Nowe linie w Voice Editor

Problemy techniczne związane z programami do FS, sterownikami, ruchem AI, modyfikacjami plików konfiguracyjnych, optymalizacją FS'a.

Moderatorzy: PZL Belfegor, RzEmYk

Paulo

Nowe linie w Voice Editor

Post autor: Paulo »

Jakiś czas temu ściągnąłem somie Voice editor. Ostatnio próbowałem dodać do niego nowe linie ale niestety bez efektu. Czy ktoś może wie jak to się robi??

[ Dodano: 2004-07-13, 11:16 ]
Mam jeszcze jedno pytanie. Od niedawna nie chce mi działac real world weather w fs2002.
Klikam w menu pogodowym przycisk real world weather, potem ładuje lot, a tam standardowa pogoda tzn. zero chmur, 15 stopni itd.
Awatar użytkownika
Psycho
Cadet
Cadet
Skąd jesteś: Bytom/Nederland

Post autor: Psycho »

Cze!

1.Opisze Ci jak wgrac nowe wywolania lini lotniczych w programie EditVoicepack:

Przekopiuj program Editvoicepack do głownego folderu Fs2002, otworz go i w menu tools nacisnij update airlines.cfg.Nastepnie w kolumnie po lewej stronie przejdz do opcji Standart Modyfication/Callsigns/ i uaktywnij opcje:by registration country, used by project Ai oraz Virtual Airlines .Nastepnie w menu file nacisnij Update Voicepack (poczekaj to troche moze potrwac).Po tym nacisnij na save(rowniez w menu file).Teraz bedziesz mial w Fs2002 przy wyboze samolotu w menu airline callsigns do wyboru okolo 200 wywolan najbardziej popularnych lini na swiecie. Jezeli bedziesz chcial dodac jakies nowe linie lotnicze np. wywolanie Aztec Airlines to sciagnij z ich strony plik aztecairways.vcpmod i wklej go do katalogu gdzie umiesciles program editvoicepack. Otworz program, z menu file wybierz Import... i zaznacz plik ktory wczesniej sciagnales.Nastepnie z menu tools update airlines.cfg i save. Uff , troche sie rospisalem , mam nadzieje ze zrozumiesz , jak cos to pytaj.Pozdro
Paulo

Post autor: Paulo »

Ok. Mam już w fs wywołania tych najbardziej popularnych lini. Chodzi mi o to jak dodać zupełnie nowe wywołanie fikcyjnej lini, nie istniejącej nawet jako wirtualna linia lotnicza.
ODPOWIEDZ