Witam
Ostatnio poskładałem i uruchomiłem płytkę SimOut XL. Płytka umożliwia przesył danych z komputera i wyświetlenie tych informacji na wyświetlaczach 7 segmentowych oraz LCD. Mnie obecnie interesują tylko wyświetlacze 7 segmentowe.
Płytka sama w sobie pracuje bez zarzutu (test wyświetlaczy 7 segmentowych z programu HSC)
Problem pojawia się przy wykonaniu skryptu, który pobierze dane z FSX (PMDG 737) i wyświetli na wyświetlaczach 7 segmentowych.
Poniżej zamieszczam informacje które chciałbym na początek wyświetlić na wyświetlaczu 7 segmentowym mojego biurkowego kokpitu (z PMDG 737 NGX) :
- vhf
- adf
- nav
- baro
- tcas
Każda z wyżej w/w danych będzie wyświetlana na osobnym wyświetlaczu 7 segmentowym.
Co prawda vhf, nav oraz adf potrzebują podwójnego wyświetlacza i dobrze by było uruchomić to na LCD ale ja zbudowałem biurkowy kokpit oparty na LED 7 segmentowych.
Dlatego każdy z vhf, nav oraz adf wyświetlać będę tylko na jednym wyświetlaczu. Chciałbym aby wyświetlacz wyświetlał mi wartość zadawaną w symulatorze a nie wartość docelową (czyli chce widzieć zmieniając się cyfry podczas nastawy wartości).
Razem z codeking chcemy uruchomić płytkę współpracującą z platformą FSX.
Czy ktoś z Was wie, gdzie i jak wyglądają offsety dla wyświetlaczy zawartych w 737 PMDG NGX ?
A może macie już napisane gotowe skrypty obsługujące FSX ?
Przyda się każda wskazówka.
Link do strony SimOut XL:
http://simserver.webiq.pl/simproject/simout-xl
Link do strony HSC:
http://homesimcockpit.com
pozdrawiam
Jakub
Offsety dla 737 PMDG - wyświetlanie informacji na LED 7 segm
Moderatorzy: PZL Belfegor, RzEmYk
Chyba chodzi Ci o kod transpondera, a nie o TCAS. Ciężko wyświetlić sytuację ruchową na wyświetlaczu cyfrowym.
Transponder a TCAS to dwa różne urządzenia sterowane z jednego panelu.
Transponder a TCAS to dwa różne urządzenia sterowane z jednego panelu.
Zapraszam do opcji Szukaj!
Blaszak: MSI MAG B650 TOMAHAWK, Ryzen 7 7800X3D, DDR5 2x32GB, Arctic Liquid Freezer II 2x120, RTX4080S, W11
Blaszak: MSI MAG B650 TOMAHAWK, Ryzen 7 7800X3D, DDR5 2x32GB, Arctic Liquid Freezer II 2x120, RTX4080S, W11