Flight Simulator na FilmWeb.pl

Tutaj dyskutujemy na tematy niekoniecznie związane z lotnictwem.
Awatar użytkownika
patfin28
Cadet
Cadet
Skąd jesteś: Zakopane

Flight Simulator na FilmWeb.pl

Post autor: patfin28 »

Z racji, że od lutego 2011 na największym polskim portalu o tematyce filmowej, tworzonym przez zwykłych użytkowników, jakim jest FilmWeb.pl, powstał dział GRY, postanowiłem (jako osoba z uprawnieniami weryfikatora) w przyspieszonym tempie stworzyć strony z FS-em. Zapraszam do zakładania kont na FW oraz do oceniania symulatorów ;)
Kontakt ze mną na FW (po założeniu konta - przez bloga, lub przez pocztę aztec.pl albo maila).
Baza symulatorów będzie oczywiście nadal rozbudowywana (na razie dotarłem do FS95 :D) jednak ciężko będzie zdobyć niektóre materiały, np: stare okładki.
Tutaj jest link do FSX. Tam w zakładce "powiązane" są wszystkie symulatory, jakie obecnie są w bazie. Oczywiście sami możecie, po założeniu konta, uzupełniać te strony. Radzę jednak wtedy zapoznać się z regulaminem dodawania informacji, ponieważ na FW panują dosyć twarde zasady :twisted:

Pozdrawiam

~Patryk
PZL Belfegor
Moderator
Moderator
Skąd jesteś: Warszawa

Post autor: PZL Belfegor »

Po raz kolejny wirtualni piloci będą mogli doskonalić umiejętności pilotażu wielu maszyn - począwszy od małej Cessny, a skończywszy na potężnym Boeningu 787. Symulator zawiera 24.000 bardzo dobrze odwzorowanych lotnisk
Warto zaznaczyć, że wśród defaultowych maszyn nie ma 787 (można zmienić na 747, nawet potężniejszy), nazwanie FSowych lotnisk bardzo dobrze odwzorowanymi jest ciut naciągane.
Zastosowano nową technologię zwaną Auto Gen, która tworzy krajobrazy bezpośrednio w otoczeniu lecącego samolotu. Dzięki temu projektanci nie musieli przygotowywać takich obiektów jak drzewa i budynki.
Opis autogenu wprowadza w błąd, modele drzew i budynków nie zrobiły się same. Można dodać, że autogen jest tylko w wersji professional FS8.
Utworzono także interaktywną kontrolę lotu, dzięki której przestrzeń powietrzna pełna jest innych samolotów, co zmusza nas do proszenia wieży o pozwolenie na zmianę korytarza lotu, pułapu, startu czy lądowania.
Radzę zmienić "wieży" na ogólniejsze "kontroli lotów".
Awatar użytkownika
patfin28
Cadet
Cadet

Dzięki za rady ;) Niestety są to zbyt małe zmiany, by wprowadzić je przez zwykły formularz od tak. Ale mam nadzieję, że niedługo dostanę kolejne uprawnienia co da mi możliwość wprowadzania owych zmian bez podania przyczyny. Wtedy oczywiście to zrobię.

PS: Opisy pisałem na podstawie portali do spraw gier, które jak widać są niezbyt precyzyjne w dostarczaniu informacji :(
PZL Belfegor
Moderator
Moderator

PS: Opisy pisałem na podstawie portali do spraw gier, które jak widać są niezbyt precyzyjne w dostarczaniu informacji :(
Marketing - no i gros czytających nie zwróci uwagi, tylko na raczej wyspecjalizowanym forum się będą czepiać ;)
Awatar użytkownika
RzEmYk
Moderator
Moderator
Skąd jesteś: KDA

Post autor: RzEmYk »

patfin28 pisze:Opisy pisałem na podstawie portali do spraw gier, które jak widać są niezbyt precyzyjne w dostarczaniu informacji :(
To co Ty tam robisz? Skoro nie bardzo się orientujesz, to po co zakładać jakieś dziwne działy w serwisie o filmach? Dla szpanu posiadania "uprawnień"?
Zapraszam do opcji Szukaj!
Blaszak: MSI MAG B650 TOMAHAWK, Ryzen 7 7800X3D, DDR5 2x32GB, Arctic Liquid Freezer II 2x120, RTX4080S, W11
Awatar użytkownika
patfin28
Cadet
Cadet

Ja nie jestem żadnym administratorem tego portalu. Jestem po prostu aktywnym użytkownikiem, który dostał uprawnienia weryfikacyjne. Dział GRY w serwisie filmowym, był pomysłem redakcji portalu (siedziba w Warszawie). Nie mam nic wspólnego z tą decyzją. Ale jeśli już taki pomysł powstał, to dlaczego by nie dodać do bazy symulatorów? Temat ten założyłem aby poinformować was o istnieniu tych stron. Jeśli wg Ciebie drogi Rzemyku jest to szpan to fajnie wiedzieć :P

Po drugie, prędzej czy później (lub jeszcze później) ktoś by i tak te informacje do bazy wrzucił. A najprawdopodobniej zrobił by to dla tzw. "punktów", od niechcenia i niechlujnie. Nie było by też wtedy możliwości na skorygowanie ewentualnych błędów.

Przy okazji: film "Niezwykły lot Boeinga 737" także jest w bazie (w przypadku jakiś nieścisłości, od razu mówię że tą stronę nie ja współtworzę ;) ). Brakuje jednak wielu informacji, które w przyszłości wypadało by dodać. Oczywiście chyba nie muszę wspominać, że główni bohaterowie "Lotu..." są w tym przypadku aktorami i także wypadało by dla nich znaleźć miejsce w bazie 8-)
Awatar użytkownika
RzEmYk
Moderator
Moderator
Skąd jesteś: KDA

Post autor: RzEmYk »

patfin28 pisze:Jestem po prostu aktywnym użytkownikiem, który dostał uprawnienia weryfikacyjne.
To weryfikuj.
Zapraszam do opcji Szukaj!
Blaszak: MSI MAG B650 TOMAHAWK, Ryzen 7 7800X3D, DDR5 2x32GB, Arctic Liquid Freezer II 2x120, RTX4080S, W11
Awatar użytkownika
patfin28
Cadet
Cadet

Echh... Jak już wspominałem, mam uprawnienia na CZĘŚĆ kontrybucji. Na prawko do SZYBKIEGO* wprowadzania zmian do opisów, jeszcze muszę troszkę poczekać. Jeśli już będę miał możliwość to oczywiście wprowadzę zmiany, które zaproponował kolega powyżej. Tutaj niestety potrzeba cierpliwości ;) Gdybym nie był otwarty na zmiany zaproponowane przez specjalistów, to nie zakładał bym tego tematu na aztecowym forum. :shock: O zmianach będę pisać w tym temacie.

*poza oficjalnymi kolejkami oczekiwania
MarcinSz
Cadet
Cadet
Skąd jesteś: EPRZ

Post autor: MarcinSz »

PZL Belfegor pisze:Radzę zmienić "wieży" na ogólniejsze "kontroli lotów".
Jak już precyzujemy, to kontroli ruchu lotniczego. Kontrola lotów to w Houston Space Center :)
pozdrawiam, MarcinSz
PZL Belfegor
Moderator
Moderator

Racja - ale nie tylko w MCC, także na http://www.filmweb.pl/film/Kontrola+lot ... -1998-5952 ;)
ODPOWIEDZ