto; Warszawa - Chicago, a może nawet dalej. Problem w tym, że są to duże lotniska, jest na nich dużo samolotów, pojazdów, mocny ruch powietrzny. CS da się latać, ale nie stamtąd. Jak puszczę naukę latania z lotniska Boeing'a w Seattle, nad miastem tnie przeraźliwie...
Airbusem A320 rozwaliłbym się gdzieś nad oceanem, a A321 z Islandii chyba też nie ma szans na dolecenie choćby do Toronto.
Z resztą nie w tym rzecz.
Czy myślicie, że odinstalowanie gry i ponowne zainstalowanie mogłoby coś zmienić?
A jeżeli tak, to czy lepiej jest ponownie zainstalować SP2 czy Acceleration pack, który ponoć zawiera SP2 w całości?
Problem jest w tym, że nie wiem gdzie ich szukać.
Generalnie mam plany latania na duże lotniska, a moją wymarzoną trasą jest Warszawa - Newark; Warszawa - Toronto; Warszawa - Chicago, a może nawet dalej. Problem w tym, że są to duże lotniska, jest na nich dużo samolotów, pojazdów, mocny ruch powietrzny. CS da się latać, ale nie stamtąd. Jak puszczę naukę latania z lotniska Boeing'a w Seattle, nad miastem tnie przeraźliwie...
Airbusem A320 rozwaliłbym się gdzieś nad oceanem, a A321 z Islandii chyba też nie ma szans na dolecenie choćby do Toronto.
Z resztą nie w tym rzecz.
Czy myślicie, że odinstalowanie gry i ponowne zainstalowanie mogłoby coś zmienić?
A jeżeli tak, to czy lepiej jest ponownie zainstalować SP2 czy Acceleration pack, który ponoć zawiera SP2 w całości?
Przy tym co opisałeś Level-D Ci nie pomoże.
Pozostaje jeszcze kwestia scenerii - czy latasz na defaultowych, czy na płatnych, czy na darmowych. Jeśli na darmowych to w wielu (nie wiem jak jest z tymi amerykańskimi, które wymieniłeś, bo tam nie latałem) są problemy z optymalizacją - co jeszcze bardziej utrudnia latanie.
Wyłącz ruch pojazdów. Zmniejsz ruch samolotów, ogranicz ustawienia graficzne i będzie działało.Problem w tym, że są to duże lotniska, jest na nich dużo samolotów, pojazdów, mocny ruch powietrzny
Odinstalowanie gry nie jest środkiem zaradczym na konfigurację niedostosowaną do sprzętu.Czy myślicie, że odinstalowanie gry i ponowne zainstalowanie mogłoby coś zmienić?
Pozostaje jeszcze kwestia scenerii - czy latasz na defaultowych, czy na płatnych, czy na darmowych. Jeśli na darmowych to w wielu (nie wiem jak jest z tymi amerykańskimi, które wymieniłeś, bo tam nie latałem) są problemy z optymalizacją - co jeszcze bardziej utrudnia latanie.
Co do scenerii, używam tylko jednej dla lotniska Gatwick. Jest ona całkowicie darmowa pochodząca z UK2000, dlatego szczególnie na niej testuje wydajność samolotów.
Wojtek, dobrze, sprawdzę dzisiaj, jak to będzie wyglądało po zmniejszeniu ruchu i napiszę.
Mam pytanie. Czy ogólnie polecacie B767 Level-D czy tego od CS? Nie wstawiam raczej na grafikę, a na funkcjonalność, realizm i godne odwzorowanie.
Wojtek, dobrze, sprawdzę dzisiaj, jak to będzie wyglądało po zmniejszeniu ruchu i napiszę.
Mam pytanie. Czy ogólnie polecacie B767 Level-D czy tego od CS? Nie wstawiam raczej na grafikę, a na funkcjonalność, realizm i godne odwzorowanie.
Nie latałem na CS 767. Ale z wypowiedzi znajomych, lepszy pod względem funkcjonalności i realizmu jest Level-D 767. Wersja od Captain Sim jest chyba graficznie ładniejsza, dopracowana kabina, itp.
Ostatnio zmieniony śr 21 gru, 2011 18:24 przez SEBOS, łącznie zmieniany 1 raz.