PS: Sorry, jeżeli zaśmiecam forum, ale naprawdę mnie to zainteresowało, a sam nie wiem gdzie szukać informacji dlatego pytam.
Pozdrawiam
Moderator: PZL Belfegor
Ale bzdury piszą Jezzzuuuu ja piernicze, aż sie musze odezwać. Silniki 1.7D z Isuzu wywozimy TIR-ami do m.in. Hiszpanii i Portugalii i nie do SEAT-a (bo to grupa VW i tam Polkowice wysyłają 1,9 TDI), a do Opla (GM). Bardzo rzadko zdarza się, że sprowadzamy części drogą lotniczą i wtedy cargo ląduje na Balicach, a nie w Pyrzowicach, ale być może inaczej jest w przypadku Opla Gliwickiego. Części nie pochodzą tylko z Niemiec, ale również m.in. z Brazyli, Japoni, Korei, ......i najczęściej płyną sobie drogą morską do Hamburga a potem Tir-ami dalej.zbysz pisze:A wiec jednak tak:
"IŁ--76 TD , doskonale znany mieszkańcom Gliwic i okolicy, gdyż codziennie około godziny 21:30 z ogromnym hukiem przelatuje nad miastem, lecąc do Hiszpanii, gdzie wiezie wyprodukowane na Śląsku silniki samochodowe Isuzu, montowane następnie w hiszpańskich SEAT-ach, wracając następnego dnia we wczesnych godzinach porannych, by wieczorem znów powtórzyć swój lot" - przytoczyłem to tylko jako ciekawostke. Mnie ten samolot kompletnie nie przeszkadza (bo słychać go przez pare sekund)"
cytat z z komentarzy do w/w artykulu wskazuje ze to jednak IŁ-76 TD wozi wspomniane silniki.
No to kurcze, jak ląduje na EPKT to co Wam to w Gliwicach może przeszkadzać? Ma taką VS, że nad Gliwicami leci jeszcze na 100 metrach?nie no laduje jak rozumie w Pyrzowicach
Ok - Isuzu odpada.mnie też ten samolot kompletnie nie przeszkadza, ale napewno nie lata z silnikami z Isuzu
No to wychodzi na to, że lata tam jakieś UFO - nie Opel, nie Isuzu, to co?Bardzo rzadko zdarza się, że sprowadzamy części drogą lotniczą i wtedy cargo ląduje na Balicach, a nie w Pyrzowicach, ale być może inaczej jest w przypadku Opla Gliwickiego. Części nie pochodzą tylko z Niemiec, ale również m.in. z Brazyli, Japoni, Korei, ......i najczęściej płyną sobie drogą morską do Hamburga a potem Tir-ami dalej.
Totalna bzdura.zbysz pisze:A wiec jednak tak:
"IŁ--76 TD , doskonale znany mieszkańcom Gliwic i okolicy, gdyż codziennie około godziny 21:30 z ogromnym hukiem przelatuje nad miastem, lecąc do Hiszpanii, gdzie wiezie wyprodukowane na Śląsku silniki samochodowe Isuzu, montowane następnie w hiszpańskich SEAT-ach, wracając następnego dnia we wczesnych godzinach porannych, by wieczorem znów powtórzyć swój lot" - przytoczyłem to tylko jako ciekawostke. Mnie ten samolot kompletnie nie przeszkadza (bo słychać go przez pare sekund)"
cytat z z komentarzy do w/w artykulu wskazuje ze to jednak IŁ-76 TD wozi wspomniane silniki.
shymon pisze:NIEEEEEEEE! Powiedzcie, że ten An-225 nie przyleciał na EPKT!Jeżeli on tam był to nie wybaczę sobie tego do końca życia!
![]()
No nie mamy chyba nic przeciwko, nie?Prawdopodobnie w maju będzie kolejna wizyta AN-225 - przywiezie właśnie te 3 helikoptery, które zabrał do Algierii 3.03.2005
jakieś nerwowe te gliwiczanie, się lepiej cieszą, że im wkrótce autostradę wokółshymon pisze: U nas w gazetach też pisali, że się w Gliwicach rzucają, że im samolot codziennie lata nad głową i zakłóca spokój
zbyszek pisze:w bielsku jak antek za nisko lata, to tylko psy szczekają,
a najbardziej nie lubią szybowców, szum skrzydeł bardzo je drażni,
mnie tam nic nie rusza, a mieszkam 500 m w linii od progu pasa
Niech się cofną tak o 7 lat wstecz i przypomną sobie jak nad ich miastem latały MiGi-21. Teraz to jest strefa ciszy w porównaniu z tym co było kiedyś.zbyszek pisze:jakieś nerwowe te gliwiczanie, się lepiej cieszą, że im wkrótce autostradę wokółshymon pisze: U nas w gazetach też pisali, że się w Gliwicach rzucają, że im samolot codziennie lata nad głową i zakłóca spokój
miasta wybudują, a nie przejmują "jednym" samolotem
w bielsku jak antek za nisko lata, to tylko psy szczekają,
a najbardziej nie lubią szybowców, szum skrzydeł bardzo je drażni,
mnie tam nic nie rusza, a mieszkam 500 m w linii od progu pasa