Ruch AI - Lądowania

Problemy techniczne związane z programami do FS, sterownikami, ruchem AI, modyfikacjami plików konfiguracyjnych, optymalizacją FS'a.

Moderatorzy: PZL Belfegor, RzEmYk

olo1313
Cadet
Cadet
Skąd jesteś: Pruszków

Ruch AI - Lądowania

Post autor: olo1313 »

Podczas obserwacji różnych lotnisk zauważyłem, że samoloty jedynie startują, brak jest lądowań. Mam zainstalowany AI Project. Jaka może być przyczyna takiej sytuacji?
michald
Cadet
Cadet
Skąd jesteś: EGUB

Post autor: michald »

Moze sprawdz na lotnisku docelowym? ;)

A powaznie to - jesli startuja, to beda tez ladowac. Jesli nie widzisz ladowan, to:

- pierwsze 5-15 minut na danym lotnisku symulacja AI sie rozpedza dopiero, tzn. samoloty do startu ida gesiego, samoloty ladujace sa wektorowane przez AI ATC w blizej nieokreslonym kierunku, po czym znikaja, ew. robia go around, bo pas jest w uzyciu non-stop, czego mozesz nie widziec Rozwiazanie - przyspieszyc czas 8x na pare minut i poczekac az sie przetrze

lub

- jest cos o czym nie wiem. Polecam bardzo dokladne sprawdzenie plikow AFCAD2 czy sa - ale jesli startuja to raczej powinny byc.

Polsuchaj ATC na approach lub tower, to powinno pomoc zdiagnozowac problem. Osobiscie jak mialem PAI to i ladowaly i startowaly.
------------
Michal
Awatar użytkownika
puzii
Cadet
Cadet
Skąd jesteś: Ramsgate

Post autor: puzii »

Hej
No i jeszcze sprawdz w ustawieniach FSa i ewentualnie dodaj % ruchu lotniczego. Ja tez tak mialem - pomoglo. Potem musialem czekac az mnie ATC gdzies wcisnie na start hehehe :lol:
Przemek Tabisz
Turboprop Captain
Turboprop Captain
Skąd jesteś: EPWR

Post autor: Przemek Tabisz »

Albo zastosuj program AISmooth, który teoretycznie pożądkuje ruch AI, nie ma go around. UWAGA uruchamiamy najpierw AISmooth potem FS.
ODPOWIEDZ