Witam. Jakiś czas temu zakupiłem B767-300ER od Captain Sim. Samolot, jak najbardziej świetnie wykonany, niestety jak dla mnie za trudny.
Potrzebuję pomocy ogólnej (nie szczegółowej ) w nauce latania, przede wszystkim w autopilocie. Posiadam manual do B767, ale niestety choć u mnie z angielskim aż tak źle nie jest, nie rozumiem wielu skrótów i w tym cała rzecz. Znalazłem też filmiki o nauce latania pokazywane na B757 CS, bo wiadomo, że kabina praktycznie w tych samolotach jest identyczna, ale niestety nie radzę sobie z autopilotem dalej. Albo nie chce samolot przyjąć nowych spółrzędnych HDG, albo unosi się tak do góry, że aż jest tzw. 'stall' (ustawiam v/s).
Wcześniej latałem na AirbusA320 by Wilco. Wiadomo, nie jest on tak realny, jak B767, gabaryty też są inne, ale chciałbym polecieć np z Polski do USA, czego airbusem nie zrobić, chyba że A330. Nie w tym jednak rzecz.
Airbus był o wiele prostszy, ale niestety w B767 jest wiele przycisków, których nie ogarniam, tym bardziej, że nie latałem jakoś specjalnie na Boeingach.
Prosiłbym więc o jakieś rady odnośnie latania. Byłbym bardzo wdzięczny gdyby ktoś nade mną usiadł i wytłumaczył mi, jak używać go w B767 i jak wyłączać podczas lądowania, tak aby samolot nie stawał mi dęba.
A tak poza tematem, umiem lądować, ale tylko przy dobrej widoczności, ale nie umiem po przez ILS. Tzn. wiele razy próbowałem, ale mi się nie udawało. Czy znalazłby się ktoś, kto by mi to wyjaśnił?
Wiem, próśb jest dużo, ale w FSX jest świeżakiem, szczególnie, że chcę latać na takiej maszynie, jak B767 od CS. Prosiłbym o nie pisanie mi, aby przeczytał tego manuala czy coś w podobnym stylu. Próbowałem, ale po prostu nie rozumiem.
Z góry dzięki za pomoc.
Potrzebuję pomocy w nauce latania na Boeingu 767-300ER CS
Moderatorzy: PZL Belfegor, RzEmYk
Potrzebuję pomocy w nauce latania na Boeingu 767-300ER CS
Ostatnio zmieniony czw 22 gru, 2011 21:21 przez Valium49, łącznie zmieniany 1 raz.
Airbus jest właśnie trudniejszy od boeingów, wiem bo latałem i tym i tym. A tak do rzeczy to jeżeli ty nie masz takich podstaw jak ILS, który też pewnie mylisz z autolandem to zacznij może od cessny i FSowego learning center i internetu, bo bez tego z żadnym samolotem nie będziesz sobie radził.
This, the mojave desert is the final resting place of thousands of unemployed aircraft. For the old ones, the best future they can look forward to is reincarnation as a coke can. - Bruce Dickinson
To trochę dziwne co mówisz, bo mi się wydaje że Airbusy są bardzo trudnymi maszynami. Obecnie na poziomie mojej wiedzy, mogę powiedzieć nawet nieosiągalne. Co do 767, czemu zakupiłeś ów maszynę skoro nie potrafisz używać tak prostego autopilota.
Cofnij się jeszcze raz do mniejszych maszyn, i zrozum podstawy nawigacji.
Cofnij się jeszcze raz do mniejszych maszyn, i zrozum podstawy nawigacji.
viewtopic.php?p=10059#10059
viewtopic.php?p=83738#83738
itp., itd...
[Reszta tego co tu była, jest TUTAJ. - Rz]
viewtopic.php?p=83738#83738
itp., itd...
[Reszta tego co tu była, jest TUTAJ. - Rz]
Zapraszam do opcji Szukaj!
Blaszak: MSI MAG B650 TOMAHAWK, Ryzen 7 7800X3D, DDR5 2x32GB, Arctic Liquid Freezer II 2x120, RTX4080S, W11
Blaszak: MSI MAG B650 TOMAHAWK, Ryzen 7 7800X3D, DDR5 2x32GB, Arctic Liquid Freezer II 2x120, RTX4080S, W11