[FS2004] Widok chmur
Moderatorzy: PZL Belfegor, RzEmYk
[FS2004] Widok chmur
Witam. Mam pytanie w kwestii widoku chmur w FS 2004 w trakcie lotu na wysokości przelotowej np. FL 370. W rzeczywistości na takiej wysokości z okien samolotu nie widać ziemi tylko gęste obłoki chmur. Niestety w FS-ie zawsze widać pod samolotem ziemię przesłoniętą częściowo chmurami gęstszymi lub rzadszymi. Czy jest konkretny dodatek, który takie ustawienia by zmienił, aby były bliższe rzeczywistości ? Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony wt 08 lut, 2011 11:44 przez djmarcel, łącznie zmieniany 1 raz.
Nie. Może być lekkie zamglenie ale chmur nie ma.
Bartek
Regulamin Forum - Proszę przeczytać przed napisaniem posta
Regulamin Forum - Proszę przeczytać przed napisaniem posta
Dołączę swoje pytanie pod ten temat.Mianowicie ja od dłuższego czasu walczę z takim dziwnym problemem,który kiedyś opisywałem.Niestety wtedy nie udało mi się go rozwiązać ,wiec następne podejście.
AS 6,5 odpalam przed uruchomieniem FSa ,wybieram plan lotu ,generuje pogodę po trasie ,odpalam FS 9 ,teoretycznie powinno być ok ,ale niestety klapa.
Pogoda jest generowana tylko wokół lotniska i to tak dziwnie ze ,zaraz po starcie jeżeli na lotnisku startowym mam powiedzmy 3 mile widoczności,przebijam się przez chmury,i znów widać ziemie .
Chmury może mam na trasie do 30 mil od lotniska startowego,a na docelowym ograniczenie widoczności potrafi sie pojawić kilka mil przed pasem.
Zaczelem używać darmowego FS METAR, z chmurami stanowczo się polepszyło ,ale widoczności ściąga gorzej,żadna frajda jak na podejściu z widoczności 10 km ,robi sie nagle 800 metrów.
Przerabiałem wszystkie ustawienia ,jakie były opisywane na forum ,bez rezultatu.
Chciałem się zapytać ,czy tak ma być? ,urok FS 9 ,czy trzeba brać sie za reinstal?.
AS 6,5 odpalam przed uruchomieniem FSa ,wybieram plan lotu ,generuje pogodę po trasie ,odpalam FS 9 ,teoretycznie powinno być ok ,ale niestety klapa.
Pogoda jest generowana tylko wokół lotniska i to tak dziwnie ze ,zaraz po starcie jeżeli na lotnisku startowym mam powiedzmy 3 mile widoczności,przebijam się przez chmury,i znów widać ziemie .
Chmury może mam na trasie do 30 mil od lotniska startowego,a na docelowym ograniczenie widoczności potrafi sie pojawić kilka mil przed pasem.
Zaczelem używać darmowego FS METAR, z chmurami stanowczo się polepszyło ,ale widoczności ściąga gorzej,żadna frajda jak na podejściu z widoczności 10 km ,robi sie nagle 800 metrów.
Przerabiałem wszystkie ustawienia ,jakie były opisywane na forum ,bez rezultatu.
Chciałem się zapytać ,czy tak ma być? ,urok FS 9 ,czy trzeba brać sie za reinstal?.
Zapraszam do opcji Szukaj!
Blaszak: MSI MAG B650 TOMAHAWK, Ryzen 7 7800X3D, DDR5 2x32GB, Arctic Liquid Freezer II 2x120, RTX4080S, W11
Blaszak: MSI MAG B650 TOMAHAWK, Ryzen 7 7800X3D, DDR5 2x32GB, Arctic Liquid Freezer II 2x120, RTX4080S, W11