pasek w menu->display->traffic
pasek w SDK Traffic Toolbox na max
pasek w UT2 oba na 100%
Ponadto każdy z lotów dla każdej linii lotniczej ma swój poziom "density", który można indywidualnie ustawić; im jest mniejszy tym lepiej ale przy ustawieniach traffic-u na 100% powinny pojawiać się wszystkie "gęstości" tymczasem tak nie jest.
Choćby dla przykładu mój ulubiony Air Greenland. Niech mi ktoś pokaże DeHavillanda Dash 7 w barwach tego przewoźnika generowany przez UT2...
Po drugie zauważyłem, że generalnie samoloty są albo "enroute" albo zaparkowane przy gate'ach - nie widzę w ogóle ruchów na lotniskach, nic się nie dzieje na taxiwayach i nawet gdy wszedłem na EGLL to głosy w ATC jak gdzieś w zapyziałej Wólce Dolnej ktoś tam się zgłasza raz na kwadrans.... przecież to absurd. Na Heathrow ground ciężko o sekundę ciszy.
I co ja mam z tym zrobić teraz, ktoś wie? Czy ten program jest tak beznadziejnie niedopracowany czy coś mam źle ustawione?
Nie mam innego traffic-u aktualnie oprócz tego.
Wiem, że w pierwszej wersji UT też tak było, że znaczna część lotów sie nie chciała pojawiać a do tego masa samolotów nie miała malowań dlatego zrezygnowałem z tego programu ale sądziłem, że w drugiej wersji jest to poprawione a wygląda, że jednak nie. Co prawda samolotów bez malowań nie zauważyłem ale w zamian jest problem z "zamuleniem" ruchu.