My World - jak usunąć ?

Problemy techniczne związane z programami do FS, sterownikami, ruchem AI, modyfikacjami plików konfiguracyjnych, optymalizacją FS'a.

Moderatorzy: PZL Belfegor, RzEmYk

prabut
Light Planes Captain
Light Planes Captain
Skąd jesteś: EPPO

My World - jak usunąć ?

Post autor: prabut »

Postanowiłem zainstalować Fs-a na osobnym dysku, aby poprawić jego działanie. Na dysku tym będzie tylko symulator i niezbędne programy.
Przy instalowaniu programów napotkałem na problem z My World landclass. Program zainstalował się i jednocześnie dokonał się wpis w bibliotece scenerii.
Niby wszystko jest O.K ale... nie mogę dokonać edycji tego programu w bibliotece.
Odinstalowałem go, usunąłem z biblioteki scenerii oraz usunąłem wpis z sceneery.cfg.
Po restarcie Fs-a pojawia się ponownie wpis w bibliotece scenerii jak i wpis w konfiguracji scenerii pomimo, że program jest usunięty i rejestr wyczyszczony. Po ponownym usunięciu wpisów i powtórnym restarcie wpisy dalej istnieją.
Czy może mieć to związek z UT Europa i GE?
Instalowałem to w takiej kolejności GE UT, Europa i My World landclass.
Na drugim dysku gdzie do tej pory jest zainstalowany Fs jest O.K. Instalowane to było trochę w innej kolejności.
Sławek
Awatar użytkownika
konraf
Administrator
Administrator

Post autor: konraf »

Cos pamietam, ze chyba tez z takim problemem walczylem. Nie daje sobie reki uciac co zrobilem ale sprawdz, czy w glownym katalogu FS2004 nie masz kilku plików scenery.cfg (nikoniecznie o takiej nazwie; moga być jakies scenery.bak, scenery.cfg.at4, itp).
Gdy usuniesz MyWorld z Scenery Library FS'a, wyłacz tegoż FS i sprawdz ww. pliki scenery. Pokasuj wszystkie, poza tym własciwym, czyli scenery.cfg.
Bartek
Regulamin Forum - Proszę przeczytać przed napisaniem posta
prabut
Light Planes Captain
Light Planes Captain

Post autor: prabut »

Wszystko co piszesz robiłem a wpisy i tak istniały.
Po długich szukaniach zalazłem przyczynę, był nią wpis w rejestrze simMarketu Po usunięciu go wszystko działa prawidłowo.
Może znalazł się tam przy reinstalacji, bo na drugim dysku, gdzie był po raz pierwszy MyWorld instalowany takiego wpisu nie ma.
Sławek
ODPOWIEDZ