[FSX] Odzyskanie oryginalnego ShaderHSHL

Problemy techniczne związane z programami do FS, sterownikami, ruchem AI, modyfikacjami plików konfiguracyjnych, optymalizacją FS'a.

Moderatorzy: PZL Belfegor, RzEmYk

kaigun
Cadet
Cadet
Skąd jesteś: EPPO

[FSX] Odzyskanie oryginalnego ShaderHSHL

Post autor: kaigun »

Witam,
Jakiś czas temu skorzystałem z nowych Shaders mod 3 by Bojote i nadpisałem sobie originalny katalog ShaderHSHL i plik waterconstants w moim FSX (mam FSX Acceleration), nie pozostawiając niestety (!!!) żadnej kopii. Ponieważ latając nad wodą mam teraz starsznie brzydkie odblaski wody (tzn. rozległe, niejako "oślepiające" i dające wrażenie "dużych pixeli") chciałem je nieco domodyfikować i zainstalowałem FSWC, który pozwala wybrać ustawienia shaderów. Niestety, jak się okazuje, FSWC nie działa w przypadku używania shaderów 3 od Bojote (działa tylko na defaultowych 2.0) i pozostałem nieco z ręką w...
Chciałbym jednak wrócić do "standardowej wody" ale też z racji zaawansowania struktury mojego FSX'a nie chcę wykonywać żadnej naprawy, aby nie stracić licznych "usprawnień". Stąd mam ogromną prośbę i byłbym niezmiernie wdzięczny za podesłanie na PM spakowanej paczki z oryginalnym ("dziewiczym") katalogiem ShaderHSHL i plikiem waterconstants z głównego katalogu, jeśli tylko któryś z Kolegów mógłby poświęcić na to minutę lub dwie.
Z góry dziękuję, z simloverskim pozdrowieniem !
mbucholski
Jet 1st Officer
Jet 1st Officer
Skąd jesteś: Maastricht

Post autor: mbucholski »

Opcja "Restore default" w FSWC nie działa?
Załączniki
Pulpit.rar
(124.34 KiB) Pobrany 259 razy
kaigun
Cadet
Cadet
Skąd jesteś: EPPO

Post autor: kaigun »

Wielkie dzięki Mateuszu !
Dziwne, ale przywracanie default na FSWC nie dawało żadnego efektu - tłumaczyłem to sobie, że może jeśli FSWC tworzył backup z isteniejącego katalogu ShaderHSHL i wówczas miał w backupie już pliki z modem Bojote. Jeśli FSWC ma w sobie defaultowy katalog to też coś mi nie grało. Tak czy siak widzę różnicę... jednak nadal woda ma dość silne odbicie, które mi się nie podoba (zwłaszcza podczas patrzenia na nią bardziej pionowo) - załączyłem po 2 pliki z poprzednim stanem wody z modem Bojote i dwa ze stanem obecnym (default), po przywróceniu oryginalnego katalogu - proszę o ocenę, czy stano obecny jest ok, bo może już nie pamiętam jak było oryginalnie i po prostu wydaje mi się tylko, że woda ma nadal za silny odblask. Jeęli nie jest to jednak normalne, to gdzie jeszcze może tkwić przyczyna ? fsx.cfg ? (choć wyczyściłem go z wpisów typu ALLOW_SHADER_30=1, zczyściłem cache itp.)
Koledze jeszcze raz dziękuję za szybką pomoc i chętnie się czym odwdzięczę, jeśli mógłbym też jakoś pomóc (ale to już tematy na priv).
Pozdrawiając wieczorową porą znad Friday Harbour...
Załączniki
Bojote Shaders 1b.jpg
Bojote Shaders 1b.jpg (124.38 KiB) Przejrzano 3696 razy
Bojote Shaders 2b.jpg
Bojote Shaders 2b.jpg (119.79 KiB) Przejrzano 3696 razy
dafault shaders 1b.jpg
dafault shaders 1b.jpg (99.83 KiB) Przejrzano 3696 razy
default shaders 2b.jpg
default shaders 2b.jpg (106.91 KiB) Przejrzano 3696 razy
ODPOWIEDZ