Problem z Ultimate Traffic 2

Problemy techniczne związane z programami do FS, sterownikami, ruchem AI, modyfikacjami plików konfiguracyjnych, optymalizacją FS'a.

Moderatorzy: PZL Belfegor, RzEmYk

Awatar użytkownika
speedbird
Cadet
Cadet
Skąd jesteś: EDAH

Problem z Ultimate Traffic 2

Post autor: speedbird »

Wczoraj go zakupiłem i po paru godzinach używania (a raczej prób używania) jestem głęboko rozczarowany. Po pierwsze nie mogę zrozumieć jednego: dlaczego znaczna część samolotów, które widać na status boardzie i na mapce nie pojawia się w symulatorze? Mam ustawione wszystkie paski traffic-u na 100%:
pasek w menu->display->traffic
pasek w SDK Traffic Toolbox na max
pasek w UT2 oba na 100%
Ponadto każdy z lotów dla każdej linii lotniczej ma swój poziom "density", który można indywidualnie ustawić; im jest mniejszy tym lepiej ale przy ustawieniach traffic-u na 100% powinny pojawiać się wszystkie "gęstości" tymczasem tak nie jest.
Choćby dla przykładu mój ulubiony Air Greenland. Niech mi ktoś pokaże DeHavillanda Dash 7 w barwach tego przewoźnika generowany przez UT2... :evil: a na mapce programu gdy dam North Atlantic się pojawiają loty i na status boardzie też - dlaczego więc ich nie ma w symulatorze?
Po drugie zauważyłem, że generalnie samoloty są albo "enroute" albo zaparkowane przy gate'ach - nie widzę w ogóle ruchów na lotniskach, nic się nie dzieje na taxiwayach i nawet gdy wszedłem na EGLL to głosy w ATC jak gdzieś w zapyziałej Wólce Dolnej ktoś tam się zgłasza raz na kwadrans.... przecież to absurd. Na Heathrow ground ciężko o sekundę ciszy.
I co ja mam z tym zrobić teraz, ktoś wie? Czy ten program jest tak beznadziejnie niedopracowany czy coś mam źle ustawione?
Nie mam innego traffic-u aktualnie oprócz tego.

Wiem, że w pierwszej wersji UT też tak było, że znaczna część lotów sie nie chciała pojawiać a do tego masa samolotów nie miała malowań dlatego zrezygnowałem z tego programu ale sądziłem, że w drugiej wersji jest to poprawione a wygląda, że jednak nie. Co prawda samolotów bez malowań nie zauważyłem ale w zamian jest problem z "zamuleniem" ruchu.
mirage9
Turboprop Captain
Turboprop Captain
Skąd jesteś: Irlandia

Post autor: mirage9 »

Ja moge ci jedno powiedziec.90% ludzi ktorzy posiadaja na tym forum UT/UT2 sa niezadowoleni.Trzeba bylo wczesniej poczytac ,popytac.
Teraz to chyba jak ci to nie smiga to do sprzedawcy o refund.
Obrazek
PZL Belfegor
Moderator
Moderator
Skąd jesteś: Warszawa

Post autor: PZL Belfegor »

Ja moge ci jedno powiedziec.90% ludzi ktorzy posiadaja na tym forum UT/UT2 sa niezadowoleni.
Wyśmienita statystyka - ciekawe, skąd wiadomo ilu forumowiczów ma UT? A z recenzji produktu nie wynika, by działał nieprawidłowo...
dlaczego znaczna część samolotów, które widać na status boardzie i na mapce nie pojawia się w symulatorze?
Być może zaznaczyłeś, by nie pojawiały się samoloty w podstawowych malowaniach (a nie określonych linii lotniczych).
I co ja mam z tym zrobić teraz, ktoś wie? Czy ten program jest tak beznadziejnie niedopracowany czy coś mam źle ustawione?
Raczej to drugie, bo na screench i filmikach prezentujących działanie wygląda to należycie. Być może masz nałożony limit na ilość ładowanych do symulatora samolotów lub zbyt wysokie target frame rate. Gdybyś tu nie doczekał się odpowiedzi, dalszej pomocy możesz szukać na oficjalnym forum.
ODPOWIEDZ