VasFMC 2.1 gauge FSX
Moderatorzy: PZL Belfegor, RzEmYk
VasFMC 2.1 gauge FSX
Witam serdecznie.
Jestem nowy na forum, więc chciałem się przywitać.
Mam problem z VasFMC 2.1 wersja gauge. Po zmianie w pliku panel.cfg w jakim bądź samolocie gaugesy w ogóle się nie pokazują, nic nawet po zmianie na panel który był z vasfmc.
Pokazują się tylko textury.
Proszę o pomoc, bo walczę z tym od dwóch dni.
Z góry dzięki.
Pomoże ktoś?
[ Dodano: Śro 22 Sty, 2014 14:30 ]
Nikt nie pomoże?
Pisz poprawnie.
Jestem nowy na forum, więc chciałem się przywitać.
Mam problem z VasFMC 2.1 wersja gauge. Po zmianie w pliku panel.cfg w jakim bądź samolocie gaugesy w ogóle się nie pokazują, nic nawet po zmianie na panel który był z vasfmc.
Pokazują się tylko textury.
Proszę o pomoc, bo walczę z tym od dwóch dni.
Z góry dzięki.
Pomoże ktoś?
[ Dodano: Śro 22 Sty, 2014 14:30 ]
Nikt nie pomoże?
Pisz poprawnie.
Ostatnio zmieniony śr 22 sty, 2014 19:57 przez FSX09, łącznie zmieniany 1 raz.
viewtopic.php?p=112129#112129
To może coś nam to podpowie.
Obecnie zostaje jedynie wróżenie, bo konkretów podałeś śladowe ilości. Prawdopodobnie nie lub źle skopiowałeś pliki gauge, bo takie są zazwyczaj tego symptomy.
To może coś nam to podpowie.
Obecnie zostaje jedynie wróżenie, bo konkretów podałeś śladowe ilości. Prawdopodobnie nie lub źle skopiowałeś pliki gauge, bo takie są zazwyczaj tego symptomy.
Zapraszam do opcji Szukaj!
Blaszak: MSI MAG B650 TOMAHAWK, Ryzen 7 7800X3D, DDR5 2x32GB, Arctic Liquid Freezer II 2x120, RTX4080S, W11
Blaszak: MSI MAG B650 TOMAHAWK, Ryzen 7 7800X3D, DDR5 2x32GB, Arctic Liquid Freezer II 2x120, RTX4080S, W11
Dobra napisze konkretnie.
Sprzęt:
Procesor: AMD athlon x2 64 +5200 2.7Ghz
Grafika: Ati Radeon hd 5770 1 Gb
Ram: 4 Gb
Płyta Główna: Asus m3n78-am
Oprogramowanie:
System: Windows 7 64 Ultimate
Symulator: FSX Acceleration
Dodatki: Polish Airports vol.1, 2, 3 oraz Kraków Balice 2010 X
Tak jak napisałem problemem jest vasfmc 2.1 wersja gauge. Wygląda to tak jakby fsx w ogóle nie widział vasfmc. Żadne gaugesy się nie ładują tylko są textury panelów. Próbowałem kopiowania pliku vasfmc.gau do folderu samolotu, ale to też nic nie dawało. Też nie tworzy się log w folderze vasfmc więc nie można zobaczyć co się dzieje.
Z góry dziękuje za pomoc
[ Dodano: Pon 27 Sty, 2014 17:19 ]
Znalazłem coś w tym linku: http://board.vacc-sag.org/57/52197/
Ale nie rozumiem co tam jest napisane, a google tłumaczy to jak zawsze, więc proszę o przetłumaczenie co i jak zrobić.
Sprzęt:
Procesor: AMD athlon x2 64 +5200 2.7Ghz
Grafika: Ati Radeon hd 5770 1 Gb
Ram: 4 Gb
Płyta Główna: Asus m3n78-am
Oprogramowanie:
System: Windows 7 64 Ultimate
Symulator: FSX Acceleration
Dodatki: Polish Airports vol.1, 2, 3 oraz Kraków Balice 2010 X
Tak jak napisałem problemem jest vasfmc 2.1 wersja gauge. Wygląda to tak jakby fsx w ogóle nie widział vasfmc. Żadne gaugesy się nie ładują tylko są textury panelów. Próbowałem kopiowania pliku vasfmc.gau do folderu samolotu, ale to też nic nie dawało. Też nie tworzy się log w folderze vasfmc więc nie można zobaczyć co się dzieje.
Z góry dziękuje za pomoc
[ Dodano: Pon 27 Sty, 2014 17:19 ]
Znalazłem coś w tym linku: http://board.vacc-sag.org/57/52197/
Ale nie rozumiem co tam jest napisane, a google tłumaczy to jak zawsze, więc proszę o przetłumaczenie co i jak zrobić.
Opieram się tylko na tamtym wątku.
Wygląda na to, że vasFMC korzysta z bibliotek Qt. Jednak czasem są problemy z ich użyciem.
Prawdopodobnie zainstalowałeś FS ze standardową ścieżką C:\Program Files (x86)\..., przez co vasFMC nie może uzyskać dostępu do Qt.
1. Spróbuj uruchomić FSX z uprawnieniami admina. Zobacz jaka będzie reakcja.
2. Dodaj wpisz o zmiennej jak radzi tamten wątek. Panel Sterowania > System > Zaawansowane ustawienia systemu > Zaawansowane > Zmienne środowiskowe. Dodaj nową zmienną użytkownia, np. path1 ze ścieżką do FSa. Dla pewności zresetuj kompa. Sprawdź.
3. Jeśli dwójka nie zadziała, zmień zmienną path na ścieżkę FSa.
Wygląda na to, że vasFMC korzysta z bibliotek Qt. Jednak czasem są problemy z ich użyciem.
Prawdopodobnie zainstalowałeś FS ze standardową ścieżką C:\Program Files (x86)\..., przez co vasFMC nie może uzyskać dostępu do Qt.
1. Spróbuj uruchomić FSX z uprawnieniami admina. Zobacz jaka będzie reakcja.
2. Dodaj wpisz o zmiennej jak radzi tamten wątek. Panel Sterowania > System > Zaawansowane ustawienia systemu > Zaawansowane > Zmienne środowiskowe. Dodaj nową zmienną użytkownia, np. path1 ze ścieżką do FSa. Dla pewności zresetuj kompa. Sprawdź.
3. Jeśli dwójka nie zadziała, zmień zmienną path na ścieżkę FSa.
Zapraszam do opcji Szukaj!