Wstęp na płytę
Moderator: PZL Belfegor
Wstęp na płytę
Nurtuje mnie kwestia "wstępu" spotterów na płytę komercyjnego lotniska, takiego jak powiedzmy sobie Warszawa. W Internecie, książkach i różnego rodzaju albumach jest masa zdjęć wykonanych na płycie. I tu pojawia się pytanie, jak zostały one zrobione skoro w celu wejścia na płytę wymagana jest przepustka lotniskowa? Domyślam się że po 9/11 trudno jest to sobie "załatwić", tak więc na chłopski rozum spotterami musieliby być pracownicy handlingowi 
Czytanie ze zrozumieniem widać zawodzi.
A tak już w ramach lekkiej dygresji. Akurat na Okęcie to łatwo wejść i bez przepustki. Jakiś czas temu udowodnili to dziennikarze jednej ze stacji telewizyjnych. Kręcili siępo płycie lotniska prawie godzinę bez jakiejkolwiek reakcji władz lotniska. Oczywiście na płytę weszli 'przez płot'.
A tak już w ramach lekkiej dygresji. Akurat na Okęcie to łatwo wejść i bez przepustki. Jakiś czas temu udowodnili to dziennikarze jednej ze stacji telewizyjnych. Kręcili siępo płycie lotniska prawie godzinę bez jakiejkolwiek reakcji władz lotniska. Oczywiście na płytę weszli 'przez płot'.
-
mbucholski
- Jet 1st Officer

- Skąd jesteś: Maastricht
-
Artur Grabski
- Light Planes Captain

- Skąd jesteś: Bielsko-Biała
Na upartego i prywatny bez przynależności by wlazł, trzeba by tylko popisać gdzie trzeba, ale raczej dla jednego nikt isę fatygował nie będzie, bo musi mieć opieke itd, więc lepiej wziąć grupe np 5 osób.
Wszystko jest kwestią dogadania. Trzeba pamiętać, że przechodzi się normalną kontrolę bezpieczeństwa i nie wolno wnosić przedmiotów niebezpiecznych. Swoją drogą, mnie w Kraku przed wejściem kazali zostawić butelkę wody.
Wszystko jest kwestią dogadania. Trzeba pamiętać, że przechodzi się normalną kontrolę bezpieczeństwa i nie wolno wnosić przedmiotów niebezpiecznych. Swoją drogą, mnie w Kraku przed wejściem kazali zostawić butelkę wody.