Przeszukałem conieco to forum, ale nic jak na razie nie znalazlem. Chodzi mi o konstrukcje pogodowe podobne jak te dostępne w standardzie flight sim 2004.
Czy istnieją gdzieś inne konstrukcje dostępne do ściągnięcia lub programy pozwalające na zaprogramowanie rozwoju pogody w ciągu dnia?
Modyfikowałem trochę pogodę w programie standardowego flighta, ale nigdy pożądanych efektów nie osiągnąłem (np. żeby na pięknym bezchmurnym niebie zaczynały się rozbudowywać cumulusy, a potem groźne burze).
Konstrukcje pogodowe do FS2004
Moderatorzy: PZL Belfegor, RzEmYk
-
PZL Belfegor
- Moderator

- Skąd jesteś: Warszawa
Niebieski juz poprawiony (zgudi, przeczytaj regulamin).
Odpowiadając na Twoje pytanie, poszukaj na www.flightsim.com pliczku o nazwie: wx_theme.zip. Opis:
Odpowiadając na Twoje pytanie, poszukaj na www.flightsim.com pliczku o nazwie: wx_theme.zip. Opis:
A tutorial in PDF format that will teach you how to make your own weather themes such as the ones that come included with FS2004.
Bartek
Regulamin Forum - Proszę przeczytać przed napisaniem posta
Regulamin Forum - Proszę przeczytać przed napisaniem posta
Ostatnio latalem wokół tatr z zainstalowanym dodatkiem "Tatry", korzystałem z konstrukcji "cold front"
Niestety, chmury cumulus, które zaczęły się pojawiać, tworzyły się częściowo, lub prawie całkowicie zanurzone w równinnym i dolinnym terwnie wokoło Tatr. Chodzi mi o tereny dolin bardziej oddalonych od samych Tatr (np. doliny wokół wzgórz beskidu).
To zjawisko chmur postających tylko przy ziemi wyglądało bardzo nienaturalnie.
Czy istnieje jakaś rada na takie błędy??
Niestety, chmury cumulus, które zaczęły się pojawiać, tworzyły się częściowo, lub prawie całkowicie zanurzone w równinnym i dolinnym terwnie wokoło Tatr. Chodzi mi o tereny dolin bardziej oddalonych od samych Tatr (np. doliny wokół wzgórz beskidu).
To zjawisko chmur postających tylko przy ziemi wyglądało bardzo nienaturalnie.
Czy istnieje jakaś rada na takie błędy??